דף הבית / שאלות ותשובות


שלום,
אני נמצאת כרגע בשבוע 33 להריון כרגע עשיתי אולטרסאונד והתינוק נמצא במצג עכוז, הבנתי שהרבה מהסיכויים שהוא יתהפך לבד עד ללידה, אך רציתי לשאול אם במקרה ח"ו שלא יתהפך האם יהיה אפשר ללדת אצלכם בבית חולים בלידה טבעית רגילה או שמיד אתם מפנים בעיה כזו לניתוח?? זה מאד מטריד אותי כי הבנתי שיש רופאים שכן מילדים באופן רגיל במצג עכוז.

כן, ברב המקרים העובר מתהפך למצג ראש לבד עד ללידה.
בכל מקרה מומלץ לבדוק בשבוע 37 את מצג העובר. אם יהיה במצג ראש, אז נברך על כך. אם עדיין במצג עכוז יכולה להגיע (עם הפניה מרופא מטפל) לנסיון היפוך חיצוני של העובר למצג ראש.
אם יהיה צורך בהיפוך עליה לצלצל לחדר לידה לקבלת הנחיות להכנה להיפוך. (טלפון 03-5771112). אם איננה מעונינת בנסיון היפוך והעובר יהיה במצג עכוז כשתגיע בלידה, אז ההמלצה היא ללדת בניתוח קיסרי בשל עליה פי שלוש בסיכון לפגיעה בעובר בלידה נרתיקית של עכוז לעומת בניתוח קיסרי.
אם תגיע בלידה פעילה עם עובר במצג עכוז ולא תהיה מעונינת בניתוח קיסרי, יש אפשרות ללדת בלידה טבעית של עכוז (לידה ע״י רופא מומחה בחדר ניתוח), אחרי שתחתום שמבינה שיש עליה בסיכון לפגיעה בעובר ולוקחת על עצמה את האחריות.
בהצלחה!
שלום ,
אני כעת בשבוע 25 להריוני בשבוע 20 עברתי ניתוח הרניה מפשעתית, עקב תוכן מעי בבקע וחשד לכליאה כפי הנראה יש לי בקע טבורי שאינו מפריע.
הכירורג המליץ להתעלם ממנו עד אחרי הלידה עפ"י הכירורג המנתח אין כל מניעה ללידה רגילה.
האם זה נכון ?
תודה

שלום,
אין מניעה ללדת כ-20 שבועות, לאחר ניתוח לתיקון בקע מפשעתי.

שלום וברכה
אני בשבוע 13+4 ויש לי לחץ דם גבוה בהריון יכול לבוא ל 175/86 הרופא הביא לי תרופה טרטיינד להורדת לחץ דם.
רציתי לשאול התרופה קלרסין מה זה? זה עוזר?
אגב בהריון ראשון היה לי רעלת הריון - מה עלי לעשות?

עליית לחץ דם בשלב מוקדם של היריון כאשר בהיריון הקודם הייתה רעלת מבשרת רעלת גם בהיריון הנוכחי.
יש לפנות בדחיפות לרופא המומחה בטיפול בהיריון בסיכון במרכז מומחים של קופת חולים או בבית חולים על מנת לקבל טיפול יעיל.
אין להסתפק בתרופה אחת .יש לקבוע נוהל של מדידות לחץ דם בעזרת מכשיר ביתי, בדיקות שתן ותפקוד כליות וכבד ומעקב רפואי צמוד.