תופעה של מיגרנה קשה בעקבות נטילת יאז פלוס- למה לחליף?

שאלה

שלום וברכה! השאלה בשם בתי, היא בת 21, עם תינוק בן שנה ושלושה חודשים. עדיין מיניקה. ניסתה התקן תת רחמי, התפתחה דלקת חריפה ונאלצו להוציא. לוקחת יאז פלוס מזה שבועיים. חמישה ימים ברצף מיגרנה קשה (לא סבלה מהתופעה לפני כן). הרופאה שינתה לדיאמילה.(לא התחילה עדיין). במכון פועה המליצו על נובה רינג. מה יותר כדאי- לעניין המיגרנה, הדימומים וכמובן יעילות ההגנה. תודה מראש.

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות
תשובה

מיגרנה תחת טיפול בגלולות משולבות היא סימן אזהרה, טוב עשתה הרופאה שלה שהעבירה אותה לדיאמילה שאינה מכילה אסטרוגן.
מעבר לנובה רינג אינו מומלץ שכן נובה רינג זו גלולה לכל דבר ועניין באופן נטילה שונה (נרתיקי ולא פומי)

עוד שאלות בנושא

לגבי לקיחת פרימולט נור אחרי דימום בין ווסתי. האם יכול למנוע את המחזור הבא שייתכן ויהיה עוד 4-5 ימים.
לא רואים ביוץ כרגע בUS. כי היה מחזור.
תודה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

אם הווסת הבאה צפויה בעוד ארבעה ימים זה די גבולי, אפשר לנסות

שלום, אני בת 42 לוקחת מידי פעם פרימולוט נור לדחיית המחזור. כרגע לאחר כ 4 חודשים עם פרימולוט נור שעובד נפלא אני מרגישה נהדר ללא מחזור וכן אני לא בהריון וגם אין סכוי כי בעלי לא בארץ. שאלתי האם זה מסוכן לגביי? יש לי סיוט מהמחזור ואם זה עובד עלי טוב האם חובה להפסיק. תודה רבה אודה על תשובתכם. חג שמח.
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
לא חובה להפסיק. לא מסוכן

היי אני נוטלת פרימולוט נור כבר שבוע בוקר וערב והיום בבוקר שכחתי לקחת כדור של הבוקר האם יגרום לקבלת מחזור או שאפשר לקחת בערב?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

אי אפשר לדעת, קחי בערב שניים (זו המלצה בפרימולוט, אין לנהוג כך עם תרופות אחרות!!)