דף הבית / שאלות ותשובות / הרגשת נימול בקצות האצבעות
כבר כמה שבועות שאני חש נימול / חשמל בקצות אצבעות יד שמאל (אני שמאלי). בדר"כ באצבע ובאמה, ולפעמים מתפשט לעוד אצבעות. לפעמים אני גם מרגיש לחץ בזרוע העליון. זה מאוד מטריד ומדאיג אותי.
תודה על המענה
נשמח אם תבוא למרפאתנו להיבדק. אין מקום לבהלה. יש לנו השערה מה מפריע לך.
רפואה שלמה.
שלום,
לפני חצי שנה, חברי עבר בדיקת EMG בידו השמאלית. ממצאי הבדיקה הראו על פגיעה עצבית ושרירית חמורים מאוד. לפני מספר ימים נשאל חברי שאלה מוזרה מדוע הוא לא עשה בדיקת EMG גם בידו הימנית הבריאה לצורך השוואה.
השאלה הנשאלת: האם הוא יכול לעשות היום בדיקת EMG בידו הבריאה הימנית בלבד ולהשוות את תוצאות הבדיקה שתיעשה השוואה רטרואקטיבית עם תוצאות הבדיקה של ידו השמאלית הפצועה שנעשתה לפני חצי שנה?
שאלה שנייה: ברור שהיד הפצועה היא השמאלית בלבד. לכן יש להבין איזה ערך או נחיצות יש לדרוש בדיקת יד ימין הבריאה לצורכי השוואה? מה התועלת המעשית בכך, כיוון שיד ימין תמיד הייתה בריאה וגם כיום היא בריאה?
תודה.

נהוג לערוך בדיקה כזו בשתי ידיים למעט במקרי פציעה מוקדית אז ניתן להסתפק בבדיקת הגפה הפגועה . באם הרופא המטפל מסתפק בכך אין צורך בבדיקה נוספת
שלום,
אני בת 22. שנתיים וחצי יש לי כאבים בידיים -יד ימין יותר אך גם שמאל מורגשת כאשר בשנה האחרונה המצב החמיר והכאב התפשט לאורך היד: הכאבים ניהיו חזקים יותר , כאבי דקירות באצבעות בכף יד ולאורך כף היד ובאזור המרפק, וכאבי שריפה לאורך הידיים, נימול מידי פעם, גירוד באזורים הכואבים, עד כדי כך שהיד ימין הגיע למצב של חוסר תזוזה ופעילות למשך יומיים.
אחרי הרבה ריצות ורופאים פרטיים נתנו לי לבצע בדיקת emg גם בדיקות וגם הולכה חשמלית. אורטופד , כירורג והמטולוג אמרו לי שזה לא התחום שלהם, הם שללו תעלה קרפלית ודלקת פרקים. ניסיתי לעשות את כל מה שהמליצו לי : טיפולים אלטרנטיבים, ריפוי ועיסוק, מנוחה לידיים. סדים. פיזיוטרפיה, אתופן, ארקוקסיה.
וכרגע הרופאים טוענים שאני צריכה מנוחה לידיים כי מדובר בשימוש יתר לא נכון בידיים או שצריך פסיכולוג.
אלו התשובות היחידות והמייאשות כי אני צריכה להתחיל ללמוד באוניברסיטה מאוקטובר לימודים מאד קשים ולא אוכל לתפקד כך.
למי עליי לפנות? לאיזה תחום של הרפואה?
בבקשה מישהו שידע מה יש לי ואיך לטפל בזה.
בהנחה שהרופאים השונים אתם התייעצת הם אכן רופאים טובים הם וודאי התעמקו בבעייתך ולא מצאו לה תשובה בשטח התמחותם .
אני סבור כי כדאי להיוועץ בריאומטולוג בנוסף להמטולוג שכבר ראית ולשמוע גם את דעתו .
שלום,
האם לקיחה חד פעמית של ריטלין כדי לבדוק האם האם עוזר יכולה לגרום לנזקים ?
שלום
לא ציינת למה זה צריך לעזור.
לקיחה חד פעמית תהיה בד"כ נראית כעוזרת לכל אחד משום שריטאלין הוא סם מעורר וגם גורם עונג.
מי שיקח ירגיש טוב יותר, חד יותר וערני יותר.
לכן מלקיחה חד פעמית לא נתן ללמוד על השפעה בעתיד . בד"כ אין נזק בלקיחה חד פעמית בתלות שלא לוקחים מינון יתר.