דף הבית / שאלות ותשובות / אלפרליד תופעות לוואי – האם להפסיק או להוריד מינון?
שלום רב, אני בת 26 ובמשך חודש שלם נטלתי את התרופה אלפלריד במינון של 0.25 מ״ג ליום.
החלטתי שאני רוצה להפסיק ליטול את התרופה והבנתי שיש להגמל ממנה בהורדת מינון. במשך שבועיים ירדתי למינון של 0.065 (רבע כדור) אני סובלת מבחילות וחוסר שקט.
מה עליי לעשות ? להפסיק לקחת את הכדור ותופעות הלוואי יפסיקו מעצמן ?
אלפרליד היא תרופת הרגעה מקבוצת הבנזודיאזפינים (דומה לוואליום).
קיימת התמכרות לתרופה בשימוש ממושך. אין כל נזק הבפסקת נטילת התרופה. תופעות הלוואי המתוארות צפויות לחלוף תוך מספר ימים.
שלום,
האם לקיחה חד פעמית של ריטלין כדי לבדוק האם האם עוזר יכולה לגרום לנזקים ?
שלום
לא ציינת למה זה צריך לעזור.
לקיחה חד פעמית תהיה בד"כ נראית כעוזרת לכל אחד משום שריטאלין הוא סם מעורר וגם גורם עונג.
מי שיקח ירגיש טוב יותר, חד יותר וערני יותר.
לכן מלקיחה חד פעמית לא נתן ללמוד על השפעה בעתיד . בד"כ אין נזק בלקיחה חד פעמית בתלות שלא לוקחים מינון יתר.
שלום,
אני בן 90, לאחר אירועי לב, הכוללות הפרעות קצב.
עברתי אירוע לפני כשבועיים, ובמהלכו הרופא הוסיף לי אמיודקור 5 200 מג. זאת בנוסף ל אליקוויס 2.5 מג * 2, ול קרדילוק 5 מג.
הרופא הנחה אותי להpסיק לקחת מוטיליום, 10 מג * 2, אותו אני לוקח למניעת רה-פלוקס כבר כ 40 שנה
בתגובה חזרה לי מיידית הצרבת וכן רה-פלוקס, ואני סובל.
אני לוקח לנטון 15 מג * 3, ונעזר בסוכריות TAMS זה לא עוזר.
האם יש לכם כיוון לאפשרות אחרת להקלה?
יכולה להיות אינטראקציה בין מוטיליום לפרוקור. אם חייך אינם חיים מבחינת הפסקת המוטיליום דבר עם הקרדיולוג. יתכן שיוכל להחליף לתרופה אחרת או להפסיק הפרוקור לפי המצב הקליני ושיקוליו.
סבתא שלי בת 86. היא לא סובלת מסוכרת, כולסטרול ולחץ דם. יש בעיות בעינים וברגלים. לאחרונה היא סובלת ממה שהיא אומרת תחושת שריפה בפי הטבעת. היא אומרת שזה כואב מאוד.
מה אפשר לעשות? תודה
כאב המתואר כ"שורף" הוא בדרך כלל כאב המגיע ממקור עיצבי. זהו כאב בו העצב המזין את איזור הכאב מגורה או ניזוק .
הסיבות העיקריות לנזק עיצבי הן סכרת, חסרים של ויטמינים (בעיקר מקבוצת ויטמיני B) וחבלות (גם חבלות קטנות) , אך גם מחלות מערכת העצבים, בעיות בע"ש אירועים מוחיים וכן כל דבר הלוחץ על העצב יכולים לגרום זאת.
האבחנה של כאב ממקור עצבי נערכת על ידי בדיקה גופנית מדוקדקת , וכן בדיקה הבודקת את ההולכה העיצבית כדוגמת בדיקת EMG (אלקטרומיוגרפיה).
הטיפול בכאבים אלו הוא בד"כ משולב, ראשית לטפל בגורם היוצר את הכאבים , שנית טיפול נוגד כאב ולעיתים גם תרופות המשנות את רמת הסרוטונין , שלהן אפקט מיטיב על הכאבים העיצביים.
לשאלתך:
יש צורך בבדיקת הסבתא, על ידי רופא פנימאי או נוירולוג. לאחר הבדיקה ישקול הרופא האם יש צורך גם בבדיקות הדמיה ו EMG, וכן עריכת בדיקות דם כדוגמת רמת ויטמינים ולהחליט לגבי הטיפול המיטבי.
בברכה