שאלות ותשובות

סינון קטגוריות שאלות ותשובות
עוד קטגוריות
שלום וברכה, אני בת 39 ואמא ל-7. ב-2 הוסתות האחרונות יש לי דימום מוגבר שמתחיל ביום השני-שלישי, כולל קרישי דם, כמעט ללא שליטה, דבר שלא היה לי אף פעם!! בוסת הקודמת- חששתי שזה הריון או תחילת הפלה (כמו שאני מכירה כבר) והלכתי למיון, שם התברר כי הכל תקין, הרחם תקינה ולא היה הריון כמובן. הרופאה אמרה לי שזה יכול לקרות אך אני דואגת מאוד, כי זה קרה שוב, ואילו מוגבר יותר! האם זה אכן מצב תקין? האם יש מה לעשות? האם אין חשש של איבוד דם רב מידי? אודה מאוד על תשובות לשאלותי.
אפריל 30, 2018
drLindahHarell
ד"ר לינדה הראל
רופאה בכירה בחדר לידה
רצוי להגיע לבדיקה גופנית, אולטראסונד ובדיקות דם אצל רופא מטפל בקופ״ח. גם אם הבדיקה והאולטראסאונד תקינים לגמרי הדמם החזק יכול להיות ביטוי בבעיה שאפשר לאתר בבדיקות דם פשוטות. וכמובן טיפול בהתאם לתוצאות הבדיקות. בהצלחה!
שלום, לאור תגובות וסיפורי לידה של נשים מהזמן האחרון ממש רציתי לוודא אם אכן קיימת אצלכם אפשרות של אפס הפרדה וביות מלא ואם כן איך עובדת הפרוצדורה, מתי אני אמורה להצהיר על כך ובפני מי. לא רוצה להגיע ללידה ולהתחיל להתווכח.. העניין הזה מהווה שיקול מכריע בשבילי היכן ללדת. תודה
אפריל 30, 2018
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
כן אבל לא באופן מלא – לפרטים נוספים, ניתן ליצור קשר עם מתאמת קשרי יולדות : 054-6601993. כמובן שמבחינה רפואית הכל בסדר ואין סיכון ,לא לאם ולא ליילוד
שלום רב, אני כחודשיים לאחר לידה. יש לי מעט מאוד חלב ואני נותנת תוספת של 60 מ"ל תמ"ל בכל ארוחה לאחר הנקה. כמו כן שואבת חלב כדי לנסות להגביר את החלב. האם אפשר עדיין להגביר את החלב כדי להגיע להנקה יותר משמעותית/מלאה? חשוב לציין כי כבר לאחר הלידה לא היה לי מספיק חלב והתחלנו עם תמ"ל במקביל להנקות ושאיבות. ראיתי שאתם מתמחים ב"השראת הנקה" אז אולי אפשר גם לאחר לידה?! מקווה מאוד שאפשר עוד "להציל" את ההנקה. תודה.
אפריל 30, 2018
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
קשה לדעת מה הגורם למיעוט החלב שקיים מאז הלידה. לרוב ניתן לשפר את הייצור, אך למרבה הצער יש גם מקרים בהם זה לא מתאפשר. תשובה טובה יותר אפשר לתת לאחר בדיקה ושיחה כדי לנסות להבין מה הגורם לבעיה מלכתחילה.
שלום, במשך תקופה ארוכה שיש לי מספר סימפטומים שמפריעים לי מאד, שמחריפים בחודשים האחרונים: חם לי (מזיעה מחום שלאחרים קר), נשירת שיער ובעיות שינה(קושי להרדם, התעורוריות ,איכות שינה ועייפות). הלכתי בעבר לרופא (משפחה ואנדרוקולוג) דרך הקופה לאומית -ולא נמצאו ממצאים בבדיקות דם, עשיתי גם בדיקות הורמונאליות שנמצאו תקינות, אך הסימפטומים ממשיכים ברמה, שפוגעת באיכות חיים שלי. אמא שלי טופלה אצלך והציעה אולי תוכל לעזור, אולי יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות מלבד בדיקות הדם, ואם יעזור להגיע לתור-אילו בדיקות כדאי לעשות לפני. (לאמא שלי היה היפר בלוטת הטריס שאיבחנו בשנות ה20) בתודה מראש,
אפריל 30, 2018
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
התלונות והסיפור המשפחתי עשויות להתאים ליתר פעילות בלוטת המגן(בלוטת התריס או התירואיד) על מנת להוכיח זאת אבקשך לפנות לרופא/ת המשפחה ולבצע תפקודי תריס עדכניים. אם אכן תימצא פעילות יתר של בלוטת המגן יהיה צורך להמשיך בירור (מיפוי תירואיד) וטיפול בהתאם.
היי יש לי איחור במחזור כבר שלושה חודשים והרופא שלל הריון והמליץ לי לקחת פרימולוט נור במשך כעשרה ימים וככה אני אקבל מחזור . רציתי לדעת האם מותר לי לקיים יחסי אישות במהלך הזמן הזה של נטילת הכדור ? תודה.
אפריל 23, 2018
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
מותר לקיים יחסים בזמן נטילת פרימולוט כמובן במידה ובדיקת הריון בדם או בשתן שלילית
שלום, אני עם מירנה ומקבלת מחזורים לא סדירים. האם יש אפשרות לקחת פרימלוט נור על מנת לעכב מחזור? תודה
אפריל 23, 2018
avatorDoctor
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה
תשובת הצוות הרפואי
לא רצוי לקחת פרימולוט נור לנשים עם התקן מירנה , התקן מירנה – הינו הורמונלי ומכיל פרוגסטרון – אותו פרימולוט נור. במידה ומחזורים לא סדירים מומלץ להתייעץ  עם רופא כדי לטפל בבעיה