דף הבית / שאלות ותשובות / דלקת גרון – אני כרגע בויאטנם, מה לעשות?
שלום,
אני סובלת כבר 4 ימים מאוזן סתומה, יש לציין שאני מצוננת כבר שבועיים לפחות, פניתי לרופא משפחה ואמר שזה סתום בגלל הצינון, נתן תרופה לצינון, אך האוזן לא נפתחת למרות שיש גם זמנים ביום שהאף לא סתום, אשמח לעצה מה לעשות.
שלום
בתקופת החורף יש גודש אף בעיקר גודש בצינור בין האף לאוזן.
במרפאת אאג יש הרבה פציינטים שמתלוננים על אוזן או אוזניים סתומות כמו שמרגישים למשל בנסיעה לכיוון ים המלח או בזמן הנחיתה של מטוס.
ברוב המקרים בדיקת האוזניים תקינה ולפעמים יש נוזלים באוזניים למרות שמרגישים אף פתוח.
צריך לפתוח את הצינור כדי לאוורר את האוזניים ע"י תרופות וספריי לאף, או לסגור את האף ולהוציא אוויר דרך אוזניים פעולה שלפעמים קצת תכאב.
למעשה, גם ללא טיפול המצב ישתפר, זה רק לא נעים ומעצבן! אם יש נוזלים באוזניים אפשר לבצע ניקוי עור התוף ע"י לייזר כדי להוציא את הנוזלים ולאוורר את האוזניים.
בברכה
דר פרנסין פרטוש
שלום,
אף פעם לא היו לי נחירות בלילה !
רק לאחרונה – מלפני כחודשיים מעידים עלי בבית שאני נוחר ועכשיו אשתי אחרי לידה וכמובן שזה מאד מפריע אשמח לקבל תשובה מה יכול להיות הסיבה ושכך אוכל להיעזר ומה עלי לעשות ?
תודה רבה
נחירות בלילה נגרמות מ:
>השמנת יתר
>נזלת אף סתום
>שתית אלכוהול בלילה
>אכילה לילית
יש צורך להיבדק אצל רופא א.א.ג. כדי לקבל הדרכה איך להמשיך בטיפול.