זריקת אפידורל תופעות לוואי

שאלה

שלום,

רציתי לדעת בבקשה האם האפידורל לא מזיק או משפיע על העובר?

תודה

אייקון רופאים
תשובה

בהחלט לא. האפידורל לא מזיק ולא משפיע על העובר ואין מקום לחשש.

עוד שאלות בנושא

שלום, אני בהריון של ילד ראשון. במשפחה שלי מצויה מאוד רעלת הריון. אמא שלי סבלה ממנה כמעט כל לידה וכנ"ל לאחיות שלי. חברה שפגשה אותי לאחרונה הזהירה אותי שלמרות שהרופא לא שאל אותי דבר נטייה לרעלת היא נטייה תורשתית ובשל הרקע המשפחתי עלי להיבדק בתדירות גבוהה לרעלת. האם זה נכון? אם כן מהי התדירות בה עלי להיבדק ואם יש אפשרות לעשות זאת עם סטיקר בבית או שעלי לגשת לרופא נשים?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
רעלת הריון היא מחלה רב מערכתית שמקורה בתהליכים שקורים בשלייה ומשפיעים על מערכות שונות בגוף האם. השליה וכלי הדם שלה נוצרים בתחילת ההריון, ובעצם "זרע הפורענות" נשתל שבועות רבים לפני שיש ביטוי קליני או מעבדתי. בשלבים מאוחרים של ההריון, ישנה התבטאות קלינית של של הרעלת כאשר במצבים מאוחרים יכול להיווצר מצב המסכן את האם ואת העובר. התרופה לרעלת היא סיום ההריון, כלומר יילוד. עם זאת יש עדויות שטיפול תרופתי מסויים (כגון אספירין) עשוי לעכב את קצב ההתקדמות של הפגיעה בשלייה. ישנן גורמי סיכון שונים להתפחות רעלת הריון, וכנראה גם מרכיב גנטי. מעקב ההריון בכללותו נועד לזהות נשים בסיכון גבוה למחלות הריון ובכללן רעלת הריון. אותן נשים מופנות למעקב הריון מוגבר המכונה גם "מעקב הריון בסיכון". צורת המעקב, התדירות, השימוש בבדיקות מעבדה ובבדיקות אחרות וכן ההחלטה על דרך ומועד הלידה – ההחלטה על כל אלה נעשית באופן פרטני בכל מקרה.

שלום

פונה אליך כהמלצת הרבי לפנות לרופא ידיד.

אני גר בכפר חב"ד ואשתי ב"ה בהריון, כנראה בשבוע מס' 4. היא עובדת כמורה בכיתה ג' בכפר ואין באפשרותינו שלא תחזור לעבוד כשיפתחו חזרה את בתי הספר.

רצינו להתייעץ האם לקחת חיסון למרות ההריון או להמנע מכך עקב החששות וכדו'?

תודה רבה ויישר כוח

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

עד שבוע 20 לא להתחסן

ועד אז להשאר בבית לא לצאת לעבודה ולשמור מרחק וכמה שפחות מגע עם אנשים זרים

שלום, ילדתי לפני שנה ו3. ומקבלת מחזור סדיר. וככל הנראה ללא ביוץ. בדקתי כמה פעמים עם ערכת ביוץ. אנחנו מאוד רוצים בע"ה הריון נוסף. השאלה שלי היא האם יש משו שאני יכולה לקחת שיכול לעשות ביוץ או שהפתרון היחיד להפסיק להניק?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
ערכת הביוץ לא בהכרח מספיקה. מציע שתפני להערכת רופא – הורמונלית, אולטראסאונד וכו'. כמובן שהפסקת הנקה תועיל בסבירות גבוהה בהצלחה