חיסון לשעלת בהריון

שאלה

אני בסוף שבוע 34, רציתי לדעת אם יש צורך להתחסן בחיסון נגד שעלת? תודה רבה
אייקון רופאים
תשובה
קיימת המלצה ברורה וחד משמעית לכל אישה בהריון להתחסן לשעלת בין שבוע 27-36 גם אם האישה מחוסנת – החיסון ניתן לאישה ההרה כדי להגן על התינוק.

עוד שאלות בנושא

שלום, החום בדרך כלל 36.9. ירד ל36.2 בחודש 5 בהריון זה בסדר או צריך ללכת לבדוק את זה ? תודה
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
זה ממש בסדר. מה שאני לא מבין זה מדוע את בכלל מודדת חום….. ממש אין צורך.
שלום, אני מניקה שנה ושלושה חודשים כבר ואין מחזור והתינוק אוכל הכל כבר וגם אני מניקה אותו המון השאלה האם אני יכולה להיכנס להריון ?
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
כל הכבוד על ההנקה המתמשכת. אני מניחה שבגיל הזה התינוקת כבר אוכלת גם מזונות נוספים. לאחר חצי שנה מהלידה הסיכוי להכנס להריון עולה, גם תוך המשך ההנקה. אם כבר קיבלת מחזור חודשי הסיכוי עולה עוד יותר. נשים רבות נכנסות להריון תוך כדי הנקה, בעיקר בגיל מעל חצי שנה. עם זאת, יש נשים שלא נכנסות להריון גם זמן ממושך יותר תוך המשך ההנקה. אם את מעוניינת להכנס להריון אפשר לנסות להפחית את תדירות ההנקות, ובעיקר את ההנקות בלילה.

שלום רב,

אני קצת יותר מ3 חודשים לאחר לידה ועדיין יש לי דימומים. הדימומים הם בהפרשים של שבוע. שבוע דימום שבוע ללא דימום. אין הרבה דימום אבל עדיין יש טיפות של דם (ניראה דם טרי).לידה ראשונה רגילה , היתי בביקורת רופאה 6 שבועות לאחר לידה והיה תקין. אבל הדימומים עדיין לא מפסיקים.

האם יש מקום לדאגה? מתי זה צריך להיפסק?
תודה על המענה

drLindahHarell
ד"ר לינדה הראל
רופאה בכירה בחדר לידה

בד״כ דמם אחרי לידה נגמר אחרי 6-8 שבועות. אם דמם ממשיך שלושה חודשים כדאי להיבדק שוב.

בהצלחה!