אוזניים סתומות בהריון

שאלה

שלום וברכה. אני בשבוע 37 להריון עם צינון חזק מאד. אני מבינה שהצינון משפיע גם על האוזניים וכתוצאה מכך הן נסתמות. השאלה היא כזו: האם יתכן מצב שבו האוזן לא נפתחת אף פעם? אני מפהקת בלי הפסקה ושותה על מנת לפתוח אותה ועדיין לא נפתחת… מה עושים במצב כזה? זה מכניס אותי למתח וחרדה
אייקון רופאים
תשובה
אחרי הלידה וכאשר הנזלת חולפת, הכל חוזר לקדמותו לא להילחץ.

עוד שאלות בנושא

שלום,
יש לי נקב באוזן זה קרה ממקל אוזניים, יש לי ירידה של שמיעה והרופא אמר שזה ייסגר לבד האם לסמוך על זה ? או מה לעשות ? – תודה.

אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי

ראשית: מומלץ לא לנקות את האוזניים .

 

שנית: ברוב המקרים הנקב נסגר באופן עצמאי אך יש לנהוג במשנה זהירות בתופעה של דלקות אוזן, במידה וחודרים מים לאוזן המצב שיכול למנוע סגירה.
מומלץ להיות במעקב אצל רופא א.א.ג. בכדי לוודא שהנקב נסגר ולבצע בדיקת שמיעה במידה ויש ירידה בשמיעה.

שלום, שלום רב, אני נמצא כרגע בחו"ל (ויאטנם) ולפני כיומיים התחיל לי כאב גרון וקושי בבליעה, בליווי חום וחולשה. כמו כן, קיימים כתמים לבנים על השקדים. ללא גודש באף או שיעול קשה…עכשיו, למיטב ידיעתי אם מדובר בזיהום חיידקי שלא מטופל באנטיביוטיקה זה עלול להיות מסוכן. הבעיה היא שאיפה שאני נמצא כרגע אין לי ממש אפשרות לראות רופא. שאלתי היא כזאת: מה קורה אם אני נותן למחלה לעבור ללא אנטיביוטיקה? ניתן יהיה לטפל בסיבוך האפשרי גם בעתיד? מה הייתם ממליצים לעשות? תודה!
אייקון רופאים
תשובת הצוות הרפואי
שלום קשה לתת המלצה לטיפול בלי בדיקה. דלקת גרון יכולה לעבור בלי טיפול באנטיביוטיקה אם אין חיידק וזה רק וירלי אם יש חיידק זה גם יכול לעבור לבד. אם אתא סובל מדלקות גרון חוזרות הסיכוי של סיבוכים יותר גבוה כהחמרה קושי בבליעה קושי לפתוח פה בגלל גוש מוגלתי וכו' אם אתה יכול לקבל טיפול באנטיביוטיקה עדיף אפילו רק 5 ימים. בברכה
שלום, בתי בת החמש עברה לפני כשנתיים ניתוח כפתורים. לפני כשנה נפל כפתור אחד, ואילו השני נותר יציב במקומו. האם מומלץ להוציא אותו בניתוח או שאפשר עוד לחכות? האם השארת כפתור באוזן לפרק זמן כה ממושך עלולה לגרום סיבוכים? תודה
אייקון רופאים
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה
הכנסת כפתורים לאוזניים היא פעולה שכיחה שמטרתה לטפל באוזניים שהצטברו בהן נוזלים. הכפתורים נפלטים מהאוזן באופן טבעי לאחר זמן ממוצע שנע בין שנה לשנה וחצי. אם הכפתורים נשארים באוזן מעל לשנתיים יש צורך בהוצאתם, מאחר שהם עלולים לגרום לגירוי בעור התוף וליצור דלקת באוזן התיכונה. נוסף על כך, כפתורים שנשארים זמן רב יכולים אף לגרום לחור קבוע בעור התוף. על כל פנים, הוצאת הכפתורים היא פעולה פשוטה שנעשית בחדר ניתוח ונמשכת דקות ספורות.