פרימולטנור עם התקן

שאלה

שלום רב, יש לי התקן NOVO T, ולראשונה אני רוצה ליטול פרימולוט נור כדי לדחות מחזור. 1. האם יש בעיה ליטול את הכדור כאשר יש התקן? 2. מהן תופעות הלוואי? 3. ממתי צריך ליטול את הכדור? תודה רבה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות
תשובה

פרימולוט נור פחות יעילה עם התקן

עוד שאלות בנושא

שלום, אני בת 47 ומשתמשת כבר מספר שנים בטבעת nuvaring ממרשם ע"י רופאת הנשים הקבועה שלי. לאחרונה ביקרתי אצל רופאת נשים אחרת והיא הזהירה אותי מפני המשך השימוש בטבעת מחמת הסיכונים שהיא עלולה לגרום. היא לא נתנה לי שום אלטרנטיבה אחרת. רציתי לדעת: א. האם השימוש בטבעת מוסכם על כל הרופאים ? ב. האם הסיכונים שבשימוש בטבעת מוסכמים על כל הרופאים ? ג. האם ישנה איזו שהיא אלטרנטיבה אחרת שהיא פחות מסוכנת ?
אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה
שלום רב. לטבעת נובא רינג יש יתרונות וחסרונות כמו שיש לכל אמצעי מניעה. אם הרופאה שלך בדקה אותך לאחרונה ואמרה שבשבילך זה אמצעי מניעה מתאים, זה כנראה יותר טוב מאמצעי מניעה אחרים אפשריים. ישנם רופאים שנמנעים מלתת אמצעי מניעה הורמונליים מעל לגיל מסויים וממליצים באופן גורף להשתמש באמצעי מניעה אחרים (כגון התקין תוך רחמי). אם את לא שלימה עם ההמלצה של הרופאה שלך אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה!

שלום ,
ביום רביעי הקודם (שבוע שעבר) נטלתי את גלולת החירום ״פוסטינור״ וביום ראשון (לפני יומיים) החל דימום חלש שנמשך עד עכשיו.
אתמול , הייתי אצל רופאת הנשים לראשונה והיא נתנה לי מרשם לגלולות מסוג ״זואלי״
1. מתי אוכל להתחיל לקחת את הגלולות?
2. לאחר כמה זמן אהיה מוגנת ?
תודה !

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

שלום רב,

גלולות מומלץ ליטול מהיום הראשון לווסת ואז ההגנה היא מיידית, במידה ונוטלים בכל יום אחר בחודש ההגנה מלאה רק כעבור שבוע

בברכה

שלום,

אני לוקחת סרזט עקב דימום שהיה לי לקחתי שתים באותה השעה וזה עזר לעצור את הדימום.

רציתי לדעת מה הדרך איך כדאי לרדת במינון שלא יהיה שוב דימום ולקחת רק כדור אחד?

תודה רבה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

שלום רב,

ע"מ למנוע דימום יש להקפיד ליטול את הגלולה באותה שעה מדי יום.

עם זאת,לגלולה "תקופת הסתגלות" ובהחלט ייתכן כי בשבועות הראשונים לנטילה יהיו דימומים קלים חרף ההקפדה על שעת הנטילה.