מחלקות היולדות של המרכז הרפואי מעיני הישועה מצטיינת בנוחות ובאבזור ברמה מלונאית. המחלקה מקבלת בכל יום כ- 25-30 יולדות מכל רחבי הארץ.
בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. למענכן הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג' (אגף חדש בתוך יולדות ב') מהמשוכללים והנוחים בארץ.
רוצה לשאול שאלה? יש לך בקשה? הצוות המקצועי שלנו לרשותך! אנא מלאי פרטיך, שלחי את ההודעה, ונחזור אליך בהקדם.
שלשת אגפי המחלקה כוללים חדרי הנקה מרווחים בהם ניתן ליהנות מכורסאות הנקה נוחות, משאבות הנקה חדישות ופינת שתייה חמה וקרה.
אחות יועצת הנקה מורשית של המרכז הרפואי מעיני הישועה עוברת במחלקה דרך קבע ומעבירה הדרכות קבוצתיות או אישיות לנשים המעוניינות בכך. בנוסף, קיימות מדריכות הנקה מצוות המתנדבות ומצוות האחיות אשר עברו הכשרה מתאימה בנושא.
בנוסף, קיימים במחלקה חדר שחרור יולדות, חדר שחרור תינוק, עמדת ביטוח לאומי וחדר אוכל חדש בו ישנה אפשרות לארוחה בהגשה עצמית עם פינת משקאות חמים וקרים במשך כל שעות היום.
הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.
שיטת הביות חלק בלתי נפרד מהליווי האישי שמעניק הצוות למטופלת מתחילת ההיריון ועד לאחר הלידה, הוא לימוד והקניה של כלים להתמודדות עצמית עם התהליך, וזאת פרט לטיפולים הנדרשים כמובן.
מעבר לכל, אנו שמים דגש על צנעת הפרט והתייחדות עם העולל. על כן נמצאים במחלקה גם חדרי VIP פרטיים ומונהגת בה שיטת הביות (rooming in), אשר מאפשרת ליולדת לשהות עם תינוקה בחדר אחד ולהניקו על פי דרישתו (ולא לפי לוח הזמנים של מחלקת ילודים). כך יכולים האם והתינוק להכיר אחד את השני עוד לפני החזרה הביתה.
טיפול בכאב ישנן דרכים שונות ומגוונות להקלה על הכאבים לאחר הלידה, אחיות המחלקה יסייעו לך בהדרכה מקצועית.
הדרכה ויעוץ אישי אחיות המחלקה עומדות לרשותך בהסברים על השהות הצפויה במחלקה ויציידו אותך בטיפים להמשך.
שחרור יולדות במחלקה נהוג להשאיר את היולדות לאשפוז של 3 לילות לאחר לידה רגילה ולאשפוז של 5 ימים לאחר ניתוח קיסרי. במקרים חריגים משך האשפוז יקבע על ידי צוות הרופאים בהתייעצות עם היולדת. קודם השחרור נערכות ליולדות בדיקות רפואיות להמלצות על המשך טיפול ומעקב, וכמו כן הן מקבלות הדרכה אישית מאחות המחלקה בכל הקשור לתקופת ההחלמה שלאחר הלידה.
בדומה לשאר המחלקות במרכז הרפואי מעיני הישועה, גם במחלקת היולדות שמירת השבת מלאה והאוכל מהדרין.
הצוות הרפואי המחלקה מונה כ- 23 אחיות כשמתוכן 19 אחיות בעלות תואר ראשון, 10 מילדות,8 נשות כוח עזר ו-2 מזכירות רפואיות. הצוות הסיעודי הינו צוות מיומן ומקצועי אשר לנגד עיניו קיים עיקרון הנתינה והשרותיות. אנו אכן עומדים תחת הכותרת "מקצוענים עם נשמה"
חוויה גם בתפריט האוכל המפנק כאן, במחלקת היולדות של מעייני הישועה אנחנו יודעים את מה שאף יולדת לא אומרת: שלפעמים, הימים הללו במחלקה, הם ימי שקט נדירים בנוף. הזדמנות פז לאגור כוחות, להתמסר רק לדבר אחד מבלי לחלק את עצמך לעשר משימות דחופות שונות, להתאושש, אפילו סתם לחלום כמה דקות בהקיץ בלי ייסורי מצפון.
חשוב לנו שהחוויה של היולדות שמגיעות אלינו, תהיה מושלמת. ואחד הדברים שאנחנו שמים אליהם דגש, זה האוכל. כי יולדת צריכה לאכול טוב. ולאכול טוב, זה לא רק להכניס לגוף בכוח את אבות המזון הנחוצים, אלא לעשות זאת בהנאה ומתוך שמחה, ומתוך תחושה של שפע.
לידיעתך: כל יולדת בלידה רגילה זכאית ל- 4 ימי אשפוז (3 לילות).
יולדת בניתוח קיסרי זכאית ל- 6 ימי אשפוז (5 לילות)
לתשומת לב: בכל לידה, יום אשפוז מלא יחושב עד השעה 12:00 בלילה של אותו יום.
מתקיימות הדרכות לטיפול בכאב לאחר הלידה ?
לידיעתך: ישנן דרכים שונות ומגוונות להקלה על הכאבים לאחר הלידה, אחיות המחלקה יסייעו לך בהדרכה מקצועית.
אם אני יולדת בפעם הראשונה - האם ישנן הוראות נוספות ?
לידיעתך: הדרכה בלידה ראשונה
במרכז הרפואי מעיני הישועה מתקיימת הדרכה יחודית ליולדת בלידה ראשונה - ההדרכה מתקיימת ע\"י אחות ממחלקת יולדות ואחות ממחלקת ילודים.
אני רגישה לגלוטן, האם יש לכם מענה לתזונה ?
לידיעתך: לידיעתך: במחלקה ניתן להשיג כלכלה ללא גלוטן נא לידע את הצוות במחלקת יולדות עם הגעתך למחלקה
אפשר לבקר יולדת בשבת ?
לידיעתך: בשבת קודש, ביקור בני משפחה אפשרי רק ברגל.
האם במחלקת יולדות מאפשרים אפס הפרדה? כלומר שהילוד ישאר ביחד עם אמו עור על עור גם בלילה וגם ביום לאורך כל תקופת האשפוז?
לידיעתך: כעקרון אנחנו מאפשרים אפס הפרדה מלבד מקרים בהם התינוק צריך טיפול או בדיקה שלא יכול להתבצע כשהוא נמצא על האמא.
ד"ר צברי שלום רב,
הייתי אצלך בטיפול במיון יולדות. התחלת להסביר לי על עמדתך בקשר לחיסון קורונה בהריון. הנחתי שאין לך דעה חד משמעית בעד או נגד החיסון בהריון ומניחה שכרופא אכן היית ממליץ להתחסן. שמעתי גם את השידור ברדיו צפון הגליל ודיברת שם מאוד לעניין, סוף סוף שמעתי רופא שמדבר בכנות והגינות לגבי החיסון ומבין שיש לאמוד את כל היתרונות והחסרונות בחיסון. בכל זאת הייתי מבקשת להתייעץ איתך לגבי חיסון הקורונה. באופן כללי אני מאוד בעד חיסונים, התחסנתי בכל החיסונים וחיסנתי את הילדה שלי בכל החיסונים. לגבי חיסון קורונה יש בי חשש, מכיוון שהוא חיסון חדש ועדיין נמצא במחקר, במיוחד אצל נשים הרות. אציין כי אני לא נגד החיסון ומברכת על כך שהצליחו למצוא חיסון בזמן כ"כ קצר(יעיל או לא יעיל את זה נדע בהמשך אני מניחה) . אבל בכל זאת, אני לא מסוגלת להתחסן בלב שלם, למרות שאני יודעת שהקורונה מסוכנת בוודאות ומסוכנת יותר לנשים בהריון. רופאת הנשים שלי כמובן שהמליצה לי להתחסן בטענה כי עד כה החיסון עבר בשלום בקרב נשים הרות ומאידך הקורונה פוגעת מאוד ביולדות. האם גם לדעתך ניתן להישען על העובדות שהתקבלו עד כה ולכן יש להתחסן כי החשש מהקורונה גדול יותר מהחשש מהחיסון? האם יכול להיות שלחיסון יהיו השפעות לטווח ארוך בקרב היולדת או העובר? ההרגשה האישית שלי היא שאני צריכה לחכות קצת עם החיסון, אולי אני טועה...
אשמח אם תוכל להאיר את עיניי ולהשיב לי בזמנך.. תודה רבה!
שלום,
ילדתי לפני חודשיים לידה ראשונה. בימים הראשונים היה קצת עיכוב בייצור החלב, הקולוסטרום הראשוני ממש הגיע רק כ 5 ימים לאחר הלידה. (רקע של שחלות פוליציסטיות) בהתחלה ההנקה היתה מציצה מהשד עם פטמת סיליקון ותוך כדי טפטוף מטרנה כדי שהתינוקת תמשיך למצוץ. שבועיים אחרי הלידה התינוקת ירדה במשקל ולכן הוספתי מטרנה. בהמשך ההנקה התבססה - כל היום רק הנקה ובלילה 60CC מטרנה. לפעמים 2 מנות. והתינוקת עלתה יפה במשקל. כבר מס' ימים שרעבה כל כשעה וחצי, ולא רגועה. אך עולה במשקל. משקילה לפני ואחרי ארוחה נראה שינקה 70.
אין לי מושג מה הכמות שאני יכולה להוציא בשאיבה כי למרות שיש לי מכונה מעולה אני לא מצליחה לשאוב טוב ולוקח הרבה זמן לחלב להתחיל לצאת., וזה כרוך בכאבים בפטמה. (במהלך החודשיים שמהלידה פעמיים היו לי כאבים בשד שנבעו מגודש שהתפתח לדלקת.)
השאלה שלי מה ניתן לעשות כדי להגביר את החלב ולהתבסס על הנקה?
שלום,
התינוקת שלי כמעט בת 9 חודשים ועד גיל חצי שנה הנקתי אותה הנקה מלאה ללא מחזור וכיום אני מניקה אותה 3 או 4 פעמים ביום (וזה יותר הנקה כדי להרגיע אותה)וקיבלתי מחזור רגיל ממש בערך לפני חודשיים ועד עכשיו לא קיבלתי מחזור עוד פעם,יש סיכוי שנכנסתי להריון?
זה נראה לי שלא כיון שחשבתי שיכול להיות שעוד פעם אין לי מחזור בגלל ההנקה למרות שזה הנקה לא מלאה וגם כי נראה לי שאני לא בהריון כי זה לא היה בזמן הביוץ.
ההיתי שמחה לדעת קצת על הנושא וגם לדעת אם יש סיכוי שאני בהריון
וגם לדעת אם יש אפשרות להיכנס להריון אם נמצאים ביחד שבוע אחרי המקוה, האם זה זמן הביוץ?
תודה
שלום,
ילדתי לפני שנה וחצי והנקתי הנקה מלאה, לפני שלושה חודשים קיבלתי מחזור פעם ראשונה, לאחר כשבועיים התחילו לי דימומים שהלכו וגברו הרופא שהלכתי אליו בדק ואמר שזה בגלל ההנקה ואם אני רוצה שיפסיקו כדאי לסיים להניק. לפני כשבוע וחצי גמלתי סופית את ביתי מהנקה אך הדימומים עדיין נמשכים, אני מדממת כחודשיים דימומים רצינים כמו מחזור.
האם זה תקין?
מתי ההורמונים אמורים להתיצב?
האם כדאי לחזור לרופא?
תודה
שלום,
אני ילדתי ב"ה פני חמישה שבועות, בהריון ראו בשחלה ציסטה ובשעתו הרופאה שלי אמרה שזה יכול לצאת לבד בלידה, איך אני יכולה לדעת אם זה יצא? והאם אני צריכה למהר לטפל בזה או שזה לא מסוכן.
חוץ מזה יש לי כאבים בצד ימין במותן שהם כמו דקירות כמה פעמים ביום לא כל יום, וכבר כמה שנים עשיתי אולטרסאונד על הבטן ולא ראו כלום, רופא אחד אמר שאולי זה אבנים בכליות שהם מאוד קטנות ולא רואים אותם, האם יש מה לעשות לזה?
תודה רבה
שלום רב,
אני מניקה פעוטה (עם חסר g6pd) בת שנה ו10 בעיקר סביב השינה ולפנות בוקר.
האם מותר להשתמש באוטרוגסטן 200 במינון של טבליה אחת ליום באופן ואגינלי?
תודה רבה!
צהרים טובים,
אני רוצה להפסיק ליטול כדורי מניעה (סרזד),
קיבלתי מנת חיסון אחת,
והתיכנון הוא להפסיק את הכדורים שבוע לאחר החיסון הראשון,
האם יש סיכון בכניסה להריון לאחר קבלת חיסון נגד קורונה ?
האם חובה להמשיך את הכדורים עד לאחר החיסון השני ?
אם כן - כמה זמן אחרי החיסון השני יש צורך להמשיך עם הכדורים ?
שלום וברכה!
אני ב"ה בהריון תאומים (הריון טבעי, תאומים לא זהים) שבוע 25+4
בשבוע 21+1 עשיתי סקירת מערכות (לא עשיתי סקירה מוקדמת או בדיקות נוספות למעט מעקב סדיר אצל רופאה של הריון בסיכון , מעקב אחות ליווי הריון וכן העמסת סוכר בשבוע 25 שיצאה ב"ה תקינה)
בסקירה נמצא שלעובר B החדרים הליטראליים במח 9.2 מ"מ דו צדדי. מלבד נתון זה שאר הסקירה היתה תקינה וכן גודל המח ומבנה המח היו תקינים ב"ה
אמרו לי לבצע סקירה מכוונת לאחר 4 שבועות. ואכן השבוע, בשבוע 25+1 להריון בצעתי סקירה מכוונת למח. חדרי המח הודגמו- חדר אחד 8.9 מ"מ והשני 9.9 מ"מ. כל שאר המבנה וגודל המוח היו תקינים. וכן גודל העובר- נמצא ב"ה תקין.
הרופאה המליצה על:
בדיקת TORCH
סקירה מכוונת נוספת בשבוע 28
אקו לב עובר
יעוץ גנטי- לשקול דיקור מי שפיר בשבוע 32
MRI למח עובר בשבוע 32.
4 השבועות בין הסקירה לסקירה המכוונת עברו עלי במתח נוראי כשחלק מהזמן ממש היה לי קושי נפשי לתפקד מרב מתח, לחץ וכו וזה הכניס אותי לעצבות ופחד גדולים
רציתי לשאול האם אכן יש צורך לבצע את כל רשימת הברור הנ"ל? זה עושה לי מתח נפשי גדול מאד
האם הברור יתן איזו שהיא ידיעה ברורה או שבכל מקרה זה נותן רק איזה אחוזי סיכון ולא ידע ברור
והאם הידע הזה זה משמעותי ללידה או לטיפול מיידי בילוד- ז"א האם יש לזה איזו שהיא תועלת מעשית חוץ מהידיעה.
וכן אשמח לדעת מהי חוות דעתכם לפי הנתונים שכתבתי (כמובן אני יכולה לשלח לכם את תוצאות הסקירה בקובץ אך כמו שאמרתי הרופאה טענה שכל שאר הנתונים תקינים מלבד גודל החדרים שהוא כנ"ל)
אני רציתי ללדת אצלכם במעיני הישועה, האם נתון זה מאפשר זאת מבחינתכם? האם במקרה כזה מבצעים לתינוק אולטראסאונד למוח לאחר הלידה?והאם אתם עושים זאת? או שיהיה צורך ללדת במקום אחר? וכן האם מיד אחרי הלידה יודעים אם הכל בסדר או שגם אחר כך צריך מעקב אחרי התינוק.
אשמח מאד לחוות דעתכם-
אמא מודאגת ומקווה לטוב אי"ה
שלום,
ילדתי לפני 7 חודשים והנקתי הנקה מלאה עד לפני חודשיים, כיום התינוק יונק פעמיים בלילה רק.
קיבלתי מחזור פעם אחת בתום תקופת משכב לידה ומאז אין ווסת. אני עושה כל חודש בדיקת הריון בסטיק ויוצא שלילי.
האם הבדיקה הזו אמינה בהעדר ווסת ? או שעדיף לעשות בדיקת דם?
שלום
פונה אליך כהמלצת הרבי לפנות לרופא ידיד.
אני גר בכפר חב''ד ואשתי ב''ה בהריון, כנראה בשבוע מס' 4. היא עובדת כמורה בכיתה ג' בכפר ואין באפשרותינו שלא תחזור לעבוד כשיפתחו חזרה את בתי הספר.
רצינו להתייעץ האם לקחת חיסון למרות ההריון או להמנע מכך עקב החששות וכדו'?
תודה רבה ויישר כוח
שלום,
ילדתי לפני חודשיים לידה ראשונה. בימים הראשונים היה קצת עיכוב בייצור החלב, הקולוסטרום הראשוני ממש הגיע רק כ 5 ימים לאחר הלידה. (רקע של שחלות פוליציסטיות) בהתחלה ההנקה היתה מציצה מהשד עם פטמת סיליקון ותוך כדי טפטוף מטרנה כדי שהתינוקת תמשיך למצוץ. שבועיים אחרי הלידה התינוקת ירדה במשקל ולכן הוספתי מטרנה. בהמשך ההנקה התבססה - כל היום רק הנקה ובלילה 60CC מטרנה. לפעמים 2 מנות. והתינוקת עלתה יפה במשקל. כבר מס' ימים שרעבה כל כשעה וחצי, ולא רגועה. אך עולה במשקל. משקילה לפני ואחרי ארוחה נראה שינקה 70.
אין לי מושג מה הכמות שאני יכולה להוציא בשאיבה כי למרות שיש לי מכונה מעולה אני לא מצליחה לשאוב טוב ולוקח הרבה זמן לחלב להתחיל לצאת., וזה כרוך בכאבים בפטמה. (במהלך החודשיים שמהלידה פעמיים היו לי כאבים בשד שנבעו מגודש שהתפתח לדלקת.)
השאלה שלי מה ניתן לעשות כדי להגביר את החלב ולהתבסס על הנקה?
שלום,
ילדתי לפני שנה וחצי והנקתי הנקה מלאה, לפני שלושה חודשים קיבלתי מחזור פעם ראשונה, לאחר כשבועיים התחילו לי דימומים שהלכו וגברו הרופא שהלכתי אליו בדק ואמר שזה בגלל ההנקה ואם אני רוצה שיפסיקו כדאי לסיים להניק. לפני כשבוע וחצי גמלתי סופית את ביתי מהנקה אך הדימומים עדיין נמשכים, אני מדממת כחודשיים דימומים רצינים כמו מחזור.
האם זה תקין?
מתי ההורמונים אמורים להתיצב?
האם כדאי לחזור לרופא?
תודה
שלום רב,
אני מניקה פעוטה (עם חסר g6pd) בת שנה ו10 בעיקר סביב השינה ולפנות בוקר.
האם מותר להשתמש באוטרוגסטן 200 במינון של טבליה אחת ליום באופן ואגינלי?
תודה רבה!
שלום!
אני חודשיים אחרי לידה, מניקה מלא ביום, ובלילה הפסקה של 8 שעות. קיבלתי מחזור לפני שבועיים ומאז יש לי כתמים לסרוגין. אשמח לדעת
אם יש כדור שאפשר לקחת בהנקה כדי להפסיק את הכתמים?
האם מניעת הריון noriday מספיקה לי עקב כך שאני לא מניקה בלילה, וכן בגלל שקבלתי מזור פעם אחת?
תודה רבה מראש.
שלום,
אני כמעט חודשיים אחרי לידה וב"ה עד היום היה לי חלב בשפע. בימים האחרונים אני שמה לב שיש פחות חלב במידה משמעותית, עד כדי כך שאם בעבר קמתי אחרי מספר שעות שינה עם גודש קל, היום אני ממש מרגישה מרוקנת. חשוב לציין שהתינוקת אוכלת ולא מגלה סימני רעב והולכת לישון כרגיל.
השאלה היא, האם זה פוגע בילדה?
האם יש צורך ואפשר להרבות את החלב, או שאין בעיה עם ההתמעטות בחלב וזה לא מצביע על כך שהחלב הולך "להיגמר"?
אודה לתשובתך.
תודה רבה
שלום,
יש לי גוש בשד שלפי האולטרסאונד כנראה לא חשוד אך הכירורג שד שלי התעקש שאעשה ביופסיה מכיוון שיש היסטוריה משפחתית.
אני מניקה פעוט בן חצי שנה.
רציתי לדעת האם יהיה אפשר להניק מהצד השני לאחר הביופסיה?
כשדיברתי עם המכון אמרו לי שאי אפשר יהיה להניק יומיים בגלל ההרדמה
שלום
אני שבועיים לאחר לידה שניה,ורציתי לשאול:
לאחר הלידה הקודמת הנקתי הנקה מלאה, כולל שאיבות, אולם עם פיטמת סיליקון מאחר והיו לי פצעים, ולאחר כ-3.5 חודשים ניכנסתי להריון,
רציתי לדעת-
גם הפעם הומלץ לי להשתמש בפטמת סיליקון מאחר ויש לי פטמות רגישות ונוצרים פצעים,
איך אפשר לגרום שעצם ההנקה תהווה מניעה, ללא אמצעים נוספים?
(אני רק מניקה ללא תמ"ל, אולם לעיתים התינוק ישן מעצמו בלילה 4-5 שעות ברצף)
אשמח לתשובה בהקדם
תודה!
לאה
שלום.
אני רוצה להתייעץ בעניין כאבים בפטמה כבר במשך שנתיים. גילתי את זה רק כשהתחלתי להניק, אבל כבר מהרגע הראשון של ההנקה במשך עשרה חודשים כאב לי מאד, כל הנקה ראיתי מחדש כוכבים. זה כואב רק בלחיצה אפילו קלה, לא כואב לי סתם במשך היום. הלכתי להמון ייעוצים, עשיתי אפילו ניתוק ללשון של התינוק, למדתי לשחרר חסימות, שמתי משחות נגד פטריות ונגד הכל עד שהבנתי שזה לא קשור להנקה. זה משהו רגיש בסוף הפטמה, לא חיצוני . גם עכשיו, שנה אחרי שסיימתי להניק כואב לי בפטמה במגע קל (ולא בעור).
אני לקראת לידה ומאד מאד רוצה לפתור את הבעיה שאוכל להניק. אין לי גוש, הייתי אצל כירוגית, עשיתי גם אולטראסאונד שד אבל רק שהטכנאית הסתכלה ולא ראתה אבל היא חיפשה משהו אחר. .
אשמח ואודה לכל התייחסות מהמקצועיות שלך.
תודה רבה
שלום,
אני בתחילת הריון שבוע 5 ומניקה פעוט בן שנה וחודשיים, הנקה עיקרית ביקיצת בוקר.
שמתי לב שביומיים האחרונים יש הכתמה דמית לאחר הנקה זו, במהלך היום עוברת.
לפני הפעוט הנוכחי הייתה הפלה (הריון ראשון)
יש סיבה לדאגה?
חשובה לי ההנקה, אפשר להמשיך להניק?
שלום,
הבת שלי כבר בת חודש בע"ה וכמעט בכל הנקה או אכילה מבקבוק היא כאילו נחנקת ומשתעלת, ואז אני צריכה להרים אותה ולתפוח לה על הגב עד שהיא חוזרת לעצמה ואח"כ להמשיך להאכיל אותה.
אשמח לדעת האם יש צורך לבדוק ולטפל בתופעה ?
בתודה מראש
שלום וברכה
אני כרגע מניקה תינוק בן 4 חודשים.
גיליתי ב''ה שאני בהריון בן 8 שבועות בערך.
התכנון שלי היה לחזור עוד חודשיים לעבודה ולהתחיל בנוסף להנקה גם שאיבה לתינוק.
אמרו לי וגם כתוב בהוראות של המשאבת הנקה לעולם לא לשאוב בזמן הריון.
האם זה מסוכן לעובר או גורם ח''ו להפלות השאיבה או ההנקה בזמן ההריון?
נשמח לתשובה מהירה עד כמה שאפשר.
תודה רבה לך
שלום, בוקר טוב!
אני מניקה את ביתי הבכורה בת החודשיים וסובלת מסתימות חוזרות ונישנות של צינוריות החלב.
אני משנה תנוחות הנקה, מעסה, שמה קומפרסים, שואבת וכו'. אני נוטלת ליציטין בקביעות וזה עזר זמנית, אך כעת הסתימות חזרו.
זה כבר התפתח לדלקת אחת וכמעט לשניה. אני לא רוצה שיתפתח לשלישית.
מה אני יכולה לעשות?
שלום,
ביתי בת חודשיים, כשהיא יונקת שומעים את המציצות שלה מאד חזק, אני מרגישה שחלק מהמציצות שלה זה "על ריק", יש לי חלב ב"ה אבל לא תמיד כשהיא מוצצת היא באמת מקבלת חלב. ביצענו חיתוך בשפה העליונה וזה לא עזר, בנוסף 2 טיפולים אצל אוסטיאופט דרך קופ"ח ללא שינוי.
מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות?
שלום רב,
בני בן 20 חודשים ועדיין יונק (בנוסף לארוחות מלאות), ההנקה חשובה לי מעבר לתזונה שלו גם לחיבור בינינו.
האם אני יכולה להתחסן ולהמשיך להניק?
אם לא, האם אצטרך להפסיק לגמרי או לתקופה מסויימת?
האם יש עוד דברים שכדאי לי לדעת כדי להחליט מה לעשות?
תודה רבה.
בני בן 8 חודשים יונק הנקה מליאה ב"ה
לאחרונה נהיו לי חתכים בפטמות , ההנקה הפכה לסיוט, שמתי משחת רפאל ולנסינו שלא עזרו כלל משחת בפנטן עזרה אך לא לגמרי,
האם אפשר לרפא את החתכים ? ואולי יש משחה שלא צריך לשטוף לפני ההנקה ?
מצפה לתשובתכם
שלום וברכה,
יש לי תינוקת בת 9 חודשים, וגיליתי הריון,
רציתי לדעת האם יש בעיה להמשיך להניק(אני רוצה לציין שבשבועיים האחרונים ביתי פולטת הרבה אחרי כל הנקה, תופעה שלא היתה לה מעולם)
העולם מתקדם בצעדי ענק בכל תחום. כשההתקדמות הזו פוגשת את הרפואה, ניצלים חיים. פרופסור משה פפא, מומחה לכירורגיה כללית ואונקולוגית מהמרכז הרפואי "מעייני הישועה", פורט את דרך ההתמודדות מול סרטן השד לפיסות קטנות וברורות.
פרופסור ...
היחידה לגניקולוגיה אונקולוגית מיועדת לממאירויות בציבור הנשים, כשהסרטנים השכיחים שבהם, ממוקמים בחמישייה הראשונה(!) של גורמי המוות בנשים. בישראל בלבד קיימות כשתיים עשרה אלף חולות בשנה, אחת עשרה אלף מתוכן הן מהציבור היהודי, מהן אחוז ...
הריון הוא תהליך טבעי. רוב ההריונות מתנהלים ללא סיבוכים ומסתיימים בלידה במועד. בחלק מההריונות קיימים סיכונים, חלקם עקב מצבה הבריאותי של האשה עוד לפני ההריון וחלקם מתפתחים במהלך ההריון. סיבוכים אלה יכולים להגיע לדרגה בה קיימת סכנה לחייה של האם או העובר.
ביחידה להריון בסיכון במרכז הרפואי מעיני הישועה ...
אנו מזמינים אותך לפגישה אישית עם מיילדת במרפאת טרום לידה. מרפאת טרום לידה הינה מרפאה ייעודית עבור יולדות לפני ואחרי לידה, אשר זקוקות לתמיכה רגשית או לטיפול בחווית לידה קשה.
יולדת יקרה !
במרכז הרפואי מעיני הישועה ניתן ללדת לידה טבעית
לידה טבעית זוהי לידה שבה היולדת שותפה פעילה בניהול הלידה.
היולדות בלידה טבעית הן נשים שהריונן עבר ללא אירועים מיוחדים - הריון בסיכון נמוך ואשר לא נראה מראש שתהיינה בעיות בלידה.
עם זאת הלידה הטבעית תתנהל באופן זה, כל זמן שלא נצפות סכנות ...
היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...
חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.
חדר טיפולים וחדר אולטרסאונד עם מיטב הציוד עומדים לרשות המטופלות. מחשבה רבה הושקעה ביופי ובאסטטיקה של המחלקה אשר ללא ספק משרים אוירה נעימה ונינוחה על המטופלות ועל המבקרים.
הריון הוא תהליך טבעי. רוב ההריונות מתנהלים ללא סיבוכים ומסתיימים בלידה במועד. בחלק מההריונות קיימים סיכונים, חלקם עקב מצבה הבריאותי של האשה עוד לפני ההריון וחלקם מתפתחים במהלך ההריון. סיבוכים אלה יכולים להגיע לדרגה בה קיימת סכנה לחייה של האם או העובר. ...