Skip to Content

האם זה נכון שנובהרינג ממעט בחלב ?

2020 פברואר 16 / כ"א שבט ה' אלפים תש"פ

שאלה

שלום,

האם זה נכון שנובהרינג ממעט בחלב ? ובכמה בערך זה ממעט?

תודה

תשובה

כל הכבוד לך וכמה נעים לשמוע על הנקת תינוק בוגר.

לגבי שאלתך על השפעת תפוקת החלב תחת שימוש באמצעי מניעה אפתח ואומר שבאופן כללי יש לדעת שרובם הגדול של אמצעי המניעה אינם פוגעים בבריאותו של היונק אך נמצא שחלקם עלולים לפגוע בתפוקת החלב של האם המניקה .

שאלתך מבררת לגבי טבעת נרתיקית הנקראת "נובה רינג" (NuvaRing) ). אמצעי מניעה זה נקרא אמצעי הנקה משולב, כיוון שמכיל שני הורמונים. אסטרוגן ופרוגסטרון. הטבעת הנרתיקית יחד עם שאר אמצעי המניעה המשולבים לרוב כן נקשרו עם ירידה בתפוקת החלב וכתוצאה מכך קצרו את משך תקופת ההנקה, גם כאשר נלקחו עם יונק בוגר יותר עם הנקה מבוססת. לכן יש לשקול בכובד ראש את השימוש באמצעי מניעה משולב ולהתייעץ עם רופאת הנשים שלך לגבי אמצעי מניעה לא משולב המכיל רק פרוגסטרון. (Hale,2017)

בכל מקרה אם התחלת כבר בשימוש עם אמצעי הנקה משולב מומלץ :

1.לעקוב אחר התנהגות היונק. האם ממשיך להיות מרוצה ומאוהב לאחר ההנקות או מפתח אי שקט.

2.לעקוב אחר משקל היונק ותפוקת שתן ויציאות במהלך היממה ולראות שאין שינוי מהשגרה .

3.בכל חשש לירידה בתפוקה יש להתייעץ בהקדם עם יועצת הנקה. לעיתים יומלץ על הוספת שאיבות ו/או תוספי מזון להגברת ייצור חלב.

שאיבות 4+- פעמים ביממה, לאחר ההנקה, במשאבה חשמלית דו צדדית ועדיפות לדו שלבית ,למשך 7-15 דקות ולאחר מכן לסחוט את השארית חלב מהשד.

5.לחזור לרופאת נשים ולשקול שינוי אמצעי מניעה.

בכל מקרה ,בעזרת השם, עם מגע רציף בתינוקך יחד עם אמון ואימון הגוף לייצור חלב, רוב הקושי יחלוף ותמשיכי להניק ולהעניק את הטוב ביותר לתינוקך ולעוד שנים שופעות חלב.

בברכת חווית הנקה מעצימה לכם !

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה