דף הבית / שאלות ותשובות
שלום,
ילדתי לפני חודש והילד מתקפל מכאבי בטן חזקים ולפעמים גם לא מצליח להשתחרר, ניסיתי לתת תרופה של חברת טיטיפות לגזים וגרופוטר וזה לא עוזר מה אפשר לעשות כדי להקל עליו?

שלום ,
רופא מטפל צריך לבדוק את הילוד לשלול סיבה אחרת לאי שקט. במידה ולא תימצא ניתן לתת מנות בודדות ובתכיפות נמוכה של אקמול זו התרופה היחידה המומלצת בספרות
במידה ויש פליטות רבות צריך לשקול טיפול כנגד רפלוקס.
רפואה שלמה.
נולד פג בשבוע ה-26. +5 והוא מונשם כבר 10 ימים במשך כמה זמן הוא יכול להיות מונשם בחמצן מה הסיכוי של הישרדות בנשימה עם חמצן ובמשך כמה זמן ?

שלום ,
אין קשר בין משך ההנשמה או ריכוז החמצן להישרדות. לא ניתן להעריך משך הנשמה זה אישי לכל פג על פי מצבו.
שלום,
אני ב"ה אמא ל2.
את בני בכורי הנקתי 5 חודשים - הנקה בלבד ואז כשחזרתי לעבוד הוא קיבל מטרנה ושילבתי גם הנקה אחה"צ ובלילה עד שנגמר לי החלב כשהיה בן 9 חודשים.
השאלה הראשונה, כשבני היה בן 9 חודשים, נקלטתי להריון ובשבוע 6 היה לי הפלה טבעית ללא שום סיבה. פתאום הרגשתי כ"כ חולה- באמצע יום חמסין היה לי קר נורא, כאבה לי הבטן חזק, הלכתי לעשות בדיקת דם ואז גילו לי שאני בהריון.אחרי יומיים בתחתון יצא העובר- וזהו היה לי הפלה טבעית. מה יכול להיות הסיבה לכך? קליטה לא נכוןנה של הזרע? או כי עדין הנקתי קצת את בני באותה תקופה ואז זה גרם לגופי להיחלש??
השאלה השניה היא: את ביתי שבת חצי שנה כבר הפסקתי להניק כי משום מה לא היה לי כ"כ חלב מחתחילה (כמו לבני בכורי) אז אמרו לי אולי כי אני עובדת יותר קשה וכו'... מה יכול להיות שבאמת לא היה לי מספיק חלב?גם , אם אני לא אוכלת בריא כ"כ- אז עדיף לא להניק ולתת מטרנה? או עדיף בכל אופן- חלב אם?
תודה רבה!

שלום לך אמא יקרה,
צר לי לשמוע על כל המבחנים שהשם נתן לך אך ברור לי שברוך השם, עברת אותם בגבורה.
לגבי השאלה הראשונה ,רק השם אוחז בתשובות למה לא נקלט ההריון ועברת הפלה טבעית לכן אין לי וגם לרב הכי גדול בתורה תשובה לכך. ינחם אותך לדעת שכל הריון מכין את גופך להנקה כך שאם חשת שלא בורכת באספקת חלב נאותה אזי כל הריון מתוקף היותך נושאת עובר מזכה את גופך בעוד קולטני פרולקטין שזהו הורמון החלב.
לגבי שאלתך השניה, לצערי הרב כמו שישנם נשים שאינן מצליחות להכנס להריון למרות כל הברכות והרופאים הכי טובים, ישנן גם נשים שאינן מייצרות חלב בכמות הנדרשת לתינוקן.
לשם כך בימי התנ"ך היתה המינקת ובימנו אנו ,השליחים שיצרו את הפורמולות. אך זהו מצב נדיר ביותר כמו שנדיר ביותר שאישה לא תשא תינוק .
לגבי מצבך אני אשמח מאוד לראותך בלידה הבאה שלך בעזרת השם במעיניי הישועה ולהעריך את יכולתך לייצר חלב ויותר חשוב את טכניקת ההנקה. נדיר שלנשים אין חלב בשד אך מאוד שכיח שנשים פשוט לא מניקות מספיק לאחר הלידה או שלא בצורה יעילה ואז התינוק לא מצליח להוציא את כל מה שהשם ברך אותך ואזי התינוק אינו עולה במשקל ותפוקת החלב מתדלדלת. זו הסיבה העיקרית שאני רואה במסגרת עבודתי. פרדה מהתינוק לשעות ארוכות, והמנעות מהנקות במהלך הלילה עלולות להביא לירידה משמעותית באספקת החלב.
ולגבי העיפות בהריון והמנעות מהנקה. בתחילת ההריון אמהות אינן אוכלות עקב תחילת הבחילות ואינן מספיק קשובות לגופן וישנות את הנדרש, לכן ישנה עיפות של תחילת ההריון וללא כל קשר להנקה. תינוקות סביב 5-6 חודשים היונקים ואמא מבורכת בהריון נוסף, לא יונקים לעיתים כה תכופות כמו לאחר הלידה.
כל עוד שהרופא נשים לא אסר על יחסי אישות ואינך בהריון בסיכון, אין שום מניעה ולהפך מהנקה, תניקי בשמחה ותעניקי לחסר הישע שלך את המן משמיים שבורכת בו. וגם נשים שלא בורכו באספקת חלב שופעת ימשיכו להניק עם תוספת פורמולה, כי כל טיפת חלב אם מקבילה למן משמים. ( במדבר פסוק פ"ט)
בהצלחה רבה ובעז"ה נתראה בלידה הבאה ויהיה לי הכבוד ללוות אותך בחווית הנקה.
האם כשגיליתי שאני בהריון ואני עדין מניקה את התינוק הקודם, האם צריך להפסיק את ההנקה בהדרגה או שאין חובה בכך וזה לא מזיק?

שלום לך יקירה,
ראשית בשורות טובות לך ושנית בכל הריון תקין אין כלל מניעה להמשיך להניק !!!
רק במצבי הריון בסיכון גבוה או התכווצויות רחמיות בהם הרופא ימליץ להמנע מאינטימיות אזי יש לשקול לרווח בין ההנקות ורק במקרים קשים על הפסקת הנקה.
נשים רבות מאוד ממשיכות להניק במהלך ההריון וההנקה שומרת על בריאותן ובריאות ילדן. לכן תהני מברכת השם והמשיכי להזין את תינוקך בחלבך הקסום.
בברכה שרון
שלום,
ילדתי בשבוע 34. הבת שלי היתה בפגיה 10 ימים. נולדה במשקל 2350 הריאות לא היו בשלות מספיק ולכן נתנו את החומר להבשלת ריאות והיתה מונשמת כ3 ימים. כיום בת 5 שבועות.
האם מותר לצאת איתה? כמה זמן מומלץ לשמור ולא לצאת מהבית?
האם בגיל 3 וחצי חודשים אפשר לשלוח למעון או עדיף שלא?
מאיזה גיל כבר פחות מסוכן שתידבק בכל מיני מחלות?
תודה מראש

אין כל הנחיות מיוחדות יש להתנהג כמקובל עם כל תינוק על פי הגיון פשוט
1. התינוקת בת חודשיים ויונקת.
2. הופיעה שלפוחית שהופיעה על פיטמה שטופלה ע"י כרורג שד ועכשיו על ופיטמה השנייה.
3. הופיע גודש ואודם בשד ועלייה בחום.
4. האם לוקחת אוגמנטין.
האם היא יכולה לשים על הפיטמה טבע-קוטן יחד עם אוגמנטין? אם כן כמה פעמים ביום?

שלום לך אמא יקרה,
ראשית כל הכבוד לך, שעם כל הקושי את ממשיכה להניק ולהעניק כל כך הרבה מעצמך! בהחלט לא מובן מאליו ועל כך כל הכבוד!!
ושנית את מתארת כמה מצבים שאשמח לענות עליהם. הראשון זו צינורית חלב אשר נסתמה על הפטמה ושמחה שפתחת אותה אצל מומחה לכך,כירוג שד.
השני זו תחילת דלקת בשד שעלייה הינך מטופלת באוגמנטין וזה טיפול נכון רק ברצוני לחדד שבמצבי דלקת עלייך להניק לעיתים דחופות ותכופות ולסחוט את השד במהלך ההנקה, עמ לרוקן את השד ולא ליצור עוד הצטברות שיכולה להמשיך את הדלקת.
לשאלה האחרונה על שילוב תרופות בהנקה, אוכל להמליץ לקבל מענה על תרופות בהנקה דרך מרכז מידע הריופון באסף הרופא במספר 089779309 ו/ או ממליצה בחום רב, לפנות למרפאת הנקה בהנהלת ד"ר ליבוביץ רופאת ילדים ויועצת הנקה, המתקיימת בימי שני ורביעי במרפאות חוץ אצלינו במעיני הישועה,
מקווה קיבלת מענה לשאלותייך.
בהצלחה ויישר כוח