גלולות סרזט למניעת הריון בהנקה

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי גלולות. אני 5 חודשים אחרי לידה ולוקחת גלולות סרזט למניעת הריון ביחד עם הנקה וכיום מאז שחזרתי לעבודה אני כבר לא מניקה בפועל אלא שואבת פעם אחת ביום בלבד ויש לי חלב שמספיק בקושי לחצי מנה. רציתי לדעת אם כדאי לי להמשיך עם הסרזט או שכדאי לי להתחיל להישתמש בגלולות לא של הנקה כמו יסמין שלקחתי בעבר,כדי להיות יותר מוגנת? והאם סרזט ללא הנקה עדין משפיע או שפחות? ואם צריך לעבור גלולות מתי מומלץ?
אייקון רופאים
תשובה
שלום רב איני יודע מה התכשיר הטבעי מכיל, כך שלא ניתן להתייחס להשפעתו. דרך אגב – סרזט חזר למדפים. בהצלחה

עוד שאלות בנושא

שלום רב, אמי בת 86 ונמצא לה עכשיו חיידק Klebsiella pneumoniae בשתן. לדברי הרופאה מאחר והחיידק עמיד לרוב האניטביוטיקות אין מה לתת לה אלא ערוי בבי"ח אם חלילה תגיע לשם. ( הלוואי ולא) . לאמא יש צניחה של שלפוחית השתן בגג שהרחם הוצאה לפני שנים רבות והיא משתמשת בקוביה להחזיק את השלפוחית. מאז היא סובלת תדיר מדלקות בדרכי השתן, בעיקר של E-COLI ומקבלת הרבה פעמים אנטיביוטיקה מסוג טריביד. אנא מכם, מה אפשר לעשות במקרה דנן של החיידק הזה, האם ניתן לטפל בו חוץ מאשר באנטביוטיקה. מה הסיבה להמצאותו בשתן עכשיו? האם זה מדבק? תודה רבה מכל הלב.
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום , בגיל גבוה ,ובמיוחד לאחר ניתוח לכריתת רחם וצניחת השלפוחית  קיימים תנאים נוחים להתפתחות זיהומים כרוניים.  נוכחות חיידקים בשתן שכיחה מאד. לטיפול אנטיביוטי אין ערך רב ויש לשמור את האנטיביוטיקה רק לזמן שבו יש סימנים קליניים של זיהום .כלומר, חום, צמרמורת או כאבים וצריבה בעת הטלת השתן. ממצא של חיידקים בשתן, כשלעצמו ,אינו מחייב טיפול. הטיפולים התכופים בעבר הם אלה שגרמו לנוכחותו של חיידק היציב לאנטיביוטיקה. רפואה שלמה,

שלום,
אני יולדת רק בניתוח קיסרי ( יש לי 3 ילדים) רציתי לדעת קצת על הזמן שצריך לשמור. כמה שנים ? כמה לידות אני יכולה מבחינה בריאותית ללדת בניתוח?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

כל ניתוח קיסרי נוסף מעלה סכנות במהלך ההריון (כגון שליה חודרנית, קרע של הצלקת) ובניתוח הקיסרי החוזר סכנות מוגברות להדבקויות וקושי בחילוץ העובר

מומלץ להמתין בין 9-12 חודשים בין ניתוח קיסרי לתחילת הריון חדש

שלום, נטלתי את התרופה כ10 ימים לפני הוסת הצפויה כדי לדחות אותה .
בעלי ואני קיימנו יחסים ויום לאחר מכן הפסקתי ליטול את התרופה, טרם קיבלתי מחזור . האם אפשר להיכנס להריון בתקופת נטילת התרופה?

אייקון רופאים
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

פרימולוט נור אינה מהווה אמצעי מניעה