אספירין בהריון – סכרת טרום הריונית

שאלה

שלום, אני בהריון רביעי עם סכרת הריון. בגלל שלא עשיתי בדיקות של גילוי סכרת בין ההריונות הרופאה שלי אמרה שמבחינתה אני חולת סכרת טרום הריונית ורשמה לי מינון של 150 מ"ג אספירין ביום ללקיחה בפעם אחת. האם המינון מקובל? תודה
אייקון רופאים
תשובה
המינון מקובל ומספיק. בברכה

עוד שאלות בנושא

שלום, אני לקראת לידה רביעית, בשעה טובה. בלידה השניה והשלישית הגעתי לבית-החולים בפתיחה מתקדמת ולא קבלתי אפידורל. הלידה התקדמה יחסית מהר וילדתי ב"ה בלידה טבעית. (בניגוד ללידה הראשונה בה הייתי עם ירידת מים שלושה ימים וילדתי בסוף בעזרת זירוז, לידת וואקום) אבל אחרי הלידה היו לי דימומים מוגברים. בכל פעם שנכנסו לבדוק אותי ולחצו על הבטן (לא יכולה להזכר בזה…) הדימום היה מוגבר ואפילו עם קרישים, וכבר חשבו להעביר אותי לחדר ניתוח, ב"ה בסוף זה התאזן באופן טבעי. אני מאוד חוששת לקראת הלידה הנוכחית, ושאלתי- אם יש משהו שאוכל לעשות כבר מעכשיו על-מנת למנוע את הדימום החריג? מה בעצם גורם לזה? תודה רבה!
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום לך, המטרה בלידה היא אם בריאה ותינוק בריא. וודאי שאנו עושים כמיטב יכולתנו ע"מ לשפר את החוויה גם מבחינת התנאים הפיזיים אבל אם את חשה שאפשרות שהייה בקומה הלא חדשה עלולה לסכן אותן בדכאון שלאחר לידה הרי שאינך חייבת ללדת אצלנו וראוי שתלדי במקום בו את חשה בטוב. השיקולים האם לאפשר ליולדת שהייה במחלקה זו הם שיקולים מקצועיים מתוך דאגה לבריאותה של היולדת, אם נחשוב שמסוכן לאפשר לך אשפוז במחלקה החדשה המותאמת למצבי סיכון נמוך בלבד לא נאשר זאת.

ילדתי לפני 9 חודשים הפסקתי להניק לפני כחודש. קיבלתי מחזור ראשון לפני 39 יום. עד הלידה היו לי מחזורים סדירים של 29-32 יום. כעת איחור גדול ובדיקת BETA בדם שלילית. האם תקין?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

הווסתות הראשונות לאחר הנקה אינן סדירות פעמים רבות

אני בהריון שבוע 35 – (לידה ראשונה ) יש לי סחרחורת מתמשכת , לא מידי חזקה , במשך כבר כמעט 3 שבועות . בנוסף לסחרחורת יש גם באוזניים קצת דפיקות עדינות . שזה מרגיש לי שזה קשור הלכתי כבר 3 פעמיםם לבדיקה אצל רופאים משפחה ונשים , אמרו לי שזה וירוס . השאלה אם יש תופעה כזו בהריון , שלא צריך לדאוג לה . ושזה באמת וירוס שיעבור , או שכדאי לעשות בדיקה מקיפה יותר . תודה רבה , ויום טוב
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום רב, יש לפנות לרופא אף אוזן גרון המומחה לטיפול בבעיה כמו זו שציינת, רפואה שלמה. בברכה