טיפול באישה אצל רופא גבר

שאלה

שלום,

אשתי נמנעת מטיפול אצל רופא גבר מבחינה הלכתית ואישית.

רצינו לדעת האם הפריה חוץ גופית מחייבת נוכחות של רופא (אפילו באופן שהטיפול הוא פרטי) כמו כן רצינו לדעת האם נוכחות רופא בחדר לידה היא מוכרחת או שניתן למנוע זאת על פי בקשה או תשלום מראש באופן פרטי וכיוצא בזה.

בתודה מראש.

drLindahHarell
ד"ר לינדה הראל
רופאה בכירה בחדר לידה
תשובה

שלום,

אין אפשרות לבצע הפרייה חוץ גופית ללא רופא (או רופאה)

בשירות פרטי אתה יכול לבחור רופא או רופאה פרטי שיטפל באשתך, אך במקרה שבו יהיה צורך בעזרה של צוות נוסף (מהשירות הציבורי) כמו רופא מרדים, צוות חדר ניתוח וכד' אין אפשרות להתחייב שרק נשים יטפלו באשתך.

בהצלחה

עוד שאלות בנושא

שלום, אני שנה אחרי לידה. מניקה ולא מקבלת מחזור ובנוסף לוקחת סרזט למניעה. כמה שאלות: א. אם שכחתי לקחת כדור ביום מסוים והמשכתי לקחת בימים שאח"כ כדורים ונקלטתי להיריון ואני לא יודעת- האם לקיחת הכדורים אח"כ מזיקה חלילה לעובר/ לאמא? ב. האם במצב של הנקה ללא מחזור- אפשר להיכנס להיריון בלי לקבל לפני כן מחזור? ג. כשאפסיק להניק, אם ארצה להמשיך למנוע- האם להמשיך עם הסרזט או להחליף למשהו אחר ולמה להחליף? ד. אציין שבפעם קודמת, כשהפסקתי להניק, לקחתי עוד כמה חודשים סרזט וקיבלתי מחזור עם דימום מאוד קשה ויותר ארוך במס' הימים של המחזור בכל אותם חודשים שהפסקתי להניק ולקחתי סרזט. האם זה בגלל הסרזט ללא הנקה או בגלל משהו אחר ומה? אשמח לקבל תשובות לכל השאלות הנ"ל תודה רבה לכם !
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום רב אנסה לענות על עיקר השאלות: א. סרזט אינו מזיק בהריון. ב. בוודאי שאפשר להיכנס בהנקה ללא מחזור, שהרי הביוץ מקדים את הדמם הויסתי בשבועיים ג.ניתן להמשיך עם סרזט גם כשלא מניקים, אולם ייתכן שישנן אלטרנטיבות אחרות מתאימות יותר. ד. לצורך קבלת ייעוץ פרטני יש צורך במפגש פנים אל פנים בהצלחה

שלום רב!
לקחתי פומיניק במשך כמעט שנה . שבועיים אחרי שהפסקתי הופיעו לי כתמים עם כאבי מחזור. האם זה מחזור? או משהו אחר?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

נשמע כמו ווסת, ייתכן

שלום
הכנסתי טבעת נוברינג לאחר קבלת המחזור (מכניסה באופן קבוע כול שלושה שבועות מוציאה בשבוע הרביעי) הפעם הטבעת ממש מציקה אני ממש מרגישה שהיא יוצאת האם אני מוגנת ?יכולה להיות בעיה בטבעת ? להחליף לאחרת?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

מה זאת אומרת לאחר המחזור ? צריך להכניס ביום הראשון לדימום.
בכל מקרה, גם אם הטבעת יושבת בפנים בחוסר נוחות היא "עושה את העבודה"