צום בהריון לאחר טיפולי פוריות

שאלה

שלום! אני בהריון בשבוע 32. זה לי הריון ראשון לאחר 9 שנות טיפולי פוריות. אם אני לא שותה לפחות 2 ליטר מים במהלך היום אני חשה בהתכווצויות. כך זה מחודשים מאד מתקדמים. מה עלי לעשות בצום המתקרב?
אייקון רופאים
תשובה
צריכה לשתות בשיעורים.

עוד שאלות בנושא

שלום רב, יש לי שאלה לרב, אני בהריון בשבוע 13 בבדיקות אולטרסאונד שגרתיות נראה תחילה בצקת סביב הראש ועורף העובר ואח"כ שקיפות עורפית גבוה. נשלחתי לבצע בדיקת שקיפות עורפית והתשובה לאחר שקלול של בדיקת דם היא 1:150 אחוז ללידת תינוק תסמונת דאון. הומלץ לי לפנות לבדיקת דיקור מי שפיר על מנת לקבל תשובה יותר ברורה לרמת הסיכון. לא הצלחתי להבין מהי רמת הסיכון לעובר בבדיקה המדוברת. אני מאוד הייתי רוצה לעבור את הבדיקה בשביל לדעת לקראת מה אני הולכת ובמידה ואקבל תשובה ברורה שאין חשש למום בעובר אוכל לעבור את המשך ההריון בשלווה. תודה רבה!
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
הסיכון 1 ל200 לא מומלץ במקרה כמו שלך.

שלום!
התאריך המשוער שלי ללידה יחול ב-ה' אב. אני יולדת בד"כ בשבוע 41+. האם אני צריכה לצום בתשעה באב?
יש לציין שאני צריכה לשתות המון. 3 ליטר לפחות ביום. שאים לא כן יש לי סחרחורות וגם עקרונית יש לי GBS שמחמיר כשלא שתיתי מספיק.
אפילו ללכת לבדיקות שם בצום+שתיית מים בלבד גורמת לי סחרחורות והרגשה של כמעט עילפון.

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

אפשר להתחיל את הצום, וברגע שיש צימאון לא מצוי או מתקרבת להרגשות עילפון וכדומה, מיד לשבור את הצום.

 

שלום,

בתי בת שבעה שבועות, בהנקה מלאה.
מה הדין לגבי צום תשעה באב בהריון ? האם יש מקום להקל? אני חוששת שלא אהיה מספיק חזקה לטפל בה ושכמות החלב תיפגע.
אשמח לתשובה.
בתודה מראש,

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

מעוברת שחלשה, אינה צריכה לצום