נטילת פרימלוט נור עם התקן מירנה – האם זה אפשרי ?

שאלה

שלום, אני עם מירנה ומקבלת מחזורים לא סדירים. האם יש אפשרות לקחת פרימלוט נור על מנת לעכב מחזור? תודה
אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה
תשובה
לא רצוי לקחת פרימולוט נור לנשים עם התקן מירנה , התקן מירנה – הינו הורמונלי ומכיל פרוגסטרון – אותו פרימולוט נור. במידה ומחזורים לא סדירים מומלץ להתייעץ  עם רופא כדי לטפל בבעיה

עוד שאלות בנושא

אני מניקה (3-4 ביממה ואפי' פחות לפעמים רק פעמיים) ולוקחת כדור בשם NORGESTON המליצו לי עליו בשביל תחליף לנורדיי שקשה להשיג אותו, למעשה אחרי 6 -7 שבועות מהלידה שניסיתי להתנקות התחלתי עם הכדור, וכמעט שנטהרתי קיבלתי דימום יחסית יותר עדין הרבה כתמים בין כתם למחזור לקח לי בערך 8 ימים להתנקות (תוך כדי כמובן אני נוטלת את כדור), לאחר שהתנקי וטבלתי שוב הייתי מותרת רק ל4 ימים לאח"'כ שוב התחיל דימום ארוך עד שנטהרתי וגם אח"כ היינו מותרים 5 ימים ושוב דימום, בהתחלה יחסית יותר עדין אלא שעכשיו אחרי שעבר כמה ימים הוא רק גובר ונהיה דם יותר אדום וחזק בדיוק הפוך ממה שקורה במחזור שהוא רק נחלש,( למעשה אני 3 וחצי חודשים אחרי הלידה והצלחתי להיטהר רק פעמיים וכל פעם רק לכמה ימים בודדים, מה כדאי לעשות ומה מומלץ, מישהו הציע לי לקחת פרימולוט נור שני כדורים למשך חודש לנסות לסדר את המערכת האם זה נכון ואם לא מה כן?
תודה רבה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

לא מומלץ לקחת פרימולוט בהנקה, אולי שווה לשקול אמצעי אחר באם את מקפידה על שעה קבועה ובכל זאת הופיעו דימומים

שלום,
לאחר התייעצות הומלץ לי לקחת פרימילוט נור לדחיית מחזור לשבוע ימים. אני אמורה לקבל בין 13-15.8 התחלתי בכדורים אתמול, שני כדורים אחד בבוקר ואחד בערב.
שאלתי היא:
מתי אני צריכה להפסיק? והאם בכלל הכדורים משפיעים שלילית על הגוף, כי מאתמול אני עם כאבי מיגרנה.

drLindahHarell
ד"ר לינדה הראל
רופאה בכירה בחדר לידה

שלום רב.
אם מעולם לא קיבלת טיפול זה, עליך להודיע מיד לרופא שרשם לך את התרופה על תופעת הלוואי של כאב הראש.
יכול להיות קשר בין כאב הראש לנטילת התרופה ובמקרה זה עליך להפסיק אותו מיד.

בבקשה להתיעץ עם הרופא בהקדם.

בהצלחה !

שלום, אני בהריון ומתעניינת בלידה ב"מעייני הישועה". רציתי לשאול מה המדיניות לגבי ניתוחים קיסריים (לא מתוכננים)- האם מתבצעים במקום או שמעבירים לבי"ח אחר? האם החתך נעשה במאונך או מאוזן?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
במרכז הרפואי מעייני הישועה מתבצעות כ- 12,000 לידות בשנה מתוכם כ- 1000 ניתוחים קיסריים, מתוכננים, לא מתוכננים וכן ניתוחי חרום. ב-99.9% מהניתוחים החתך הוא חתך פננשטיל שהוא חתך רחבי תחתון. בברכת הצלחה דר' בני חן