בדיקת הריון לאחר נטילת פרמינולוט נור

שאלה

שלום, רציתי לשאול אם אפשר לעשות בדיקה הריון ביתית לפני קבלת המחזור בחמישה ימים ? שאלה נוספת , האם נטילת פרימולוט נור משפיעה על בדיקת הריון ביתית או מסוכן להריון התחלתי ? תודה.
אייקון רופאים
תשובה
ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית , אך חמשה ימים לאחר הפסקת פרימולוט נור זמן מוקדם כמו כן לפעמים נטילת פרימולוט נור משפיעה לתוצאות הבדיקה , אך נטילתו אינה מסכנת את הריון במידה וקיים.

עוד שאלות בנושא

שלום, אני שלושה חודשים אחרי לידה והדימום עדיין לא הפסיק לגמרי האם זה תקין? יש מה לעשות תודה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
<em>דימום שנמשך שלושה חודשים לאחר הלידה דורש הערכה. בבקשה הגיעי לבדיקת רופא.</em>

האם אפשר לשים התקן מירנה לצרכים הורמונליים – מניעת התפתחות סרטן רירית הרחם – שלא בזמן מחזור? האם יש כמה סוגי התקן מירנה? האם אפשר לבצע היסטרוסקופיה עם המירנה? ולאיזו תקופה ההתקן הזה יעיל במקום כריתת רחם אם רוצים לשמר פריון?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

ניתן לשים שלא בעת הווסת.
מירנה יש סוג אחד, יש שני סוגים נוספים של התקן הורמונלי במינון נמוך יותר ההתקן מתאים לחמש שנים.
אינני יודעת באיזה התוויה לכריתת רחם מדובר ועל כן לא יכולה לענות על זה

שלום, ילדתי את בני (ילד ראשון) לפני כחודשיים בלידה רגילה וקלה. נולד במשקל 3.5 וכיום שוקל בערך 6 קילו. הוא יונק הנקה מלאה למרות שאני חווה קשיים. רוב הפעמים שהוא יונק הוא לא רגוע, מתפתל ומשתולל ומושך את הפיטמה לאחור. גם אחרי ההנקה הוא לא רגוע. לפעמים הנקה בשכיבה עוזרת אבל לא תמיד. הפיטמות ורודות מאוד ושורפות. פיטמה ימנית כואבת באופן תמידי בכל הנקה. שד ימני נוטה לגודש וגושים מלווה בכאבים ושד שמאלי מתמלא מהר ללא גודש אבל מטפטף בקלות והזרימה ממנו מאוד חזקה. אני חווה לפעמים דקירות בשד עצמו בשני הצדדים. לאחרונה אני נותנת לו יותר את צד ימין ושואבת מצד שמאל. הוא אוכל בערך כל שלוש שעות, למשך 10-15 דקות. יש לציין שהוא מקיא בקלות, אם אני נותנת לו מוצץ אחרי האוכל הוא מקיא. אם מטלטלים אותו מידי או אם הוא בוכה התגובה הראשונית היא להקיא. אני לא יודעת אם זה קשור להנקה. לא הלכתי איתו לטיפת חלב כי אני לא סומכת על האחיות שם כל כך ואני פוחדת שהן יתנו לי עצות לא נכונות ואני אסיים בסוף עם גמילה מוקדמת ופורמולה. אני מעוניינת להניק כמה שיותר ועליך שמעתי דברים טובים אני ממש מקווה שתעזרי לי. בתודה גדולה מראש!
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
לפי הכתוב נראה שאת מבורכת בייצור חלב שופע, כפי שגם בא לידי ביוי בעליה במשקל. לעיתים יש גם ״צרות של עשירים״. רוב, אם לא כל, הדברים שאת מתארת נובעים משפע גדול של חלב. הטיפול הוא לנסות בהדרגה להפחית את ייצור החלב. כאשר יש חלב רב מאד הוא יחסית דל שומן, ולכן התינוק צריך לשתות הרבה מאד, מה שמקשה עליו, גורם אי שקט ולכל ההתנהגויות שאת מתארת. כאשר מצליחים להוריד את ייצור החלב הוא הופך לשומני יותר, ואז התינוק שבע מכמות חלב קטנה יותר. ההמלצה היא לנסות להניק מצד אחד בלבד בכל הנקה, וגם לחזור לאותו צד אם הוא רוצה לינוק שוב לפני שעברו 3-4 שעות. את הצד השני מומלץ לשאוב רק מעט, כך שישאר יחסית מלא יותר, ובהדרגה להפסיק לשאוב בצד שהוא לא יונק ממנו. ככה כל פעם צד אחד ישאר מלא משך כמה שעות, מה שמדכא בהדרגה את ייצור החלב לרמה המתאימה. אפשר גם לשתות כוס תה מרווה 3 פעמים ביום משך כמה ימים, כדי לסייע להורדת הייצור. כמובן לשים לב שהצד שנשאר מלא לא מפתח גודש או דלקת. לרוב התהליך לוקח כשבוע. אם את צריכה עזרה מפורטת יותר נסי לקבוע תור למרפאה שלי או לקבוע עם יועצת הנקה מנוסה. יש לציין שהמרפאה שלי לא תפעל עד אחרי סוכות.