דף הבית / שאלות ותשובות / כתמים צהובים בגוף בטא קרוטן
שלום רב.
לפני קצת זמן ניהיה לי כתמים כתומים צהבהבים על הידיים מסביב לפה ועל האף,לאחר מחקר קצר גיליתי שזה בגלל שאכלתי הרבה מאכלים כתומים ומאכלים שמכילים סוג של חומר שנקרא קרוטן. ברצוני לדעת האם זה יעבור ותוך כמה זמן אם כן? תודה רבה על המענה
אני מעריך אותכם מאוד
אני מעריך שאכן זו הסיבה לשינויי הצבע בעור.
לא כתבת את גילך.
לאחר הפסקת הצריכה המוגברת של ביתא קרוטן הרי:
בגיל צעיר- כתמים מסוג זה חולפים לאחר כחודש
בגיל המבוגר- הכתמים כהים במהלך תקופה ארוכה.
רפואה שלמה !
שלום אני בן 40 סובל מכאבים בחזה כ 12 שנה.
עשיתי עשרות בדיקות בלב ובקיבה. מרוב בדיקות מצאו שיש דלקת בוושט ודופק לא סדיר אך אין קשר לכאבים בחזה. עוד טענו שיכול להיות בעיה פסיכיאטרית.
מ י ו א ש!!!!
לכאבים בחזה סיבות רבות מאד ,החל בבעיות בלב ,עבור דרך מחלות בבית החזה עצמו בריאות, בצלעות, בשרירי בית החזה, בוושט ובקיבה ועד לבעיות של דחק נפשי המוצאות ביטוי גופני בכאבים או בתחושת מחנק.
אין כל דרך לדעת מהו הגורם בחולה כזה או אחר אלא לאחר בירור אבחנתי מקיף. אם אכן נעשה בירור יסודי ולא נמצאה סיבה הרי הגיוני ביותר להניח כי אתה פורק מתחים בדרך זו. הנחמה היא כי עד היום לא רקה דבר לכן אפשר להניח כי אין סכנה בכאבים ויש ללמוד להתמודד איתם.
הרבה בריאות ושנה טובה!
סבתא שלי בת 86. היא לא סובלת מסוכרת, כולסטרול ולחץ דם. יש בעיות בעינים וברגלים. לאחרונה היא סובלת ממה שהיא אומרת תחושת שריפה בפי הטבעת. היא אומרת שזה כואב מאוד.
מה אפשר לעשות? תודה
כאב המתואר כ"שורף" הוא בדרך כלל כאב המגיע ממקור עיצבי. זהו כאב בו העצב המזין את איזור הכאב מגורה או ניזוק .
הסיבות העיקריות לנזק עיצבי הן סכרת, חסרים של ויטמינים (בעיקר מקבוצת ויטמיני B) וחבלות (גם חבלות קטנות) , אך גם מחלות מערכת העצבים, בעיות בע"ש אירועים מוחיים וכן כל דבר הלוחץ על העצב יכולים לגרום זאת.
האבחנה של כאב ממקור עצבי נערכת על ידי בדיקה גופנית מדוקדקת , וכן בדיקה הבודקת את ההולכה העיצבית כדוגמת בדיקת EMG (אלקטרומיוגרפיה).
הטיפול בכאבים אלו הוא בד"כ משולב, ראשית לטפל בגורם היוצר את הכאבים , שנית טיפול נוגד כאב ולעיתים גם תרופות המשנות את רמת הסרוטונין , שלהן אפקט מיטיב על הכאבים העיצביים.
לשאלתך:
יש צורך בבדיקת הסבתא, על ידי רופא פנימאי או נוירולוג. לאחר הבדיקה ישקול הרופא האם יש צורך גם בבדיקות הדמיה ו EMG, וכן עריכת בדיקות דם כדוגמת רמת ויטמינים ולהחליט לגבי הטיפול המיטבי.
בברכה