פרוגסטרון נמוך – באיזו רמה יש לשמור על מנוחה?

שאלה

שלום, אני בת 29 , הריון חמישי שבוע 9+5 יש לי פרוגסטרון נמוך (מקבלת טיפול – 3 נרות ביום) + המטומה בגודל 10*7 מ"מ. אין דימומים. הרופאה הורתה על מנוחה בבית. ברצוני לדעת : 1. מה המשמעות של הנ"ל. 2. באיזה רמה יש לשמור על מנוחה? ממה להיזהר? 3. האם כאבי בטן קשורים לענין? תודה.
אייקון רופאים
תשובה
רמת פרוגסטרון נמוכה בתחילת ההריון מעידה על תפקוד חלש יחסית של הגופיף הצהוב. מכיוון שסביב השבוע בו את נמצאת הגופיף הצהוב ממילא מאבד מחשיבותו, העובדה שההריון נמשך עד עכשיו מנבאת טובות גם להמשך מוצלח. בשלב כלשהו בעתיד הקרוב לא יהיה צורך בתוספת הפרוגסטרון שכן השליה תיקח על עצמה את תפקיד הייצור של ההורמונים וההגנה על ההריון. המטומה ללא דימום הרבה פחות בעייתית וחמורה ושוב זה סימן מבשר טובות לצערנו מנוחה מלאה לא ממש עוזרת במצב זה ומה שאני ממליץ הוא הימנעות ממאמצים גופניים משמעותיים בלבד. מותר ואף רצוי לשבת, להלך בבית או ברחוב ואף לעבוד כל עוד אין מדובר בעבודה פיזית קשה.

עוד שאלות בנושא

שלום, אני בת 36, וילדתי לפני חמישה שבועות את הבת הבכורה שלי. הלידה התבצעה בניתוח קיסרי בגלל חוסר התקדמות. ברקע הרפואי שלי ישנה בעיה של תת פעילות של בלוטת התריס מאוזנת תרופתית (אלטרוקסין) ושחלות פוליסיטיות . מאז הלידה, ניסיתי להניק את בתי בחלב אם, אבל ישנו מיעוט בחלב אם. אני מבצעת שאיבות חלב ונוטלת תוספים (חילבה ומורניגה), ישנה התקדמות בכמות החלב המופק, אבל עדיין לא מספקת שמגיעה לכמות מקסימלית של 30CC דו צדדית, ולכן אני משלימה את החלב בפורמלה (סימילאק) לתינוקת. ההתעסקות עם ענייני ההזנה והשאיבות גוזלים זמן ואנרגיות (בעיקר נפשיות). רציתי לדעת, האם ישנו סיכוי לעלייה ברמת ייצור החלב ברמה מספקת ,במידה וכן, כיצד ומהו הזמן הצפוי לקבלת רמה מספקת . כמו כן, יועצות הנקה, המליצו ב motiaium להגברת ייצור החלב, תרופה זאת לא מאושרת על ידי ה- FDA להתוויה זאת וישנו סיכון לתופעות לוואי גם לתינוקת, מה דעתך בנושא זה? בתודה !
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
כל הכבוד על המאמצים שאת משקיעה! למרבה הצער ישנם מיקרים שהם לא נוצר מספיק חלב, גם עם כל המאמצים. יתכן ובעיית בלוטת התריס קשורה לזה. את מוסרת שזה כבר חמישה שבועות מהלידה, ושאת שואבת בהתמדה. מאחר שכך, אני חוששת שלא צפוי שיפור משמעותי נוסף. אפשר לנסות מוטיליום, אך במינון לא גבוה לזמן קצר יחסית למה שהיינו נותנים בעבר. לעיתים זה נותן שיפור נוסף. ככל הידוע לי לא דווחו תופעות לואי בתינוקות לאמהות מניקות שלקחו זאת. בכל מקרה – גם הנקה חלקית והשלמה בפורמולה עדיפה על אי הנקה. כדי להפגש ניתן לקבוע תור דרך מוקד זימון תורים של מעייני הישועה. בברכה,

אני שנה אחר לידה ומניקה ואחרי רצף 3 נובהרינג באמצע שבוע 3 קבלתי דימום חיכיתי שבוע ולקחתי עוד טבעת ובאמצע שבוע ראשון יש קצת דם. 1. מה אפשר לעשות לזה?(אני שומרת טהרה)
2. האם זה שכיח? והאם זה יקרה עוד פעם?
תודה רבה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

לעתים בחיבור מספר חפיסות יש דימום, במקרה כזה יש להוציא את הטבעת ולהכניס חדשה לאחר שבוע.
בפעם הבאה חברי שתי חפיסות בלבד

שלום לרב שליטא אני בהריון שישי עםתאומים שבוע 29,במעקב הריון בסיכון גבוה בגלל לידות מוקדמות בעבר. במעקב במעייני הישועה בסקירה מכוונת מידי שבוע. הרופא ממליץ מאוד לבצע סקירת מערכות מאוחרת(עד כה מעולם לא ביצעתי )׳ מה דעת הרב בעניין בבקשה. כמו כן יש לציין שאני בשמירת הריון וברוב הזמן לא מרגישה טוב(צירופים בחילות סחרחורות וכו) האם לצום ביום כיפור אודה לתשובת הרב בהקדם האפשרי בברכה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
לעשות סקירה לשתות הרבה בשיעורים