דף הבית / שאלות ותשובות / התפתחות גדילה מואצת בילדים
שלום רב,
יש לי ילד כיום בן שנה ו 10 חודש בגובה של כמעט 95 ס"מ, משקל 15 ק"ג, נולד במשקל 4.5 ק"ג.
הילד גבוה מאוד לגילו ובטיפת חלב העירו את תשמות לבי שהוא בעקומה של 99% בהכל כמעט במדידות ושיש צורך לבדוק את כף היד.
הרופאה שלו טענה שהכל תקין ואין צורך לעשות צילום לחינם לילד בגילו שזה מיותר .אולם העירו את תשומ ת לבי לכך שהילד נופל הרבה יחסיחת לגילו. לי זה נשמע נורמלי כי הוא ממש גבוה לגילו ויש לו חוסר שוו משקל בטיפת חלב מתעקשים לבצע בדיקה על כך שהוא גבוה לגילו – אודה על המלצת אנדוקרינולוג האם יש צורך לעשות בדיקה או שזה תקין.
תודה
רצוי שאנדוקרינולוג ילדים יראה את הילד לפני בדיקות מעבדה וכו'
כמו"כ חשובה צורת הגדילה, הפרופורציה של האברים, גובה בני המשפחה.
בברכה,
שלום,
הבן שלי בן שנה ו8 חד' הכניס צמר גפן לאף. הוצאתי לו עם פינצטה חתיכה שהייתה לו יהיה נראה לי שיש עוד. הוא לא ממש נתן להוציא. זה היה בערב…. לאחר מכן הוא התנהג רגיל ולא הורגש עם משהו מציק לו. הכנסנו אותו לישון אחרי 4 שעות בערך והוא היה נראה נינוח וישן טוב ברוך השם.
מה עושים? איך אפשר לדעת עם זה תקוע? זה מסוכן?
אני ממש מפחדת שאפילו לישון בלילה לא הלחצתי.
יש לציין שעשינו איתו משחק הוצאת נזלת לנייר והוא התעטש מלא פעמים ולא יצא חתיכה של צמר גפן…
במקרים של חשד לגוף זר באף יש לגשת לאא"ג לבדיקה .
גם אם להורה יש תחושה שהוא הצליח להוציא את הכל עדין יש צורך להבדק שכן גופים זרים באף עלולים לתת סמנים רק שבועות אחרי שהוחדרו לאף .
בנוסף ,לפעם הבאה , מומלץ לא להוציא בבית גופים זרים מהאף בעזרת פינצטה – זה עלול להיות מאוד מסוכן
הבת שלי, בת שנה +3, סובלת משלשולים כבר 3 שבועות, בשבוע האחרון היה לה חום גבוה (39-40 מעלות חום). בספירת דם שעשינו יצאו תוצאות שמראות שיש חיידק, קיבלה אנטיביוטיקה (מוקסיפן) שלא עזרה, עשינו ספירה נוספת ושוב תוצאות שיש חיידק, יותר מהספירה הקודמת, והרופאים לא יודעים מה יש לה. (שלחנו בדיקות צואה, יצאו תקינות).
שאלתי:
הילדה לא רגועה, עם כאבי בטן, שלשולים, חיוורת, רזתה, וחלשה. (היום ירד לה החום)
אני חוששת שיש לה חיידק שלא מטופל.
1. מה יכולה להיות האבחנה?
2. האם תהיה תועלת אם נבוא למיון ושם יקחו ממנה בדיקות בצורה יסודית ויאבחנו מה יש לה?
למחלת חום ושלשולים אבחנות רבות כאשר המחלה ממושכת בהחלט יש מקום להגיע לביה"ח על מנת להרחיב את הברור.
ברוב המקרים הרחבת הברור תהיה באשפוז.