דף הבית / שאלות ותשובות / החלפת ראש הירך
שלום,
לפני 9 שנים נפלתי ושברתי את עצם צוואר ירך ברגל ימין לכל אורכה. בנוסף יש לי בלט דיסק ב S1 L4 L5 .
עברתי שלושה ניתוחים ופגעו לי ב5 עצבים ברגל. יש לי כאבים נוראים ברגל במיוחד בתנועות שאני עושה.
יש לי טווח תנועות קצר ברגל.
האם ניתן לעשות משהו לגבי כאבים?
האם אפשר לדעת למה רופאים לא מוכנים להחליף לי ראש ירך ?
בצילום ראו שאין נוזל באזור הראש ירך.
המון תודות על העזרה !
כאבים באזור הירך יכולים לנבוע מסיבות הקשורות למפרק עצמו ויכולים להיגרם מבעיות בעמוד שדרה מותני. ה'היסטוריה האורתופדית' שלך מתאימה לשתי האפשרויות. כדי להגיע לאבחנה וטיפול מתאים צריך להשלים תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה על פי הצורך. אני ממליץ לפנות לבדיקה במסגרת מרפאות החוץ שלנו – להעריך את המצב ולדון בתכנית להמשך ברור וטיפול.
שלום
לפני שנה הייתה לי חבלה סיבובית בברך היו לי כאבים בעזרת תרופות הכאבים חלפו. לפני שבוע ללא שום סיבה הברך התחילה לכאוב. יש לי הגבלת תנועה וכאבים חזקים.
עשיתי צילום mri בצילום מזהה קרע מיניסקוס מדיאלי – תודה.
שלום.
על פי הנתונים שאתה מוסר אתה סובל מפגיעה במניסקוס- מבנה בצורת סהרון ומרקם דמוי גומי החשוב לתנועתיות ויציבות הברך.
במקרים רבים יש צורך בטיפול ניתוחי אולם כדי לחוות דעה במקרה ספציפי צריך להכירו לפרטיו ובאופו בלתי אמצעי- בדיקה גופנית ומעבר על בדיקת ה mri עצמה.
אני ממליץ לפנות למרפאה אורתופדית בתחום הספורט-ברך
אתה מוזמן לפנות למרפאה האורתופדית שלנו בתחום הספורט-ברך לבדיקה .
רפואה שלימה!
שלום ,
שבר בסקפויד הייתי עם גבס חודשיים אחרי הורדת גבס עשיתי CT ב CT ראו אוסטאופיניה דיפוזית אני סובלת מכאבים ואשמח לתשובתכם.
שלום.
אוסטופניה -ירידה קלה בצפיפות העצם – אופייני לאחר אי הפעלה ממושכת של היד שהיתה מקובעת בגבס.
כאבים צפויים אחרי שבר וקיבוע בגבס. אם יש מגמת שיפור תחת טיפול פיזיותרפיה קרוב לוודאי שאין מקום לדאגה.
אני ממליץ להגיע לביקורת ולהשלים תהליך מסודר (תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה) במסגרת מרפאה אורתופדית בתחום הכף יד- את מוזמנת לפנות למרפאות החוץ שלנו לבדיקה אורתופדית .
רפואה שלמה !
שלום
האם טיפול באורטוקין יעיל ויכול להחליף ניתוח גם כאשר דרגת שחיקת הסחוס היא 3? נאמר לי שזה נכון רק לרמת שחיקה של 1-2.
האם יש מחקרים שתומכים בנושא?
תודה על תשובתכם
שלום.
אין הוכחה מדעית ליעילות טיפול באורטוקין, גם בפגיעה סחוסית קלה יחסית, לא כל שכן בפגיעה משמעותית.
יש לאורתוקין אפקט מרגיע, אנטי דלקתי – כמו לתרופות אחרות.
ההחלטה על הצורך בטיפול ניתוחי (כמו גם על טיפולים לא ניתוחיים) תלויה בגורמים רבים כמו הגיל והמצב הרפואי הכללי של בעלך, גודל ומיקום הקרע, מצב הברך, היסטוריית המקרה ועוד. לא ניתן לענות על שאלתך בהתכתבות.
אני ממליץ לפנות למרפאת ספורט ברך בבית החולים.
לאחר תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה ניתן יהיה לדון באפשרויות הטיפול.