דף הבית / שאלות ותשובות / אוזניים סתומות בטיסה – איך להימנע מהתופעה ?
שלום,
ממצא בדיקת אאג:
פיב אופטי-צאוור ללא גושים,אף קדמי תקין,פה ולוע תקין אפיגלוטים תקין,מיתר הקול עם לזיה לבנה בשליש הקדמי של מיתר קול ימנית,ותנועות תקינות, אודם קל מעל הארנאוידים, ללא הצתברות נוזלים בסינוס פיריפורמים
שאלתי היא האם במעיני הישועה מבצעים ניתוחים להסרת הכתם האמור?
יש לציין שאני סובל הרבה שנים מ gerd
בכבוד רב ,המקווה לבשורות טובות
ניתן להסיר במעיני הישועה.
שלום,
ביתי בת ה7 סובלת מיובש באף כבר מספר חודשים. כאשר היא נמסה לקנח את האף, האוזניים נסתמות לה ולפעמים יוצא נוזל מוצק צהבהב ולפעמים כלום.
היא ממש סובלת מזה ובכל פעם שהיא מושכת באף נהיה לה יותר לחץ.
ניסינו טיפות,ספריי מלח למיניהם. .
אשמח לשמוע המלצות.
תודה
תודה על השאלה.
אף סתום נגרם מנפיחות של ריריות האף שיכול להיות על רקע אלרגי.חסימה אפית נגרמת גם עקב שקד שלישי מוגדל.
ממליץ.
לפנות לבירור אלרגי.
לבצע צילום לבירור שקד שלישי.
מה יכולים להיות הגורם לבעיית סחרחורות שמופיעות אחת לכמה חודשים אצל אשה צעירה בריאה. האם ישנם טיפולים שיכולים לרפא או למנוע את הבעיה?
סחרחורות שמופיעות אחת למספר חודשים דורשות בירור. ראשית חשוב להגדיר אם מדובר בסחרחורת אמיתית, כזו שבה החדר כולו מסתובב, אנשים קוראים למצבים אחרים בשם סחרחורת.
לדוגמא, אם רק הראש מסתובב, או שאדם חש שחורלפני העיניים, תחושת עילפון או חוסר יציבות זוהילרוב לא סחרחורת אמיתית. אם תחושת הסחרחורת מלווה גםבבחילה, מדובר קרוב לוודאי בסחרחורת אמיתית״.
בעיות בעמוד שידרה צווארי
הסיבות לסחרחורת מתחלקות למספר גורמים השכיח ביותר בעיות בעמוד שידרה צווארי. אלו מקרים שבהם הסחרחורת
מופיעה לאחר פגיעות גופניות, או שינה בתנוחה לא טובה,ולעיתים סתם כך, האופייני לסחרחורת זו הוא שמדובר בסחרחורת שמופיעה רק בתנוחה אחת, או כאשר הראש מוטה לימין או כאשר הראש מוטה לשמאל. הטיפול הוא פיזיותרפיה מיוחדת לעמוד שדרה צווארי, שמעלימה את תחושת הסחרחורת זמן קצר לאחר הטיפול.
גורם שכיח נוסף הוא בעיה באוזן
גורם שכיח נוסף הוא בעיה באוזן, האוזן מכילה בתוכה את האיבר האחראי על שיווי המשקל בגופינו. לעיתים בשל זיהום ויראלי באוזן מתפתחת דלקת שגורמת לתחושת סחרחורת קשה,מלווה בבחילה. אין טיפול למצב זה פרט להמתנה, יש לחכות ולתת לגוף לרפא את עצמו. רצוי לבצע בדיקת שמיעה כדי לגלות אם יש פגיעה ממקור אחר, שמתבטאת בירידת שמיעה. אם השמיעה תקינה, מדובר קרוב לוודאי בבעיה של עצב שיווי המשקל בלבד, וזהו מצב שמתרפא בעצמו.