אכילת מלח – כמה מלח צריך לאכול ביום ?

שאלה

שלום,

אני בן 35, רזה, לא סובל מלחץ דם גבוה או מבעיות בריאות אחרות. אני שומר על תזונה בריאה וכמעט ללא מתוקים – אבל אוהב להמליח כל דבר, כולל ירקות ותבשילים. האם זה עלול להזיק לי?

 

אייקון רופאים
תשובה

מלבד ההשפעה של עודף מלח (נתרן) בתזונה על לחץ הדם, ישנם נתונים מחקריים המקשרים עודף מלח למחלה לבבית, טרשת עורקים ועוד. לכן ההמלצה היא צריכה יומית של כ-4 גרם מלח ליום, כולל המלח שנמצא במזונות מוכנים והמלח בבשר ועוף שעברו הכשרה הלכתית. צריכה גבוהה של מלח עלולה להחמיר מחלות כמו אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות ומחלות אחרות.

עוד שאלות בנושא

מדוע הביא לי הרוקח את כדורי קונקור במקום הקרדילוק ואמר שמצאו משהו לא טוב ולכן הוסרו מהמדפים?

אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

שלום,

הקרדילוק והקונקור הם שמות מסחריים של אותה התרופה אשר שמה האמיתי הוא ביזופרולול. (Bisoprolol).

אין כל הבדל בין התכשירים המסחריים . לכן אין כל סיכון בהחלפה.

שלום רב
רצתי כ-20 ק"מ ולקראת סוף הריצה חשתי צריבה בדרכי השתן ונתתי מעט שתן בצבע חום.
לאחר מכן הצריבה חלפה והשתן מאז בגוון תקין ורגיל.
בבדיקת שתן שבצעתי לא התגלעו כל ממצאים(גם לא כדוריות דם בשתן) גם בדיקת PSA שרופאת המשפחה נתנה לי לבצע היום נותנת ערך 0.75

מה לדעתכם המשך הברור המומלץ?

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

שלום,

יש אפשרות שמדובר על התייבשות.

אבל יש גורמים אחרים שמהם לא משמעותיים אבל ישנם גם חשובים.

ממליץ

1. שתייה מספק  בזמן פעילות גופנית בעקר ממושכת ובמיוחד בימות החום

2. הערכה חד פעמי על ידי נפרולוג ו/או אורולוג  שחלפו התלונות יתכן שלא ימצאו כעת משהוא אבל יתנו את ההמלצה מה לעשות אם יחזור.

שלום, שניים במשפחתנו – אבי, ואחותו (הדודה שלי) הם חולי כליות שמטופלים בדיאליזה. באופן טבעי זה מעורר חששות. רציתי לשאול: א האם זה תורשתי. ב  האם אפשר למנוע התפתחות של המחלה? מהם הסימנים המקדימים למחלת כליות?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
העובדה ששני בני משפחה חולים, מעלה את האפשרות שמדובר במחלה תורשתית. בכל הקשור לאי ספיקת כליות ישנן מספר מחלות תורשתיות הגורמות לצורך לדיאליזה. איבחון וטיפול יכולים למנוע החמרה של מצב הכליות ושל החולה עצמו. מומלץ לבצע בדיקות בסיסיות לאיבחון מחלה כלייתית: בדיקת שתן כללית לדם וחלבון, בדיקת שתן ליחס אלבומין לקריאטינין ויחס חלבון לקריאטינין, בדיקת דם לתפקוד כלייתי ובדיקת אולטרה סאונד של הכליות ודרכי השתן.