בחילות לאחר האוכל

שאלה

שלום,
אני כבר זמן רב סובלת מדופק לב מהיר סחרחורת ובחילות.
כל פעם שאני אוכלת אז זה בא פתאום או מתוך שינה. הרופא שלי אמר לי שזה מהקיבה אבל אני במצב הזה כבר יותר מדי זמן מה אתם מציעים לי. זה מפריע לי מאוד בניהול החיים שלי. רוב הזמן לא מרגישה טוב ועייפה ולפעמים מפחדת לצאת מהבית.
תודה

אייקון רופאים
תשובה

מציע לבצע תבחין נשיפה לזיהוי חיידק הליקובאקטר פילורי, אם חיובי טיפול בהתאם, אם שלילי יש לקבוע תור לרופא במרפאת הגסטרו.

רפואה שלמה

עוד שאלות בנושא

שלום,
כל יום אחרי הצהרים אני מרגישה בטן נפוחה והרגשת בחילה ולא חשוב מה אני אוכלת. בערב אני לא אוכלת כאילו ואין מקום בבטן אני לא יורדת במשקל והבטן נראית מלאה.
מבקשת מאוד תשובה
והרבה תודה

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

מגוון סיבות יכול לגרום לכך החל משינויים הורמונלים מרכיבים מזון אי סבילות ללאקטוז ועוד ועוד.

מציע  לפנות למרפאת גסטרו להערכת מצב.
רפואה שלמה !

שלום,

עברתי גסטרוסקופיה וטיפולים לחיידק ועדיין עם כאבי בטן. תת פעילות בלוטת התריס. מה זה יכול להיות ?

תודה.

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

מושג של  "מעי דליף" מציג  תמונה קלינית ומעבדתית של תת ספיגה או מחלות דלקתיות של המעי  בלווי ירידה משמעותית במשקל,  שלשולים עם או בלי חום כל זה לא קשור לנוכחות חיידק בקיבה ולכן ללא נתוני מעבדה מלאים רק על בסיס כאבי בטן להוציא מושג מגוגל זה לא עושה אבחנה ומכאן לא ניתן לטפל.

פנה למרפאת גסטרו בקהילה או בביה"ח

שלום
לצורך שלילת ממאירות נשלחתי לעשות מספר בדיקות, בין היתר גם קולונוסקופיה שתקינה, וגסטרוסקופיה שלקחו ביופסיה לאחר שהרופא ראה ארוזיות באנטרום של הקיבה.
בין היתר מספר ימים לפני הבדיקה הזו התחיל ריפלוקס לרינדו שמציק בגרון.
הגיע תשובת ביופסיה שנעשתה בבדיקת גסטרוסקופיה, תורים לגסטרולוג רחוקים מאוד, אפשר בבקשה הסבר מה מצאו שם? מה נדרש לעשות? אם יש בעיה וזה גם קשור לריפלוקס?
Biopsy from the gastric antrum: Fragments of antral mucosa showing: Focal, mild, foveolar hyperplasia Focal intestinal metaplasia (without dysplasia). Mild atrophic gastritis with scattered eosinophils. Negative for helicobacter pylori by giemsa stain.
בנוסף: תאור מיקרוסקופי:
צביעה ל chromogranin מדגישה שגשוג לינארי מוקדי של תאי ECL

אודה מאוד אם תשיבו לי.

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

הממצא היסטולגית ללא הכרת התלונות וממצאים גסטרוסקופיה וללא ידיעה על תרופות שחולה מקבל  הוא בעייתי. בעיקרון נממצאים מעידים  שינויים ברירית הקיבה מישניים לגיל