שאלות ותשובות

סינון קטגוריות שאלות ותשובות
עוד קטגוריות

היי,
אני אמורה לקחת כדור לעיכוב מחזור בשם פרימולוט נור. אין לי את בלוטת התריס ואני לוקחת כדורים של יוטירוקס 6 ימים בשבוע כדור של 100 ופעם בשבוע כדור של 150.

האם מותר לי לקחת את הפרימולוט נור?

תודה מראש.

נובמבר 27, 2017
drLindahHarell
ד"ר לינדה הראל
רופאה בכירה בחדר לידה

כן, מותר לקחת פרימולוט נור עם יוטירוקס.

שלום וברכה, אני בת 33 וילדתי את בני הבכור ביולי שנה שעברה. כעת אני בהריון שני. אחרי הלידה התייעצתי בביה"ח עם יועצת הנקה אבל לא היה לי חלב בכלל. גם בשביל הקולסטרום הייתי צריכה "לחנוק" את השד. בנוסף, שאיבות כבר בביה"ח לא הואילו. אציין כי במהלך ההריון הקודם וגם בנוכחי השדיים לא גדלו כלל. רציתי לדעת אם יש משהו שאוכל לעשות בהריון הזה, כבר עכשיו, על מנת שיהיה לי חלב בלידה ? רקע רפואי חשוב: גם ההריון הקודם וגם הנוכחי מוגדרים הריון בסיכון בעקבות יתר לחץ דם, סכרת הריון ובהריון הקודם תת פעילות של בלוטת התריס שנכרתה במלואה טרם ההריון הנוכחי בשל גידול ממאיר. אודה מאוד לתשובתך.
נובמבר 27, 2017
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
קיימים מצבים בהם לא נוצר מספיק חלב. אחד הגורמים הוא הפרעה הורמונלית, למשל של בלוטת התריס, אך לא רק. יש גם מצבים של מיעוט רקמה מייצרת חלב בשד. לעיתים הסביה לא ידועה. אין משהו שאפשר לעשות בהריון כדי לגרום לייצור חלב רב יותר בהמשך. לעיתים בבדיקה גופנית ניתן לאבחן חסר ברקמת ייצור חלב. חשוב לדעת שלעיתים בהריון הבא יש הרבה יותר חלב מאשר בהריון הראשון, ולכן חשוב להתחיל להניק ולקבל את העזרה הטובה ביותר כדי להבטיח התחלה טובה ככל הניתן, כמובן שזה לא תמיד מבטיח ייצור חלב מספק.

שלום,

יש לי שרירנים ולא קטנים לפי הבחנה של הרופא .המליצו לי על תרופה בשם esemia כטיפול מחליף ניתוח .הבנתי שתרופאה דיי חדשה.
מה דעתכם בבקשה ?

תודה.

נובמבר 27, 2017
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי

תרופה מצוינת עם אחוזי הצלחה גבוהים. הבעיה רק המחיר אבל בהחלט שווה לנסות.

שלום, לקחתי סרזט והנקתי במשך 3 חודשים, לאחר 3 חודשים הפסקתי עם הסרזט ומניקה בערך פעם ביום כך שלא צפוי שימנע מחזור. עבר חודש מאז שלקחתי את הכדור האחרון והמחזור לא מגיע. עשיתי בדיקת דם לבדיקת הריון- והתשובה היתה שלילית. זה סיבה לפנות לרופא או שזה תופעה מצויה לאחר סרזט? אציין שבאופן כללי אני מקבלת מחזור כל 28 ימים פחות או יותר ומעולם לא התעכב לי כ"כ.
אוקטובר 30, 2017
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי
לבצע פרופיל הורמונלי מלא לעיתים הדיכוי של הסרזט גורם לווסת להגיע באיחור

היי,

התחלתי לקחת לפני כ3 ימים "פרימולוט נור " במינון של 2 ליום כדי לדחות את הווסת עד לאחר חתונתי  ..
החל מאתמול ישלי כאבים בשדיים במיוחד באיזור השמאלי..
האם זה מסוכן ?
או שזה קשור ללחץ או תופעות לוואי של הכדור ?

תודה רבה :)

אוקטובר 30, 2017
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי

לא מסוכן. מוכר, יחלוף בווסת

שלום וברכה,
אנחנו 3.5 שנה מהחתונה ואנחנו מטפלים במרפאת פריון (כל הבדיקות שעשינו יצא בסדר) הלכתי לאחת שעושה עיסוים והיא המליצה לי לקחת כמוסות "שיח אברהם" רציתי לדעת אם זה באמת מועיל והאם אפשר לשלב את זה עם זריקות הרמונים.
תודה רבה.

אוקטובר 30, 2017
avatorDoctor
תשובת הצוות הרפואי
תשובת הצוות הרפואי

כן ניתן לשלב. בהצלחה
לשקול מעבר להפריה חוץ גופית.