קימה מישיבה,חוסר שיווי משקל. קוצר נשימה

שאלה

שלום רב. בימים האחרונים יש לי הופעות של קוצר נשימה בעת פעילות (אם אני רק מנסה לרוץ) אני חשה שאני לא מצליחה לנשום. (לא למותר לציין כי אני מעשנת כמה חודשים) בנוסף כל פעם שאני קמה מישיבה, גם שאני קמה לאט אני מרגישה מין נימול בראש עם חוסר איזון בגוף (לא יודעת איך להסביר את זה כאילו יש לי פחות שיווי משקל) ולפעמים גם רואה שחור ואחרי יש לי דפיקות בראש, כמו דפיקות לב. אני לא חושבת שיש לי לחץ דם נמוך (תמיד הוא תקין אצלי). יש צורך בבדיקה רפואית או לחכות שיעבור? האם שני הדברים קשורים? אני בת 23 גובה 160 משקל 50 בערך…
אייקון רופאים
תשובה
אין כל ספק שאת זקוקה לבדיקת רופא דחופה . התלונה המובילה היא למעשה קוצר נשימה במאמץ . לכך סיבות שונות שמצריכות ברור רפואי בדחיפות .

עוד שאלות בנושא

שלום, אני בת 23, בבדיקת החלבון העוברי הסיכון שקיבלתי על פי הגיל והבדיקות הוא 1:8800. השקיפות עורפית היתה 1 מ"מ וסקירת המערכות המוקדמת היתה תקינה פרט למוקד אקוגני בחדר שמאל. מה עלי לעשות? תודה,
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
מאחר והסיכון ל DS אצלך על פי גילך והבדיקות הוא נמוך, 1:8800 , גם לאחר שקלול המוקד האקוגני, עדין מדובר בסיכון נמוך מאוד שעל-פי כל ההמלצות כולל ניר-העמדה בארץ, לא מצריך בירור נוסף, פרט כמובן לסקירת מערכות מאוחרת במטרה לוודא כי לא קימים סמנים נוספים המעלים את הסיכון.
שלום, כיצד עלי להתייחס למספר מוקדים שהתגלו בלב, בסקירת המערכות? והאם מוקד אקוגני לא מפריע לזרימת הדם בלב העובר? תודה.
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
מוקד אקוגני אינו הפרעה לבבית, עם זאת מספר מוקדים או מוקדים רבים כבר אינם תופעה שכיחה ומקרה כזה מצריך בירור, ראשית מומלץ לבצע אקו-לב עובר ולאפין את הממצאים, עם שילוב של יעוץ ובירור גנטי בהתאם. ישנן מחלות אשר יכולות לבוא לידי ביטוי במוקדים בלב ואף במערכות אחרות, ולכן הבירור חשוב. המוקד האקוגני הקטן אינו ממצא חריג במבנה הלב אלא חלק ממערכת מלאה של סיבים, שרירים פפילרים, מסתמים ושריר הלב כך שהמוקד בהיותו כזה הינו חלק ממערכת אורגנית המותאמת לזרימת דם ואינה פוגמת בה.

אני בת 69. סובלת מיתר לחץ דם במצבי מתח (בימים אלה אני שרויה במתח עקב עזיבת מקום עבודתי). בדרך כלל לחץ הדם שלי מעט גבוה מהממוצע במצב של רגיעה. טופלתי באנלדקס, חצי כדור של 5 מ"ג.
לאחרונה הרגשתי דופק מאד מהיר והפסקתי את התרופה.
מבקשת לציין שאני מדממת עקב טחורים. האם חוסר הדם יכול לגרום להפרעות קצב? האם הורדת לחץ הדם במצב של ל.ד. רגיל יכול לגרום לכך? האם צריכת קפה (כ-5 כוסות ליום) או עישון (10 סיגריות ליום) יכול לגרום לזה?
אודה מאד על תשובתכם.

אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

מתוך הגורמים שמנית צריכת קפה ודימום מאד גדול יכולים לגרום להרגשת דופק מהיר. הורדת לחץ דם דרסטית גם יכול לגרום עליית הדופק. עישון באופן כללי אינו בריא. במקרה שלך ממליץ לגשת לרופא המשפחה כדי לברר את אופי הדופק המהיר ואת הסיבות שיכולות להיות מגוונות.