דף הבית / שאלות ותשובות / ניתוח שחזור רצועה צולבת
היי לפני כשנתיים עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית.
אתמול במהלך משחק כדורגל של ממש כמה דקות הרגשתי סיבוב קל ובעקבות זאת הברך התנפחה בנוסף לא מצליח לכופף את הברך.
מה לעשות ?
שלום,
ממליצה לך לפנות בהקדם לבדיקה של הברך, יתכן שנוצר קרע חוזר של הרצועה המשוחזרת או נזק אחר לברך.
עדיף לחזור תחילה לרופא המנתח.
אם אתה בוחר רופא אחר, נא הבא איתך את דו"ח הניתוח או מכתב השחרור, כדי להתיחס לאופן ביצוע הניתוח.
בברכה,
שלום
בזמן שאני שוכבת על הגב ומיישרת רגלים ברגילות אני מרגישה ברגל שמאל שהברך שלי נמתחת או משהו בסגנון..
זה מציק ולא נוח אך לא כואב. אני בכל זאת לא מצליחה לישון כך.
מה נראה לך שזה? התכוצות בברך או משהו בסגנון? זה נמשך כבר כמה ימים.
התופעה שאת מתארת יכולה להיגרם מסיבות שונות. בעיות בגב תחתון (עמוד שדרה מותני) למשל עלולות לגרום לכאבים באזורים שונים ברגל בשינויי תנוחה – כמו מצב שכיבה.
את מוזמנת לפנות למרפאות החוץ שלנו לבדיקה אורתופדית . להשלמת תהליך מסודר של אבחנה ודיון באפשרויות או בצורך בטיפול.
רפואה שלמה !
שלום,
כבר זמן רב שאני סובלת כאבים בשוקיים, לאחר פעילות במשך פעילות ולפעמים ללא כל מאמץ,או מאמץ זעיר כמו לעלות מדרגה בלבד. בנוסף מלווים כאבי כתף שבאים והולכים וכאבי גב,אני הולכת עם מדרסים כבר שלוש שנים עקב קשת גבוהה אך ללא תועלת. בצילום שעשינו נקבע: התבהרות עם גבול סקלרוטי בקורטקס של טיביה דיסטלית ימנית,פרט לכך אין לראות נזק גרמי או תגובה פריאוסטלית.
אני אשמח אם מישהו מהמומחים יעזור לי קצת להבין מה זה אומר והאם זה משהו חמור שיש לטפל בו ?
תודה מראש.
שלום. את מתארת מספר בעיות שונות – גב כתף ושוק.
לכאבים בשוק יכולות להיות סיבות רבות כמו חולשה/פגיעה בשרירי השוק, כאבים מוקרנים מעמוד שדרה מותני ועוד. הממצא בצילום (על פי הפיענוח) חסר משמעות ואינו מסביר אף אחת מתלונותייך.
הסדר הנכון של תהליך אבחנה רפואית צריך לכלול תשאול מסודר, בדיקה גופנית יסודית ורק לאחר מכן הזמנת בדיקות הדמיה לפי הצורך (צילומים, אולטרה סאונד, מיפוי וכדומה). אני ממליץ לפנות לבדיקה אורתופדית.
רפואה שלמה.
עברתי לפני 3 ימים ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך.
עדיין יש לי כאבים חזקים ולמרות שאמרו לי להתחיל לכופף הברך, אינני מצליח.
הכאבים עדיין חזקים ואני נזקק למשככי כאבים.
מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים?
האם זה מצב נורמלי אחרי הניתוח או שאולי יש לי בעיה בעקבות הניתוח?
שלום,
הניתוח לשחזור רצועה גורם לכאבים בימים הראשונים.
אם הכאב מחמיר או לא משתפר עם הזמן, יש לפנות לרופא המנתח