CT ראש – סיטי ראש – האם רמת קרינה מסוכנת ?

שאלה

שלום וברכה,
בעוד כשבועיים נקבעה לי בדיקת ct ראש לצורך אבחון . הבדיקה אמורה להיעשות במכשיר ct חדיש יחסית מסוג טושיבה aquilion 640 .

השאלה שלי היא האם באמת במכשיר מתקדם מסוג זה הקרינה מופחתת יחסית למכשירים מהדור הישן . אני פשוט מודאג כי מטבלאות רמת קרינה שנעשו במכשירים ישנים נצפתה רמת ספיגה של קרינה ב ct ראש השקולה לחשיפה של 23 שנה לקרינת הרקע היום יומית .
תודה .

ד"ר אורי ארליך
ד"ר אורי ארליך
מנהל יחידת U.S
תשובה

אכן מדובר על מכשיר מתקדם מהדור החדש ופועלות בו תוכנות מפחיתות קרינה IDOSE.

בדיסק הבדיקה תוכל לקבל את נתוני הקרינה שקיבלת בבדיקה.

עוד שאלות בנושא

שלום,

יש לי מחר בדיקת סיטי מוח, האם מותר לשתות אלכוהול כ24 שעות לפני הבדיקה?

ד"ר אורי ארליך
ד"ר אורי ארליך
מנהל יחידת U.S

באופן עקרוני אין מניעה משתיית אלכוהול 24 שעות טרם הבדיקה. בכל מקרה ההמלצה היא להמנע משתיית אלכוהול טרם הבדיקה על אף שלא ידוע על סיכונים צפויים.

שלום, אני בת 21 ולפני שלושה חודשים התחילו לי כאבים בבטן ימנית אזור חזה תחתון וכן המון גזים ותחושת אי נוחות בבטן עשיתי בדיקת אנדוסקופיה וראו דלקת חריפה בקיבה אבל לא חידק. לקחתי נקסיום ועוד תרופות נוגדות חומציות וזה עבר אבל הכאבים בצד ימין המשיכו והרופא אמר שזה לא קשור לדלקת … אז עשו לי ct בטן, ct חזה , mri , מיפוי עצמות , כמה אולטראוסאונד והכל הכל תקין!!!! אך הכאב ממשיך בנקודה מאוד מסוימת לפני כשלושה שבועות שמתי לב לנפיחות באזור חזה תחתון שמאלי והרופאה אמרה שזה עושה רושם שמדובר בבליטה גרמית אך כן כאן לא ראו כלום בצילום ובct . רופא אחד אמר שכדאי לעשות pet ct . השאלה שלי זה אם יש עניין לעשות?? אחרי שלא ראו כ ל ו ם בשום בדיקה יש סיכוי שיראו משהו?? כי אני צעירה ולא רוצה סתם קרינה וגם זה מאווודד יקר!!!
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
כעקרון  PETCT מיועד לבירור ממצאים שיש ספק לגבי אופיים. אם  בבדיקת CT רגילה לא נראה ממצא אין טעם לבדוק בPET. רפואה שלמה !

שלום,

עשיתי בדיקת mri ואלו התוצאות:

סימני שבר ישן בקדמת האיסכיום השמאלי עם בצקת לשדית סביבה ואפוזיציה פרי-אוסטאלית קלה בלבד.
האדרה דלה לשדית בגדוליניום לאחר הזרקה תוך ורידית.
סיגנל לשד שאר העצמות תקין.
המסה השרירית והמישורים השומנים הודגמו ללא חריג.
במילים פשוטות מה זה אומר?

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

זה אומר שיש טנדינופטיה פעילה של גידי ההרמסטרינג

מומלץ להגיע אלי ליעוץ עם הדיסק של MRI

יתכן שיש מקום לטיפול אורטוקין של הגידיםן  המעורבים