Skip to Content

קיסרי ידידותי – אפס הפרדה בלידה קיסרית

2017 ספטמבר 28 / ח' תשרי ה' אלפים תשע"ח

שאלה

ד"ר הראל שלום,

אני אחרי שלושה ניתוחים קיסריים- הראשון בברזילי והנוספים במעייני הישועה. אין לי ספק שאת המשך הלידות שלי, כל עוד יתאפשר לי- אעשה במעייני הישועה. אין תחליף ליחס ולמקצועיות מבחינתי, לכבוד לגוף שלי ולשמירה על צניעותו (ואינני חרדית, אבל זה חשוב לי מאד).

בניתוח האחרון פגשתי אותך במרפאה הטרום ניתוחית והגעתי עם רשימת בקשות, שלתחושתי היית קשובה אליה ועשית כל מה שיכולת לאפשר לי כל מה שרק ניתן. זה היה ביולי 2015, ואפשרת לי שיניחו עלי את התינוק מיד בצאתו מהבטן למשך כמה דקות, וכן ביות מלא משמונה שעות לאחר הניתוח- ברגע שקמתי והתקלחתי.

כיום אני בשבוע 18 של הריון רביעי, ומתחילה לחשוב על תהליך הלידה המתקרב. בטח שמעת על אפס הפרדה בין האמא לתינוק, עניין שעלה לאחרונה למודעות בכל בתי החולים. מקריאה רבה בנושא ובדיקה בכמה בתי חולים הבנתי כי "קיסרי ידידותי" הוא עניין שצובר תאוצה גם הוא, במסגרת אפס הפרדה.
למעשה הקושי הגדול ביותר שלי בסיום הניתוח הוא הבדידות שאני חווה מרגע הוצאת התינוק ויציאתו מהחדר עם בעלי (שלא נפרד ממנו לרגע) ועד כעבור 3-4 שעות שאני מגיעה למחלקה. על חלון הזמן הזה אני רוצה לשאול. האם יש אפשרות במעייני הישועה לאפשר לאם ולתינוק להישאר יחד עד סיום הניתוח וכן במהלך ההתאוששות, ועד לעליה למחלקת יולדות?

אני יודעת שהעניין המרכזי הוא שחדר ההתאוששות הוא לא רק ליולדות בקיסרי, ועלולות להיות שם גם נשים שעברו לידה שקטה ומפאת הרגישות למצבן לא מכניסים לשם תינוקות. השאלה היא האם לאחר השיפוץ שנעשה יש אפשרות לתאם יום ושעה בהם כן תינתן לי אפשרות כזו של חיבור מיידי לתינוק בלי פגיעה בנשים אחרות, בחדר נפרד.

אני פונה אלייך באופן אישי כי אני זוכרת שכיבדת את דברי גם כאשר תשובתך היתה שלילית, ולכן אני מרגישה נח לשאול.

תודה מראש!

תשובה

אמנם בבי"ח מעייני הישועה אנו מאוד משתדלים לאפשר שיולדת שעוברת ניתוח קיסרי מקסימום קירוב לתינוק שלה, אך עדיין אין לנו אפשרות להתחייב להשאיר את התינוק בחדר התאוששות ליד היולדת מפני שעדיין אין לנו חדר התאוששות נפרד לניתוחים קיסריים.

בהצלחה.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חדר טיפולים וחדר אולטרסאונד עם מיטב הציוד עומדים לרשות המטופלות. מחשבה רבה הושקעה ביופי ובאסטטיקה של המחלקה אשר ללא ספק משרים אוירה נעימה ונינוחה על המטופלות ועל המבקרים.

הריון בר סיכון – רפואת האם והעובר

קומה
1
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה