Skip to Content

סחרחורות פתאומיות – תזונה וסוכרת

2017 יולי 16 / כ"ב תמוז ה' אלפים תשע"ז

שאלה

שלום,

אני בת 43 בריאה בכללי. מנהלת אורח חיים תזונתי בריא מאוד. ללא סוכר בכלל, עשיר בירקות, מעט מאוד פחמימות, עשיר בחלבונים, כמעט ללא שומן. מתאמנת בחדר כושר על בסיס יומי.

זה ארבע שנים אני סובלת מסחרחורות בשם ורטיגו ולאחרונה זה התגבר לעתים קרובות יותר וחוויתי נפילה אחת. הופניתי לבדיקות : גלוקוז והמוגלובין A1C והתוצאות כדלהלן : גלוקוז יצא : 97 וההמוגלובין יצא : 5.6 .

האם יש קשר בין תוצאות הבדיקות לסחרחורות ?
האם אורח החיים שאני מנהלת שהוא ללא סוכר ומעט פחמימות ובכל זאת הגלוקוז הוא 97 (הבדיקה נעשתה בצום ) האם זו אינה סיבה לדאגה ולמעקב היותו על הגבול הגבוה קרוב ל 100 ? והאם זו יכולה להיות הסיבה לסחרחורות ?

נ.ב. יצויין שהופניתי גם לאבחון אצל נוירולוג ואף אוזן גרון.

תשובה

אין כל קשר בין הסחרחורת וסוגית הסוכר שהעלית במכתבך .

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל.

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות.
חזור למעלה