אכילת סויה ותהליך ההתבגרות בנערים ונערות

שאלה

שלום, האם אכילת מוצרי סויה בכמות סבירה גורמת להתבגרות מוקדמת בנערים ונערות ? תודה.
אייקון רופאים
תשובה
זוהי אחת השאלות המדאיגות את ציבור האמהות בישראל בפרט כשמדובר באמהות עובדות לילדים ששוהים במעונות יום, בהם נותנים לעתים תכופות לתינוקות מוצרי סויה שונים. הסויה אכן מכילה חומרים הקרויים פיטואסטרוגנים שיש להם השפעה דומה להורמון האסטרוגן הנשי אך בעוצמה נמוכה מאד. על מנת שלחומרים אלה תהייה השפעה על קצב ההתבגרות הנער או הנערה צריכים לאכול כמויות עצומות של מוצרי סויה. שימוש בסויה בכמויות סבירות כחלק מהתפריט אינו צפוי להשרות השפעה כלשהיא על תהליך ההתבגרות.

עוד שאלות בנושא

שלום, הבת שלי בת שנה+7 חודשים מאז שנולדה לא ישנה ברצף יותר משעתיים. משהו מציק לה מתוך שינה. ניסנו את הרפואה הלא קונבצאלית וכלום לא עזר פשוט כל שעה רוצה לשתות.  
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שתייה מרובה במהלך הלילה ברוב הפעמים הינה הרגל ובמיעוט המקרים מדובר בבעיה רפואית של קושי בריכוז השתן .יש תחילה לפנות לרופא על מנת לברר האם השתיה המרובה הינה הרגל בלבד . במידה ומדובר בהרגל ניתן להיעזר במומחים לבעיות שינה של הגיל הרך .בדרך כלל לא מדובר בבעיה אלא בהרגל לקוי . אמליץ לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל או במרפאת ילדים במעיני הישועה
שלום, יש שפע של מידע לגבי הצורך להרבות בשתייה בקיץ, כתבות הנחיות וכו' כאשר חלק ממנו מתפרסם (לפעמים בלי שמציינים זאת, אבל זה שקוף) על ידי חברות שמשווקות מים לסוגיהם בבקבוקים או במתקנים. לכן אשמח להמלצה מפי רופא (שאינו בעל אינטרסים) כמה מים אדם צריך לשתות בקיץ? האם כמות המים המומלצת בקיץ צריכה להיות רבה יותר מאשר בחורף? האם צריך לדאוג להזכיר לילדים לשתות או שניתן לסמוך על תחושת הצמא שלהם? כמו כן לגבי תינוק בימים ממש חמים, האם מומלץ להוסיף שתייה לתינוק בן מספר חודשים, מלבד המזון הרגיל (הנקה או תחליף חלב)? אם לתאומים
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
הקיץ המאופיין בטמפרטורות גבוהות יותר, גורם לאובדן מים מוגבר יותר מגוף האדם ע״י אידוי לסביבה.לכן, בימי הקיץ מומלץ להרבות בשתייה יחסית לחורף. ילדים נוטים לשכוח לשתות ולכן, כימים החמים ואף בטיולים יש להזכיר להם לשתות. מעקב אחרי כמות השתייה מתאפשר בבית בעזרת מעקב אחרי כמויות ההפרשה. ילד שמפריש אחת לשעה עד ארבע שעות קרוב לוודאי שותה מספיק. לגבי תינוקות- בימים ממש חמים ניתן לשקול להוסיף מעט מים.
שלום רב, בחודשים האחרונים ניכרים סמני התפתחות מואצת בביתי בת ה 9. החזה מעט גדל והופיע שיער למטה. אני מוטרדת מאוד האם המחזור קרוב? מדובר בילדה תלותית ועדינה שלא תצליח להתמודד פיזית ורגשית. [הילדה סיימה כתה ג' עכשיו!!] מחכה לשמוע תשובתכם. אמא מוטרדת.
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
יל 9 הוא לא חריג להתפתחות מינית לבת. ניתן להאט את ההתפתחות אם יש צורך. חייבים יעוץ אנדוקרינולוג ילדים.