היחידה לקוצבי לב

טיפול בהפרעות קצב ביחידת קוצבי לב וביחידת אלקטרופיזיולוגיה. ביחידות אלו ניתן מענה מקיף הכולל אבחון, ייעוץ וטיפול לכלל מחלות הלב, עם ציוד חדיש ומשוכלל ביותר המותאם אישית למטופל.

מידע למבקר ולמשפחה

טלפונים

03-5771188

מיקום

0 קומה

קבלה למרפאה/יחידה

בהצגת טופס 17 חברי מכבי - הפניה בלבד באופן פרטי במחיר מסובסד

קבע תור לרופא >

מערכת זימון תורים

במרכז הרפואי צוות רפואי מקצועי בעל ניסיון רב, עם ציוד וטכנולוגיה מתקדמים. בכל מרפאות החוץ והמכונים פועלת מערכת זימון תורים המאפשרת לקבוע תורים בזמינות גבוהה.

03-5771188

איך מגיעים ?

הרב פוברסקי 17 בני ברק

היחידה מטפלת בחולים המשתחררים מאשפוז או מהמלר”ד וזקוקים לייעוץ בתחום זה. במקרים  של חולים מאושפזים יש לפנות למכון הלב ואפשר להזמין ייעוץ דחוף.

הפרעות בקצב הלב 

הפרעות בקצב הלב, הבאות לידי ביטוי בהאצה, האטה או שינוי בקצב הלב הרגיל, נגרמות עקב שיבוש במערכת החשמלית של הלב. הפרעות קצב עלולות לגרום לסחרחורות, אובדן הכרה ואף מוות פתאומי חלילה. ההפרעה הנפוצה ביותר היא מסוג פרפור פרוזדורים – הפרעה המגיעה מהמדורים העליונים בלב. הפרעות אחרות מקורן בחדרי הלב עצמם. במקרים של האטה בקצב הלב, ההפרעה נגרמת לעיתים עקב היחלשות במערכת ההולכה הטבעית של הלב.

הטיפול בהפרעות קצב
מטופלים הסובלים מהפרעות בקצב הלב, שעלולות לגרום לסחרחורות, אובדן הכרה ובמקרים קיצוניים אף למוות פתאומי חלילה, נזקקים לעיתים להשתלה של קוצב לב או דפיברילטור. מגוון הטיפולים בהפרעות קצב נחשב ליעיל ביותר, וכולל טיפול תרופתי ופרוצדורות כירורגיות דוגמת צינתור שבמהלכו מבצעים צריבה )אבלציה( של המקור להפרעת הקצב. במקרי הצורך, כאמור, נדרשת השתלה של קוצב לב או דפיברילטור.

המרפאה להפרעות קצב הלב
אלקטרופיזיולוגיה היא המקצוע הרפואי העוסק בהפרעות קצב הלב. המרפאה בראשות ד”ר לשם, פועלת בשיתוף פעולה עם מרכז דוידאי להפרעות קצב וקוצבים בשיבא שהוא הגדול והמוביל בארץ. צוות המרפאה, המונה רופאים בכירים ממרכז דוידאי, מטפל במגוון הרחב של כל הבעיות הקשורות בהפרעות הקצב הקיימות. המרפאה מעניקה ייעוץ לחולים המגיעים למיון והמאושפזים בבית החולים, פיענוח בדיקות הולטר וייעוץ לטיפול נמרץ ולמחלקות הפנימיות. בעתיד הקרוב, יוחל בהשתלת קוצבי לב והפעלת מוקד בדיקה ומעקב במרפאה.

מהו ההבדל בין קוצב לב לדפיברילטור?
שני סוגי ההתקנים האלקטרוניים הללו, שנותנים מענה להפרעות קצב, מצויידים בחיישנים שמזהים את פעילות הלב ונכנסים אוטומטית לפעולה בעת הצורך. קוצב לב מונע ירידות קיצוניות בדופק או הפסקה בפעילות הלב. לעומת זאת, הדפיברילטור (שהוא גם קוצב) עוצר הפרעות קצב מסכנות חיים (שיכולות לגרום לדום לב), וגם מונע ירידות בדופק או הפסקות בפעילות הלב.