דף הבית / שאלות ותשובות
בעקבות חדירה של זכוכית לכף הרגל התברר שיש לי פגיעה עצבית, הבוהן נפוחה והרגל כואבת, או לחילופין – מחוסרת תחושה. מה עושים? האם זהו מצב שניתן לריפוי?

ש מספר דרכים שבהן ניתן להסביר את מצבך ובהתאם לכך לשקול אפשרויות טיפול, זאת מכיוון שהעצב יכול להיפגע באופנים שונים הגורמים לתופעות שונות. לעיתים העצב הפגוע מפתח גידול עצבי קטן (לא מסוכן!) המכונה 'נוירומה' הגורם לכאב ולסבל רב. ייתכן גם ונשאר במקום רסיס זכוכית הגורם לתגובה מקומית ואף לזיהום שמתלקח לעיתים. בשתי האפשרויות המתוארות לעיל, יש בדרך כלל צורך בניתוח.
עם זאת, כדי לחוות דעה רפואית במקרה הספציפי שלך, יש צורך בתהליך שלם ומסודר הכולל בדיקה גופנית ובדיקות נוספות במידת הצורך. רק לאחר מכן יהיה ניתן לשקול אפשרויות טיפול. אני ממליץ לבצע בדיקת אולטרה סאונד, במידה ולא נעשתה ולחזור לבדיקת אורתופד.
שלום,
אני בת 34. לפני כחודש תקפו אותי כאבי גב חזקים מאוד בגב התחתון, עד כדי כך שלא הייתי מסוגלת לעמוד ואף לא לשבת, רק לשכב. בבדיקות לא עלה דבר, ואט אט הכאב נעלם.
אני עומדת לטוס לחו״ל בעוד מספר שבועות ותוהה אם ישיבה במטוס למשך 12 שעות תהיה כדאית במצבי, או שהיא עלולה להחמיר אותו ?

אירוע חולף של כאבי גב הוא מצב מאוד שכיח ויכול להיגרם מסיבות שונות. כדי להעריך מקרה רפואי ספציפי יש צורך בתהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות דימות במידת הצורך.
מובן שישיבה ממושכת, כמו בשעת טיסה, עלולה להיות לא נוחה במקרים רבים, אך לא בהכרח. אני ממליץ להשלים בירור אם נדרש, להתחיל בהקדם טיפול פיזיותרפיה או לקבל הדרכה לתרגול עצמי ולהצטייד בתרופות נוגדות.
כאב לפני הנסיעה. במהלך הטיסה ניתן ואף רצוי לקום לסירוגין כאשר הדבר אפשרי, וזאת כדי לעשות מעט הליכה משחררת במטוס. ברגע שאת עושה זאת, אין כל מניעה לנסוע.
מאחל לך טיסה נעימה.
אני בן 74 לאחרונה קיבלתי כאבים בכף היד וקשה לי להרים חפצים ביד. קשה לי להרים את היד מעל הכתף אני מתקשה לתפקד בהנחת תפילין ולרכוס את כפתורי החולצה. במצב שכיבה היד גמישה יותר.

שלום.
התלונות שאתה מתאר יכולות לנבוע מסיבות שונות. סביר להניח שמדובר בבעיה אורתופדית בעמוד שדרה צוארי ו/או כתף ו/או מרפק ו/או שורש היד.
אני ממליץ ללהגיע לבדיקה במסגרת מרפאות החוץ
לאחר תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה ניתן יהיה לדון באפשרויות הטיפול.
רפואה שלמה !
לפני שבוע עברתי ניתוח לשחזור פיקת ברך. אני משתדלת ללכת או להפעיל כף הרגל אבל יש לי שאף דם בירך ומאחורי הברך.
בבית חולים קבלתי קלקסטן אבל לא נתנו מרשם להמשך בבית. קצת חוששת מקרישי דם.
מה דעתך?

לום.
יש שיקולים שונים לטיפול אנטי קרישתי – כללים עקרוניים וכללים התלויים בפרטי המקרה הספציפי. פני לרופא/ה המטפל/ת לקבלת הנחיות.
רפואה שלמה !
שלום,
בני בן ארבעה חודשים ניזון מתחליף חלב אם חלבי בלבד. עד עכשיו הכל היה בסדר. לפתע הוא התחיל לשלשל כחצי שעה לאחר כל ארוחה.
האם יכולה להיות שהוא נהיה אלרגי לחלב, וזוהי התגובה האלרגית?
אם לא, מה זה עוד יכול להיות?

שילשול בהחלט יכול להיות בטוי לרגישות לחלב אך בד"כ מדובר בשלשולים מרובים המלווים אי שקט , הקאות ורבוי גזים .
יציאה רכה כחצי שעה יכולה להיות בטוי לרגישות אם כי פחות סביר . האם לא נעשה שום שנוי תזונתי בתקופה האחרונה ?
כדאי להתיעץ ברופא הילדים ואם לאחר בדיקתו עדין יש חשד גבוהה לרגישות לחלב אזי ניתן לנסות פורמולה מפורקת – לא צמחית שאינה ממולצת בפעוטות קטנים על פי הנחיות משרד הבריאות
יום טוב
שלום,
יש לי תאומות פגות (34+4 )
האם יש להתיחס לשינויים בתזונה כמו אל פג (ז"א גיל מתוקן) או כאל ילד רגיל?
מבחינת הוספת קורנפלור למטרנה' טעימות וכו'...
יש לציין שאין להן הפרעות האכילה.
תודה.

שלום ,
אפשר להתיחס כילד רגיל