Skip to Content

הנקה ועבודה

עדיף לא להניק ולתת מטרנה? או עדיף בכל אופן- חלב אם?

2016 נובמבר 14 / י"ג חשון ה' אלפים תשע"ז

שאלה

שלום,

אני ב"ה אמא ל2.
את בני בכורי הנקתי 5 חודשים – הנקה בלבד ואז כשחזרתי לעבוד הוא קיבל מטרנה ושילבתי גם הנקה אחה"צ ובלילה עד שנגמר לי החלב כשהיה בן 9 חודשים.
השאלה הראשונה, כשבני היה בן 9 חודשים, נקלטתי להריון ובשבוע 6 היה לי הפלה טבעית ללא שום סיבה. פתאום הרגשתי כ"כ חולה- באמצע יום חמסין היה לי קר נורא, כאבה לי הבטן חזק, הלכתי לעשות בדיקת דם ואז גילו לי שאני בהריון.אחרי יומיים בתחתון יצא העובר- וזהו היה לי הפלה טבעית. מה יכול להיות הסיבה לכך? קליטה לא נכוןנה של הזרע? או כי עדין הנקתי קצת את בני באותה תקופה ואז זה גרם לגופי להיחלש??

השאלה השניה היא: את ביתי שבת חצי שנה כבר הפסקתי להניק כי משום מה לא היה לי כ"כ חלב מחתחילה (כמו לבני בכורי) אז אמרו לי אולי כי אני עובדת יותר קשה וכו'… מה יכול להיות שבאמת לא היה לי מספיק חלב?גם , אם אני לא אוכלת בריא כ"כ- אז עדיף לא להניק ולתת מטרנה? או עדיף בכל אופן- חלב אם?
תודה רבה!

תשובה

שלום לך אמא יקרה,

צר לי לשמוע על כל המבחנים שהשם נתן לך אך ברור לי שברוך השם, עברת אותם בגבורה.

לגבי השאלה הראשונה ,רק השם אוחז בתשובות למה לא נקלט ההריון ועברת הפלה טבעית לכן אין לי וגם לרב הכי גדול בתורה תשובה לכך. ינחם אותך לדעת שכל הריון מכין את גופך להנקה כך שאם חשת שלא בורכת באספקת חלב נאותה אזי כל הריון מתוקף היותך נושאת עובר מזכה את גופך בעוד קולטני פרולקטין שזהו הורמון החלב.

לגבי שאלתך השניה, לצערי הרב כמו שישנם נשים שאינן מצליחות להכנס להריון למרות כל הברכות והרופאים הכי טובים, ישנן גם נשים שאינן מייצרות חלב בכמות הנדרשת לתינוקן.

לשם כך בימי התנ"ך היתה המינקת ובימנו אנו ,השליחים שיצרו את הפורמולות. אך זהו מצב נדיר ביותר כמו שנדיר ביותר שאישה לא תשא תינוק .

לגבי מצבך אני אשמח מאוד לראותך בלידה הבאה שלך בעזרת השם במעיניי הישועה ולהעריך את יכולתך לייצר חלב ויותר חשוב את טכניקת ההנקה. נדיר שלנשים אין חלב בשד אך מאוד שכיח שנשים פשוט לא מניקות מספיק לאחר הלידה או שלא בצורה יעילה ואז התינוק לא מצליח להוציא את כל מה שהשם ברך אותך ואזי התינוק אינו עולה במשקל ותפוקת החלב מתדלדלת. זו הסיבה העיקרית שאני  רואה במסגרת עבודתי. פרדה מהתינוק לשעות ארוכות, והמנעות מהנקות במהלך הלילה עלולות להביא לירידה משמעותית באספקת החלב.

ולגבי העיפות בהריון והמנעות מהנקה. בתחילת ההריון אמהות אינן אוכלות עקב תחילת הבחילות ואינן מספיק קשובות לגופן וישנות את הנדרש, לכן ישנה עיפות של תחילת ההריון וללא כל קשר להנקה. תינוקות סביב 5-6 חודשים היונקים ואמא מבורכת בהריון נוסף, לא יונקים לעיתים כה תכופות כמו לאחר הלידה.

כל עוד שהרופא נשים לא אסר על יחסי אישות ואינך בהריון בסיכון, אין שום מניעה ולהפך מהנקה, תניקי בשמחה ותעניקי לחסר הישע שלך את המן משמיים שבורכת בו. וגם נשים שלא בורכו באספקת חלב שופעת ימשיכו להניק עם תוספת פורמולה, כי כל טיפת חלב אם מקבילה למן משמים. ( במדבר פסוק פ"ט)

בהצלחה רבה ובעז"ה נתראה בלידה הבאה ויהיה לי הכבוד ללוות אותך בחווית הנקה.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה