Skip to Content

הנקה לאחר ביופסיה בשד

2019 פברואר 12 / ז' אדר א' ה' אלפים תשע"ט

שאלה

שלום רב?,
בתאריך 28.05.17 עשיתי אולטרסאונד שד לאחר שגיליתי גוש. הממצא בשד שמאל בשעה 9 כ4 סמ מהפיטמב גוש 1.3 סמ birads3. הייתי במעקב בתחילת ההריון וכירוגית השד אמרה לי לעשות אולטרסאונד לאחר הלידה.
ב-23.10.18 שלושה וחצי חודשים לאחר הלידה ממצא האולטרסאונד: הגוש גדל ל1.8 סמ birads3.
המליצו לי דרך אסותא לעשות ביופסיה. התייעצתי עם כירוגית השד שלי ואמרה שכיוון שאני מניקה הנקה מלאה תינוקת בת כארבעה חודשים והגוש אינו נראה חשוד והממצא כנראה שפיר שאחכה ואעשה אולטרסאונד עוד שלושה חודשים. כיוון שבהנקה יש סיכוי גדול יותר לזיהום בשד.
ב29.01.19 עשיתי אולטרסאונד והממצא הראה: גוש 1.7 סמ birads3. וההמלצה של אסותא שוב הייתה ביופסיה למרות שלא חל שינוי בגודל הגוש.
הכירוגית אמרה שהיא הייתה מחכה עוד שלושה חודשים לאולטרסאונד נוסף כי חבל לה להגיד לי להפסיק להניק בייחוד כשלא נראה חשוד.
אני החלטתי שאני רוצה לעשות את הביופסיה ורוצה לדעת אם הכרחי להפסיק להניק לשם כך? מאוד לא הייתי רוצה להפסיק. ואם כן צריך להפסיק, כמה זמן לפני הביופסיה יש לעשות זאת?
תודה רבה מראש!

תשובה

לא אתייחס לשאלה אם כדאי או לא לעשות את הביופסיה.

עקרונית אפשר לעשות ביופסיה גם תוך כדי הנקה, בעיקר אם מדובר בביופסיית מחט.

לקראת ביופסיה רצוי לנסות להפחית את ייצור החלב מהצד הזה. אני מבינה שמדובר כבר בתינוק די גדול. רצוי לנסות להניק יותר מהצד התקין, ופחות מהצד עם הביופסיה משך כשבועיים. אם הכירורגית מתעקשת על הפסקת הנקה לגמרי אפשר בהדרגה לעבוד להניק מצד אחד בלבד וליבש רק את הצד של ביופסיה.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!
מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

חזור למעלה