דף הבית / שאלות ותשובות / האם מבצעים בדיקת היסטרוסקופיה במחזור ?
שלום רב,
קבעתי תור לניתוח היסטרוסקופיה
ולהפתעתי קיבלתי מחזור. (אני נוטלת כדורי מניעה)
האם ינתחו אותי ?
שלום,
לא מבצעים היסטרוסקופיה בזמן מחזור.
בוקר טוב,
האם יש יעילות לפרימוט' כשיש התקן (לא הורמונלי נראה לי מונה ליזה), האם זה עושה דימומים?
כמה זמן לפני מועד הווסת צריך לקחת את הכדורים? חמישה ימים זה סיכון שאקבל מחזור?
אשמח למענה תודה מראש
לא מומלץ בנוכחות התקן נחושת, עלול לגרום להכתמות
שלום,
האם זה נכון שנובהרינג ממעט בחלב ? ובכמה בערך זה ממעט?
תודה
כל הכבוד לך וכמה נעים לשמוע על הנקת תינוק בוגר.
לגבי שאלתך על השפעת תפוקת החלב תחת שימוש באמצעי מניעה אפתח ואומר שבאופן כללי יש לדעת שרובם הגדול של אמצעי המניעה אינם פוגעים בבריאותו של היונק אך נמצא שחלקם עלולים לפגוע בתפוקת החלב של האם המניקה .
שאלתך מבררת לגבי טבעת נרתיקית הנקראת "נובה רינג" (NuvaRing) ). אמצעי מניעה זה נקרא אמצעי הנקה משולב, כיוון שמכיל שני הורמונים. אסטרוגן ופרוגסטרון. הטבעת הנרתיקית יחד עם שאר אמצעי המניעה המשולבים לרוב כן נקשרו עם ירידה בתפוקת החלב וכתוצאה מכך קצרו את משך תקופת ההנקה, גם כאשר נלקחו עם יונק בוגר יותר עם הנקה מבוססת. לכן יש לשקול בכובד ראש את השימוש באמצעי מניעה משולב ולהתייעץ עם רופאת הנשים שלך לגבי אמצעי מניעה לא משולב המכיל רק פרוגסטרון. (Hale,2017)
בכל מקרה אם התחלת כבר בשימוש עם אמצעי הנקה משולב מומלץ :
1.לעקוב אחר התנהגות היונק. האם ממשיך להיות מרוצה ומאוהב לאחר ההנקות או מפתח אי שקט.
2.לעקוב אחר משקל היונק ותפוקת שתן ויציאות במהלך היממה ולראות שאין שינוי מהשגרה .
3.בכל חשש לירידה בתפוקה יש להתייעץ בהקדם עם יועצת הנקה. לעיתים יומלץ על הוספת שאיבות ו/או תוספי מזון להגברת ייצור חלב.
שאיבות 4+- פעמים ביממה, לאחר ההנקה, במשאבה חשמלית דו צדדית ועדיפות לדו שלבית ,למשך 7-15 דקות ולאחר מכן לסחוט את השארית חלב מהשד.
5.לחזור לרופאת נשים ולשקול שינוי אמצעי מניעה.
בכל מקרה ,בעזרת השם, עם מגע רציף בתינוקך יחד עם אמון ואימון הגוף לייצור חלב, רוב הקושי יחלוף ותמשיכי להניק ולהעניק את הטוב ביותר לתינוקך ולעוד שנים שופעות חלב.
בברכת חווית הנקה מעצימה לכם !
הכנסתי התקן הורמונלי לפני שבוע וחצי, והיה לי דימום שהלך והתגבר.
ביום-יומיים האחרונים הוא נחלש. (אין דם חדש, אלא שאריות)
רציתי לדעת האם זה מעיד שהדימום הולך להיגמר או שהוא עלול לחזור שוב ושוב בגלים?
(יש סבירות שכיחה שהדימום יגמר תוך שבוע וחצי – שבועיים?)
אני לא יכולה לדעת מראש, סביר שמתמעט