כדורי מינס

שאלה

הי אני לוקחת כדורי סרזט למניעה ורוצה לעבור לכדורי מינס האם בזמן שאני עוברת אני צריכה לקחת אותם במקביל כדי שאהיה מוגנת? כי בימים הראשונים ללקיחת מינס אני עדיין לא מוגנת.
שאלה נוספת האם זה בסדר לחבר חבילות של מינס במשך חצי שנה או שזה לא בריא?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות
תשובה

ייעוץ אמצעי מניעה דרך הרופא המטפל, צריך לבדוק האם בכלל מותר לך לקחת גלולות עם אסטוגן.
באופן כללי, לא לוקחים גם וגם.
אפשר לחבר חפיסות אבל במינס לרוב לא ניתן לחבר יותר משתי חפיסות

עוד שאלות בנושא

בס״ד שלום , בתאריך 27.12 עברתי גרידה עקב הריון לא רצוי לפני ההריון הווסת שלי הייתה תקינה . עד היום לא קיבלתי ווסת לכן פניתי לרופאת נשים שהפנתה אותי למיון נשים עקב חשד לשארית . לאחר 2 בדיקות אולטרסאונד שללו את השארית אך טענו שהרירית ברחם דקה בעובי של 2 מ״מ ונראה מעט נוזל שככל הנראה הוא דם. הם ראו שהיה ביוץ לאחר הגרידה ושהשחלות והרחם כולו תקין. נתנו לי טיפול תרופתי ל21 ימים הנקרא פרוגילוטון שהתחלתי לקחת מאתמול ובסיומו אצטרך לקבל ווסת . לאחר בירור באינטרנט הייתי נורא מודאגת כי לא ניתן להיקלט עם רירית מתחת ל6 ס״מ האם הרירית אמורה להיות דקה לאחר הגרידה למרות שהיה ביוץ או שיכול להיות חלילה שפגעו בבסיס הרירית במהלך הגרידה ? מאז הגרידה היו לי מספר פעמיים הפרשות חומות מעט כאבי המדומים לכאבי מחזור אך לא חזקים ולא היה לי חום . חשוב לציין שנקלטתי באופן טבעי ובמהירות ולא היו לי בעיות בעבר . אני מאוד מודאגת וחוששת שהמצב הרפואי השתנה לאחר הגרידה . אשמח לתשובתכם.
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
אחרי גרידה הרירית בהחלט אמורה להיות דקה ולכן יש הממליצים לחכות לפחות 3 ווסתות לפני שמנסים להרות; אני מוכן להסתפק בהמלצה לשתיים אבל לא פחות מזה כדי לאפשר לרירית ״להתאושש״ אז אל דאגה ובהצלחה

שלום רציתי לדעת. אני חודשיים אחרי לידה לקחתי את הטבעת בתאריך 26.12 ביום חמישי הקרוב יגיע הזמן שצריך להוציא את הטבעת יש לציין כי זה פעם ראשנה עם הטבעת ויש לי דימומים ממש כמו מחזור .מאני טסה ב2.2.25 בעוד 3 שבועות מאחר ואני רוצה להספיק להטהר אם אצליח האם ניתן לנןציא את הטבעת לפני יום חמישי? אם כן באיזה יום? האם הדימויים זה חלק מההסתגלות של הגוף או שזה לא תקין מפחדת שלאחר שאוציא לא אצליח להטהר מהמים.
אשמח לתשובה
תודה
ליאת

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

אינני יודעת לענות ללא בדיקה, אינני יודעת באיזה יום לחודש הכנסת את הטבעת לראשונה והאם זו הסיבה לדימום.
באופן כללי, ניתן להקדים במעט את הוצאת הטבעת

שלום רב,
ילדתי לפני כחודש, לאחר שבוע וחצי הדימום נחלש במהירות גם בכמות וגם בצבע, עד שהפסיק לגמרי למשך כמה ימים.
ופתאום חזר בעוצמה של מחזור ובצבע של דם טרי.
האם זה נורמלי או שכדאי ללכת להיבדק?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

אם את מניקה, כדאי לבדוק