מרכז פימ"ל -מרפאת שר"פ לטיפול בהפרעות אכילה מותאמת לציבור דתי וחרדי

מתן מענה טיפולי ותמיכה למתמודדים עם הפרעות אכילה ובני משפחותיהם במטרה למגר את המחלה ,להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים שלהם – נטרונאי גאון 4 קריית משה ירושלים – בהנחיית המערך הפסיכיאטרי של המרכז הרפואי 'מעיני הישועה'.

מידע למבקר ולמשפחה

אימייל

femalecenter8@gmail.com

טלפונים

02-5476151

גורמים מממנים

  • זכאי משרד הביטחון ומבוטחי קופות החולים מכבי ולאומית במימון מלא
  • קיימת אפשרות למימון פרטי (לחברי הקופות שאינן בהסכם)

קבע תור לרופא >
02-5476151

איך מגיעים ?

החזון שלנו

  • מתן מענה טיפולי ותמיכה  למתמודדים עם הפרעות אכילה ובני משפחותיהם במטרה למגר את המחלה ,להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים שלהם.
  • הרחבת  המודעות בקהילה ,במוסדות חינוך דתיים וחרדים  לצורך גלוי מוקדם של המחלה וקבלת מענה טיפולי בזמן.

הפרעות אכילה

הפרעת אכילה הינה הפרעה נפשית המאופיינת בתסמינים שונים  שסובבים סביב שינוי בדפוסי האכילה ועיוות בדימוי הגוף ובערך העצמי. פעמים רבות מלווים תסמינים אלה גם בדיכאון ובחרדה.

להפרעות אכילה, בשונה מהפרעות נפשיות אחרות, עלולות להיות השלכות גופניות ובריאותיות משמעותיות ומסכנות חיים.  מצבים של תת משקל יכולים לגרום לפגיעה במערכות גופניות פנימיות. גם כאשר המשקל עצמו אינו נמוך באופן מסוכן, עשויים סימפטומים אחרים של הפרעת אכילה (התקפי אכילה, הרעבה עצמית, הקאות) לפגוע בתפקודים שונים של הגוף (מחזור, בריאות השיניים, הושט, תפקוד הלב). בנוסף, השמנת יתר קיצונית שיותר אופיינית בהפרעת אכילה התקפית עלולה לגרום לסוכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, בעיות בפוריות ועוד.

מלבד הנזקים הבריאותיים, הפרעות האכילה מובילות פעמים רבות לפגיעה בתפקוד היומיומי של המטופלת ושל משפחתה.

כ-1,500 ילדים ובני נוער בישראל מאובחנים כיום עם הפרעות אכילה.  (וישנם רבים אחרים שאינם מאובחנים אך חולים ולא מקבלים את הטיפול הדרוש להחלמתם). נתונים אלו הוצגו ביוני 2023 בדיון בנושא הפרעות אכילה בוועדת הבריאות של הכנסת ע"י  ד"ר אהוד ססר, מנהל המערך הקליני במשרד הבריאות  כ-30 עד 40 אלף נערות ונשים סובלות מהמחלה, מתוכן כ-15%-20% מפתחות מחלה כרונית.  שיעור התמותה מאנורקסיה נרבוזה כתוצאה מסיבוכים גופניים והתאבדות  עומד על ממוצע  5%-10 כל שנה, גבוה יותר מכל מחלה נפשית אחרית, כולל סכיזופרניה ודיכאון. כל שההתערבות הטיפולית מוקדמת יותר והפרעת האכילה "צעירה" יותר, סיכויי ההחלמה גבוהים יותר.

סימני אזהרה שיתכן ומתפתחת הפרעת אכילה:

  • ירידה קיצונית במשקל או עלייה במשקל שנמשכת מעבר לחודש
  • הימנעות מאכילה או אכילת יתר
  • ירידה במצב הרוח, אי שקט, חרדה ניכרת
  • עייפות, חולשה, דופק איטי ואי סבילות לקור
  • ירידה ניכרת בתפקוד
  • הרוב של הסובלים מהפרעת האכילה (כ90%) הן נערות ונשים

בכל סוגי  ההפרעות קיים עיסוק מוגבר באוכל ובמשקל ולמרות השוני בין ההפרעות, יש ביניהם הרבה דמיון ומטופלים רבים נעים בין ההפרעות השונות במהלך חייהם בנוסף הערך העצמי מושפע באופן משמעותי מהמשקל ומצורת הגוף.

הסוגים העיקריים של הפרעות אכילה ומאפייניהם:

אנורקסיה נרבוזה
מאופיינת בסירוב לשמור על משקל גוף תקין, פחד עצום מפני עלייה במשקל, עיוות בדימוי הגוף והכחשה לגבי חומרת המצב. תיתכן גם הפסקת המחזור.
בולמיה נרבוזה – התקפי אכילה (אכילה בזמן קצר יחסית של כמויות גדולות ממה שאדם בריא היה אוכל במשך אותו זמן וחוויה של אובדן שליטה) שלאחריהם התנהגות שבאה לפצות על האכילה (הקאות יזומות ו נטילת משלשלים/משתנים או תרופות אחרות שמטרתן הורדה במשקל).
הפרעת אכילה התקפית (BED)
התקפי אכילה ((אכילה בזמן קצר יחסית של כמויות גדולות ממה שאדם בריא היה אוכל במשך אותו זמן וחוויה של אובדן שליטה) המאופיינות באכילה מהירה מאוד עד כדי תחושת מלאות מעיקה, תחושות אשמה וגועל ומצוקה סביב התקפי האכילה. אין לאחר התקפי האכילה התנהגויות מפצות.
הפרעות אכילה ספציפיות אחרות (OSFED)
ישנם סימפטומים של הפרעת אכילה אך ללא עמידה מלאה בקריטריונים של אחת האבחנות הקודמות. פה נכנסת אנורקסיה נרווזה לא טיפוסית – atypical anorexia –אנו נראה ירידה משמעותית ממשקל גבוה למשקל תקין עם סימפטומים של אנורקסיה נרבוזה (דימוי גוף מעוות, חשיבה מקובעת סביב מזון, עד כדי פחד לאכול. חרדה מעליה במשקל עד כדי שימוש בהקאות, ספורט אינטנסיבי וצמצום אכילה. הקשיים באנורקסיה נרבוזה לא טיפוסית נובעים מהירידה הגדולה המהירה במשקל, גם אם לא מגיעים לתת משקל אובייקטיבי. מה שנקרא severe weight suppression. . יש קושי רב בקביעת משקלי יעד כשהרבה פעמים אם לא ניתן משקל יעד קרוב למשקל ממנה התחילה את הירידה, עם תפריט של לא פחות מ-2200 קלוריות ביממה, הנערה נידונה להפרעת אכילה ממושכת עם בולמוסים ולעיתים גם הקאות לאורך זמן. המצב מסובך עוד יותר כשהמשקל ההתחלתי הוא בתחום ההשמנה. אז יש קושי להחליט מה יותר גרוע לעתיד של הנערה – השמנה עם סיבוכיה, או התמדת הפרעת אכילה עם סיבוכיה שלה.

הפרעות אכילה נחשבות לאחת ההפרעות הקשות לטיפול. נדרשת התערבות רב מקצועית בטיפול. המטופלים סובלים מתחלואה גופנית, פסיכולוגית ופסיכיאטרית אחרת. בנוסף, מטופלים עם אנורקסיה נרבוזה לפני שמתחילים טיפול, ב דרך כלל לא מבינים את חומרת מצבם ולא מעונינים לקבל טיפול.

הדרך לטפל בהפרעות אכילה הינה על ידי צוות רב מקצועי הכולל טיפול רגשי, תזונתי, ותרופתי אם יש צורך. המטרה הראשונית בטיפול היא שיקום תזונתי וגופני ובהמשך עבודה על התשתית הרגשית שתעזור למטופלים להחלים מהפרעת האכילה.

מה כולל הטיפול  בהפרעות אכילה  במרכז פימל?

מרכז פימל נותן מענה טיפולי רב -מקצועי הכולל : טיפול רגשי , טיפול תזונתי ,חונכות אכילה,  הדרכת הורים , מעקב פסיכיאטרי ומעקב רפואי  ע"י רופאה מומחית ברפואת משפחה ומתבגרים. עבודת הצוות  נעשית תוך כדי שיתוף פעולה מלא בין כל אנשי הצוות, המטופלים ומשפחותיהם. הטיפולים מתקיימים במקביל להמשך תפקודה של המטופלת  בקהילה-לימודים , עבודה ,וחיי משפחה וחברה.

צוות המרכז מלווה בהדרכה מקצועית אינטנסיבית.

שירותים הניתנים במרפאה:

  • אבחון ראשוני ע"י צוות מקצועי – טיפול מקצועי ועוטף  המותאם אישית למטופל
  • חונכות אכילה – עבודה על דפוסי אכילה מעוותים (באמצעות הכנת ארוחה, אכילה משותפת , חשיפה למזונות" אסורים")
  • טיפול משפחתי וזוגי
  • הדרכת הורים
  • מענה זמין למטופלים ולמשפחות

שאלות ותשובות – שאל את הרופא

הרפואה שלך - שאלות ותשובות >
פסיכיאטריה – תרופות ותיאבון מוגבר
כ"ז כסלו ה' אלפים תשפ"א

שלום, אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות , שבעקבות זאת יש לי תאבון מוגבר מאוד,מה לעשות? תודה

פסיכיאטריה – תרופות ותיאבון מוגבר - קרא עוד >
הפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה – יעוץ פרטני
כ"ט שבט ה' אלפים תשע"ט

שלום.רציתי להתייעץ לגבי סוג הטיפול שאני צריכה והאופן בו זה יתבצע.אני שנתיים וחצי לאחר סיום של טיפול של שנה וחצי בהפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה(לא בטוחה שזאת האבחנה המדוייקת כי בזמנו לא כל כך התעניינתי בכותרת, אבל נדמה לי שזאת הייתה האבחנה. לא סיימתי לגמרי את התהליך אבל מסיבות שונות הוא הסתיים בכל זאת) בכל מקרה, במשך שנתיים וחצי התמודדתי בהצלחה עם הסימפטומים וכן עם כל הפן הרגשי והנפשי של זה, אבל בחודשים האחרונים יש לי רגרסיה בשני הדברים ( תופעות של ההפרעה(בולמוסים,צומות, פעילות מפצה אבל ב"ה ללא הקאות)+ הצפה רגשית חזקה של דברים מהעבר בשילוב עם דברים מההווה שלפעמים מובילה לפגיעה עצמית שאינה מסכנת חיים) ודברים חדשים שמופיעים כגון: קוצרי נשימה, חרדות, הזעת יתר, ומשהו שאני לא יודעת להגדיר אותו- מעין ניתוקים כאלה מהמציאות לכמה שניות. רציתי לשאול כמה דברים:

הפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה – יעוץ פרטני - קרא עוד >
יש לכם מחלקה לאשפוז נפגעות תקיפה מינית ?
ב' שבט ה' אלפים תשע"ט

שלום רב, האם יש לכם מחלקה שמיועדת לאשפוז קצר של נפגעות תקיפה מינית? תודה!

יש לכם מחלקה לאשפוז נפגעות תקיפה מינית ? - קרא עוד >
תרופות פסוקואטור – האם ההורים יכולים לשחק קצת עם המינונים?
כ"ד אלול ה' אלפים תשע"ח

  היי, יש לי בן עם סכיזופרניה מנותקת, מאובחן כ- VEOS, הוא נשלח הביתה מדי שבוע, וזה מאוד קשה למשפחה. לאחרונה הוא קיבל מנה מוגברת של LAPRONEX מ -300 מ"ג ל -350 מ"ג ליום, המצב הולך ומחמיר. עם זאת, כאשר הוא נמצא יותר איתנו, ההתנהגות שלו קשה מאוד, אני רוצה להקטין את LAPRONEX בחזרה עד 300mg ליום, כך שהוא יהיה יותר רגוע וכך נוכל להקל על המשפחה. האם זה בסדר עבור ההורים שלו לשחק קצת עם המינונים כפי שהצעתי? תודה,

תרופות פסוקואטור – האם ההורים יכולים לשחק קצת עם המינונים? - קרא עוד >
דיכאון וחרדה – אני לא מוכנה לשתף את משפחתי – מה עושים?
ט' טבת ה' אלפים תשע"ח

שלום, אני בת 16 ולאחרונה אני שומעת בעיקר בלילה בחושך קולות מדמיינת דברים מפחידים כמו נוכחות נוספת לידי וחולמת על מוות בעיקר של האנשים שחשובים לי ושמתו כבר. בעקבות זאת אני לא נרדמת בלילה וגם כשאני נרדמת השינה שלי לא רציפה. הדבר הזה מפריע לי בחיי היום-יום ואני לא מתפקדת מספיק טוב. יש לי תחושה שאלו התקפי חרדה ואני גם מרגישה עצובה ומדוכאת.. אני לא מוכנה לשתף את משפחתי. אפשר הערכה למצב בבקשה? מה עלי לעשות..

דיכאון וחרדה – אני לא מוכנה לשתף את משפחתי – מה עושים? - קרא עוד >
דודתי סובלת ממחלת סכיזורפניה – איך ניתן לעזור לה ?
ח' תשרי ה' אלפים תשע"ח

שלום, דודתי סובלת ממחלת הסכיזורפניה היא מטופלת בכדורים וכן מעקב אצל פסיכיאטר ועובדת סוציאלית. הבעיה שהיא גרה לבד, שכנים מתלוננים שהיא צועקת וכן איתנו היא מדברת על הרצון למות. ניסינו לפנות לגורמים המקצועיים אך הם אינם מוכנים לשמוע אותנו ללא הנציגות שלה. והיא אינה מוכנה לספר להם את האמת מהחשש לאישפוז. יש באפשרותכם לייעץ לנו איך ניתן לעזור לה? תודה !

דודתי סובלת ממחלת סכיזורפניה – איך ניתן לעזור לה ? - קרא עוד >
טיפול בחרדה
ה' אייר ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי כבר במשך שנה מטופל ע"י כדורים לחרדות ודיכאון כרגע הוא אושפז מרצון בביה"ח ברזילי במחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה. אך הוא מרגיש שאינו מקבל מענה מתאים כמו שיחות עם פסיכולוגים או עזרה לחזור לשיגרה ובנוסף אנו משפחה חרדית והסביבה לא מתאימה נודה לכם אם תוכלו לעזור לנו. המצב בבית קשה ללא בעל ואבא שמתפקד.

טיפול בחרדה - קרא עוד >
אביליפיי דיכאון – אביליפיי לחרדה
ב' ניסן ה' אלפים תשע"ז

שלום ד"ר יקר ! אביליפיי לחרדה , משהו כזה... למה נועדה וכיצד היא משפיעה ? מה המינון המקסימלי של הכדור ובכמה אפשרי להישאר. תודה על התשובה

אביליפיי דיכאון – אביליפיי לחרדה - קרא עוד >
קרדילוק ואלטרולט – האם אפשר לקחת את שניהם יחד ?
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

האם ייתכן ואין ריאקציה נכונה בין כדורי הלחץ אותם אני נוטלת (קרדילוק) לבין האלטרולט? בשעות הערב הראש שלי רועד באזור המוח הקטן ואני מרגישה כאילו חלקי לגו מתרוצצים  בראש. אני רוצה לבקר אצל רופא מומחה ללחץ דם ולא יודעת מה שמו המקצועי של רופא כזה.

קרדילוק ואלטרולט – האם אפשר לקחת את שניהם יחד ? - קרא עוד >
טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי (בן 32)עבר תאונת דרכים לפני 4 חודשים הוא יצא ממנה בנס שכב בבית עם כאבי ראש ותוצאה של זעזוע מח (לדברי המיון) כ8 שבועות אבל מאז לא חזר לעצמו לגמרי יש לו צניחות של חולשה פיזית , חיוורון והזעה, בדיקות הדם שלו תקינות, נוירולוג טען שסובל מסוג של פוסט טראומה, מה יש לעשות בעניין?

טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה - קרא עוד >
התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, ברצוני לשאול לגבי אבא שלי. הוא מכור לשתייה חריפה ברמה שמפריעה לו לתפקוד היומיומי ומפריעה גם לאמא שלי שלא מצליחה לעצור אותו. כיום אמא שלי אובדת עיצות עד כדי כך שמבחינתה לפרק את החבילה. היא נסתה כמה פעמים לשדל אותו ללכת למכוני גמילה והוא טוען שהוא בסדר ואין צורך. אשמח לדעת שיש מענה לכאלו מצבים אצליכם ? תודה רבה

התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה - קרא עוד >
בדיקת eng עם תרופות נגד דיכאון
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, אני צריכה לעבור בדיקת eng. אני מטופלת בלוסטרל 300 mg ליום וכן למיקטל 300 mg ליום שאלתי רופא אף אוזן גרון אם עלי להפסיק את התרופות לפני הבדיקה ואמר שעלי לשאול את הפסיכיאטר . שאלתי את הפסיכיאטר ואמר שאינו מכיר את הבדיקה . מה עלי לעשות, ואל מי עלי לפנות? אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי בהקדם כי מועד הבדיקה מתקרב יש לציין שאם אני לא נוטלת את התרופות יותר מ24 שעות אני מתחילה להרגיש כאבי ראש וסחרחורות כאילו אני בגמילה תודה רבה

בדיקת eng עם תרופות נגד דיכאון - קרא עוד >
תחליף טבעי לאלפר
ו' כסלו ה' אלפים תשע"ז

הרופא משפחה נתן לי מרשם לתרופה אלפר ליד לחודשיים האם לקחת את זה או שיש דרך טבעית לצאת מזה כגון פסיכולוג ? ומה יותר מומלץ?

תחליף טבעי לאלפר - קרא עוד >
האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ?
ג' כסלו ה' אלפים תשע"ז

ד"ר שלום, שאלתי היא האם ישנו הבדל משמעותי בין הכדורים האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ? ( cipralex ל alpralid )

האם יש הבדל בין אלפרליד או ציפרלקס ? - קרא עוד >
פרוזאק תופעות לוואי – דדקפטיל תופעות לוואי
ח' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום וברכה, הבן שלי בן 27 מוגבל שכלית, נמצא במסגרת, רוצים לתת לו דקפפטיל או אן פרוזדיאק מקווה שכתבתי נכון, מה תופעות הלוואי של זה? ומה דעתכם? תודה

פרוזאק תופעות לוואי – דדקפטיל תופעות לוואי - קרא עוד >
ציפרלקס וכאבי ראש – האם יש קשר?
ח' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום וברכה, במשך 11 שנים לקחתי כדור ציפרלקס בעקבות התאבדותה של בתי הקטנה, והרגשתי פחות או יותר טוב. לפני 4 חודשים הפסקתי לקחת אותו על דעת עצמי וכן הפסקתי לעשן. ומאז יש לי כאבי ראש כל פעם לכמה שניות וכל פעם במקום אחר בראש. הרבה דברים הפסיקו לעניין אותי ולפעמים גם מחשבות אובדניות ובכלל מחשבות טורדניות. אני לוקחת כדור שינה 1-2 כדי להרדם. אודה לכם על תשובתכם.

ציפרלקס וכאבי ראש – האם יש קשר? - קרא עוד >
טיפול בחרדה
ה' אייר ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי כבר במשך שנה מטופל ע"י כדורים לחרדות ודיכאון כרגע הוא אושפז מרצון בביה"ח ברזילי במחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה. אך הוא מרגיש שאינו מקבל מענה מתאים כמו שיחות עם פסיכולוגים או עזרה לחזור לשיגרה ובנוסף אנו משפחה חרדית והסביבה לא מתאימה נודה לכם אם תוכלו לעזור לנו. המצב בבית קשה ללא בעל ואבא שמתפקד.

טיפול בחרדה - קרא עוד >
טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, בעלי (בן 32)עבר תאונת דרכים לפני 4 חודשים הוא יצא ממנה בנס שכב בבית עם כאבי ראש ותוצאה של זעזוע מח (לדברי המיון) כ8 שבועות אבל מאז לא חזר לעצמו לגמרי יש לו צניחות של חולשה פיזית , חיוורון והזעה, בדיקות הדם שלו תקינות, נוירולוג טען שסובל מסוג של פוסט טראומה, מה יש לעשות בעניין?

טראומה לאחר תאונה – פוסט טראומה - קרא עוד >
התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה
ז' כסלו ה' אלפים תשע"ז

שלום, ברצוני לשאול לגבי אבא שלי. הוא מכור לשתייה חריפה ברמה שמפריעה לו לתפקוד היומיומי ומפריעה גם לאמא שלי שלא מצליחה לעצור אותו. כיום אמא שלי אובדת עיצות עד כדי כך שמבחינתה לפרק את החבילה. היא נסתה כמה פעמים לשדל אותו ללכת למכוני גמילה והוא טוען שהוא בסדר ואין צורך. אשמח לדעת שיש מענה לכאלו מצבים אצליכם ? תודה רבה

התמכרות לאלכוהול – אבא שלי מכור לשתייה חריפה - קרא עוד >
התמכרות למשחקי מחשב
ט' חשון ה' אלפים תשע"ז

שלום, אני לא כל כך יודע למי לפנות בנושא, כיום אני בן 20 מפקד לוחמים בצבא , בעבר בגיל 13 הייתי מכור למשחקי מחשב ובזבזתי 3 שנים מול המחשב בלי הפסקה כל יום אחרי הלימודים, יום אחד בגיל 16 הרגשתי כשקמתי מהמחשב , שהראיה שלי מטושטשת , והראש שלי כאלו מסתובב , הרגשתי שאני לא מרוכז באופן כללי ולא ממוקד בראיה במהלך היום מאותו הרגע ואילו הרגשתי כי אני לא מצליח אפילו להתבטא כמו שאני רוצה , התחושה הזו נשארה איתי עד היום, ואני לא יודע כיצד לפתור אותה. חשבתי שזו בעית עיניים אבל כל המומחים לא מצאו שום דבר חוץ ממספר נורא קטן שיש לי , בכל פעם שאני ניגש למחשב או למסך ומנסה לעבוד בו מספר דק התופעה מחמירה ולוקח לה זמן עד שהיא נרגעת , אבל היא תמיד נמצאת .. כיום הפסקתי לחלוטין עם המחשב במטרה שלא להחמיר את הבעיה אבל למצוא את מוקד הבעיה ופתרון עוד לא מצאתי. תודה !

התמכרות למשחקי מחשב - קרא עוד >

מאמרים רפואים

הרפואה שלך - מאמרים רפואיים >
פסיכיאטריה ילדים בני נוער – בהפרדה מוחלטת
י"ד אדר א' ה' אלפים תשע"ט

כאשר המטופל יודע שבמקום שבו הוא מאושפז יש מענה גם לרגישותו התרבותית, הרי גם שלבי הריפוי שלו הם מהירים יותר

פסיכיאטריה ילדים בני נוער – בהפרדה מוחלטת - קרא עוד >
אנורקסיה בציבור החרדי – התופעה קיימת ובגדול
י"ג סיון ה' אלפים תשע"ח

האם הקפדה קיצונית על תזונה בריאה, מובילה לאנורקסיה? - התשובה במאמר שלפניכם

אנורקסיה בציבור החרדי – התופעה קיימת ובגדול - קרא עוד >
יחידה לטיפול בחולי אנורקסיה שומרי מצוות, יחידה מסוגה בעולם
י"ג סיון ה' אלפים תשע"ח

כיצד הבעיה חדרה לציבור החרדי, שאינו נחשף לתקשורת הקלוקלת ?

יחידה לטיפול בחולי אנורקסיה שומרי מצוות, יחידה מסוגה בעולם - קרא עוד >