Skip to Content

הנקה מחסור בחלב – מה ניתן לעשות ?

2017 נובמבר 27 / ט' כסלו ה' אלפים תשע"ח

שאלה

שלום וברכה,
אני בת 33 וילדתי את בני הבכור ביולי שנה שעברה. כעת אני בהריון שני.
אחרי הלידה התייעצתי בביה"ח עם יועצת הנקה אבל לא היה לי חלב בכלל. גם בשביל הקולסטרום הייתי צריכה "לחנוק" את השד. בנוסף, שאיבות כבר בביה"ח לא הואילו. אציין כי במהלך ההריון הקודם וגם בנוכחי השדיים לא גדלו כלל.
רציתי לדעת אם יש משהו שאוכל לעשות בהריון הזה, כבר עכשיו, על מנת שיהיה לי חלב בלידה ?
רקע רפואי חשוב: גם ההריון הקודם וגם הנוכחי מוגדרים הריון בסיכון בעקבות יתר לחץ דם, סכרת הריון ובהריון הקודם תת פעילות של בלוטת התריס שנכרתה במלואה טרם ההריון הנוכחי בשל גידול ממאיר.
אודה מאוד לתשובתך.

תשובה

קיימים מצבים בהם לא נוצר מספיק חלב. אחד הגורמים הוא הפרעה הורמונלית, למשל של בלוטת התריס, אך לא רק. יש גם מצבים של מיעוט רקמה מייצרת חלב בשד. לעיתים הסביה לא ידועה. אין משהו שאפשר לעשות בהריון כדי לגרום לייצור חלב רב יותר בהמשך. לעיתים בבדיקה גופנית ניתן לאבחן חסר ברקמת ייצור חלב.

חשוב לדעת שלעיתים בהריון הבא יש הרבה יותר חלב מאשר בהריון הראשון, ולכן חשוב להתחיל להניק ולקבל את העזרה הטובה ביותר כדי להבטיח התחלה טובה ככל הניתן, כמובן שזה לא תמיד מבטיח ייצור חלב מספק.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!
מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה