פרימולוט נור והריון – אנחנו מנסים להכנס להריון

שאלה

שלום,

הפסקתי גלולות לפני חצי שנה והחלו לי דימומים בין וסתיים. הרופא הורה לי לקחת פרימולוט נור, כדור אחד ביום למשך עשרה ימים החל מהיום ה-14 לקבלת הווסת. על מנת להסדיר את הווסת. (במשך שלושה חודשים רצופים)
אנחנו מנסים להיכנס להריון, האם הכדורים הנ"ל לא יפגעו בביוץ?
המחזור שלי מגיע בין 26-31 ימים, כלומר אינו קבוע.
מתי מומלץ להתחיל לקחת פרימולוט נור? באיזה יום בחודש, על מנת שזה לא יפגע לי בביוץ ויעכב את זמן הכניסה להריון?

אייקון רופאים
תשובה

מומלץ לשקול מעקב זקיקים בכדי לדעת את יום הביוץ  פרימולוט נור מומלץ לקחת כאשר ישנה בעיה בשלב הלוטאלי ולא בביוץ.

רפואה שלמה !

 

עוד שאלות בנושא

כמה זמן לאחר הוצאת הנובירנג מהגוף מופיעה הוסת

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

ימים ספורים

שלום,
עקב בדיקת פאפ לא תקינה. עברתי בדיקות ונמצא ממצא טרום סרטני בשחלות. הרופא שלי אדיש לגמרי!
האם יש לכם המלצה על גינקואונקולוג מצויין להתייעצות ? מה זה בדיוק סרטן השחלות?
אשמח לתשובה מהירה
אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

מדובר לרוב בסרטן שמקורו ממעטפת השחלה (קפסולה) –מרקמה בשם "אפיתל" העוטפת את חלל הבטן כולו. הסיכוי של אישה לחלות בסרטן השחלה במהלך חייה הוא 1.4% (כ- 1 לכל 70 נשים). הטיפול בסרטן השחלה הינו טיפול משולב של ניתוח לכריתת הגידול וכימותרפיה משלימה.

רוצה לדעת עוד? פני ליחידה לגינקולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי מעייני הישועה- ד"ר גבי הרן.

היי

רציתי לשאול אם אפשר לקחת פרימילוט נור בזמן שיש לי התקן של נובה טי, ב"ה אין דימומים חזקים אבל אני חוששת לקחת את הכדור וכשאגמור יהיה לי דימום חזק בגלל הכדור וההתקן.
השאלה אם זה אפשרי? וכמה ימים עדיף לקחת?

בברכה

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

שלום רב, במענה לשאלתך

ניתן לקחת אבל אכן יש נשים המדממות יותר בשילוב פרימולוט עם התקן.
מומלץ לצמצם למספר הימים ההכרחי