Skip to Content

הרעלת מזון בפיקניק בקיץ – כיצד אפשר למנוע ?

כיצד אפשר להיערך מראש עם המזון (המבושל והחי) לפני שיוצאים אל החום והטבע, כדי למנוע הרעלת מזון או בעיות במערכת העיכול?

2016 יוני 26 / כ' סיון ה' אלפים תשע"ו

שאלה

שלום וברכה,

בעקבות סאגה לא נעימה של הקאות ושלשולים שחוויינו בקיץ שעבר, אני ובני משפחתי, זאת לאחר שקיימנו 'פיקניק' בחיק הטבע, רציתי לדעת כיצד אפשר להיערך מראש עם המזון (המבושל והחי) לפני שיוצאים אל החום והטבע, כדי למנוע הרעלת מזון או בעיות במערכת העיכול?

לתשובתכם אודה מאד.

תשובה

תודה על פנייתך החשובה,

אכן, במזג האוויר החם השורר בארצנו, ישנה חשיבות עליונה להתנהלות נכונה כאשר יוצאים לבלות בחוץ ובוודאי החוויה שעברתם ממחישה יותר מכל את הצורך לשמירה נאותה של המזון.

יש להשתדל להרבות בפירות וירקות שהם אינם מתקלקלים בקלות. בנוסף יש להיעזר באריזות סגורות כגון מאפים שונים, חטיפים וכו' אלו אינם צריכים תנאים מיוחדים.

יש להימנע לחלוטין ממוצרים המכילים טחינה, חומוס, מיונז וכן דגים שונים.

דברי חלב אפשר לקחת אבל להשתמש בהם בתחילת היום, הם מחזיקים מעמד עד 4 שעות מחוץ למקרר.

מוצרי בשר ועוף גם הם מתקלקלים מהר אך אפשר להכין אותם קפואים והם יפשירו לאט עד זמן הארוחה. כנ"ל כל אוכל מבושל.

מצוין לקחת קופסאות שימורים מכל הסוגים וכן סוגים שונים של חמוצים.

שתיה:

כמובן שיש להרבות בשתייה, 4-5 ליטר מים למבוגר. מאד להקפיד על מקור המים, ברזים נקיים ומתוחזקים היטב.

מים ממקור מפוקפק עלולים להיות מקור לתחלואה.

יש להקפיד מאד על רחיצת ידיים בסבון לפני הארוחה וכן לאחר יציאה מהשירותים(רמז-תחלואה יכולה להיגרם לא רק מאוכל)

בברכה

בת שבע אחות מניעת זיהומים

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל.

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות.
הדיאטניות במרכז הרפואי מעורבות במכלול פעילויות ונושאים בתחום הרחב של התזונה והדיאטה במצבי חולי ובמצבי בריאות, מייעצות לכל המחלקות ומעורבות בטיפול התזונתי של כלל המטופלים במרכז הרפואי.

מחלקת פרא רפואי

צוות היחידה מונה 5 דיאטניות קליניות בעלות תואר B.Sc בתזונה קלינית. הדיאטניות במרכז הרפואי מעורבות במכלול פעילויות ונושאים בתחום הרחב של התזונה והדיאטה במצבי חולי ובמצבי בריאות, מייעצות לכל המחלקות ומעורבות בטיפול התזונתי של כלל המטופלים במרכז הרפואי. הדיאטניות הן בעלות התמחויות שונות. הן נוטלות ...

קומה
0
חזור למעלה