הריון לאחר הפלה – כמה זמן להמתין

שאלה

שלום, עברתי הפלה בשבוע 7 לפני שבועיים האם אפשר להיכנס להריון? תודה
אייקון רופאים
תשובה
שלום רב, במענה לשאלתך אנו ממליצים להמתין מחזור אחד (כלומר, קבלת ווסת אחת) לכל הפחות כאשר ההמלצה הרשמית היא חודשיים לפחות ע"מ להפחית את סיכון להפלה. ממליצה להתחיל ליטול חומצה פולית אם אינך נוטלת עד כה, בקרוב ממש הריון מוצלח בע"ה.

עוד שאלות בנושא

שלום וברכה, ההריון שלי הריון בסיכון , בתחילת הריון הומלץ לי כדורים דופסטון +זריקות לבטן היות ורצו לחזק את ההירון היות ועבדתי 7 הפלות,בשבוע 12 הופיע דימום כבד ואחכ הפרשות חומות שנמשכו לפחות 6 שבועות,כרגע אין ב"ה דימום ואני שבוע 31, בבדיקת אולטרסאונד בסורוקה שבוע שעבר רשמו US יחידה 6/7 ­ שבוע 6.30: ראש, שיליה אחורית, כמות מים תקינה, הערכת משקל 1691 ג .'בקיר קדמי המטומה 6*61 מ"מ. האם אוכל ללדת לידה רגילה מבלי סיבוכים? האם עלי להגיד למיילדת לפני הלידה את הפרט הזה של ההמטומה, ואיך יודעים אחרי הלידה שההמטומה יצאה ולא נשאר ברחם שאריות?? תודה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום רב, אין מניעה מלידה לדנית ("רגילה"). אף אחד לא יכול להבטיח בשום מצב שלא יהיו סיבוכים אלא אפשר לעשות הכל מבחינה מקצועית כדי להפחית את הסיכון וזה מה שאנחנו עושים. לאחר יציאת השליה אין סיבה שיישאר תוכן ברחם. בברכה
שלום וברכה, ילדתי את ביתי הבכורה עם זירוז, במעייני הישועה. חויתי צירים ככאבי בטן מפתלים הדומים מאד לכאבים לפני שלשול. כעת, בעודי בחודש תשיעי, היתה לי התקפת שלשול רצינית במשך חצי שעה, מלווה בגלי כאב שהזכירו לי את צירי הלידה, ולאחר מכן הגיע שלשול, והעניין נגמר. במשך כל מחצית השעה התלבטתי האם אלו צירים או לא… האם עליי לפנות לבית החולים או לא, (גלי הכאב הופיעו במרווחי זמן קצרים ..) אני פוחדת שברגע האמת, כאשר יהיו לי צירי לידה אמיתיים, לא אדע לזהותם בוודאות… למרות שכבר ילדתי. איך מזהים במקרה כזה צירי- אמת???
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
לום רב ההבדל בין צירים אמיתיים לצירים ״מדומים״ הוא שצירים אמיתיים מובילים ללידה, ואת זה יודעים רק בדיעבד. במילים אחרות, כשיש ספק צריך לפנות לבדיקה ורק אז ניתן לומר האם אלו צירים אמיתיים. קל וחומר כאשר מדובר במישהי שבעבר כבר הראתה שצירי הלידה שלה אינם שגרתיים. בהצלחה ובשורות טובות.
שלום וברכה, האם ניתן ללכת לבריכה בזמן הריון? תודה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום רב, מותר לבקר בבריכה בהריון באם הטמפרטורה אינה עולה על 35 מעלות (במים)