בדיקת eng עם תרופות נגד דיכאון

שאלה

שלום,

אני צריכה לעבור בדיקת eng. אני מטופלת בלוסטרל 300 mg ליום וכן למיקטל 300 mg ליום
שאלתי רופא אף אוזן גרון אם עלי להפסיק את התרופות לפני הבדיקה ואמר שעלי לשאול את הפסיכיאטר .
שאלתי את הפסיכיאטר ואמר שאינו מכיר את הבדיקה .
מה עלי לעשות, ואל מי עלי לפנות?
אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי בהקדם כי מועד הבדיקה מתקרב
יש לציין שאם אני לא נוטלת את התרופות יותר מ24 שעות אני מתחילה להרגיש כאבי ראש וסחרחורות כאילו אני בגמילה
תודה רבה

פרופ' נתן גדות
פרופ' נתן גדות 
מנהל היחידה הנוירולוגית
תשובה

שלום,

אין כל בעיה לעבור את בדיקת eng בעודך נוטלת את התרופות שהזכרת.

אין צורך להפסיק.

לבריאות

עוד שאלות בנושא

שלום, אני פונה אליכם בקשר לכאבי ראש שאני סובל מהם במשך מספר שבועות. הכאב מעל גבה שמאלית וזה דומה לדקירות כואבות והסבל רב. זה קורה במשך היום מתמשך מספר שעות ופוחת. זה קורה כל יום מספר פעמים ואני מאד סובל מזה. רופא משפחה נתן לי שני סוגי אנטיביוטיקה שלא עזרו בכלל. חשבו שזה סינוסיטיס ורופא אאג אומר שממש לא סינוסיטיס ושלח אותי חזרה לרופא משפחה. הייתי אצל רופא אחר והוא חושב שזה "קלאסטר הד אייק" ואמר לי לקרוא על זה באינטרנט. חוץ מזה אני גם מטופל בבעיה ביפולר ואני נוטל תרופות שעוזרות לי. הרופא הפנה אותי לפסיכיאטר לבדוק איזה תרופות אוכל ליטול עבור כאבי הראש. האם יש אצלכם מומחה לבעית כאב הראש שממנה אני סובל?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
כאבי ראש חדשים שאינם חולפים תוך מספר ימים ואשר בדיקת רגילה אינה מגלה את מקורם מחייבים בירור ראשוני על מנת לשלול גורמים שחובה לטפל בהם. אבחנה של סינוסיטיס היא לא רק קלינית אלא חייבת אישור על ידי אנדוסקופיה של הסינוסים או בעזרת CT  של האזור. כמו כן רצוי לבצע  CT של המוח על מנת לשלול סיבות אחרות לכאבי ראש. אם  בדיקת המוח ב CT תקינה אז ורק אז אפשר לחשוב על CLUSTER HEADACHE ולנסות טיפול בחמצן. יש לזכור כי ברוב המכריע של הסובלים מכאבי ראש לא מוצאים סיבה .

ד"ר שלום,

שאלתי היא האם ישנו הבדל משמעותי בין הכדורים האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ? ( cipralex ל alpralid )

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

אין משהוא דומה ביניהם. אחד זה שמרגיע מידית לטווח של מספר שעות ומפסיק לעבוד.
זה כדור שעובד תוך שבועיים ומרגיע באופן כללי.

 

שלום, לפני כחודשים עברתי מן אירוע מוחי אך לא ידעו היכן בדיוק הבעיה נאמר לי שאולי בכלל מדובר בהתקף של מגרינת האאורה. לאחר בדיקת MRI נאמר לי שיש אסיטמריה בין המערכת השמאלית לימנית השמאלית קטנה יותר שלחו אותי בנוסף לבדיקות עיניים ורופא העיניים שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ושם נאמר לי שבעין ימין קיימת סקוטומה יחסית ברביע נזלי עליון האם יש קשר בין השתים ? תודה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
סקוטומה היא בשדה הראיה שבו לא רואים . כעין כתם שחור כאשר הוא קטן הנבדק לא מרגיש בכך . אין לזה קשר לממצא ב-MRI