
המחלקות בתנופת פיתוח
מחלקה זו של המרכז הרפואי נותנת מענה לבעיות האופייניות לפגים אשר נובעות מחוסר בשלות של מערכות הגוף. הטיפול ביילוד החולה כולל טיפול בשיטות הנשמה חדשניות, מתן הזנה תוך ורידית וניטור עקבי של סימנים חיוניים. המחלקה פועלת במיומנות וסטנדרטים גבוהים תוך שימוש בציוד וטכנולוגיה מתקדמים. ציוד זה, הכולל מוניטורים משוכללים ומכשור חדשני ייעודי בכל עמדה, משרת את הצוות הרפואי באופן יומיומי בטיפול ביילודים בפגיה.
היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, פזיוטרפיסטים ועוד.
.
מחלקה זו של המרכז הרפואי נותנת מענה לבעיות האופייניות לפגים אשר נובעות מחוסר בשלות של מערכות הגוף. הטיפול ביילוד החולה כולל טיפול בשיטות הנשמה חדשניות, מתן הזנה תוך ורידית וניטור עקבי של סימנים חיוניים.
המחלקה פועלת במיומנות וסטנדרטים גבוהים תוך שימוש בציוד וטכנולוגיה מתקדמים. ציוד זה, הכולל מוניטורים משוכללים ומכשור חדשני ייעודי בכל עמדה, משרת את הצוות הרפואי באופן יומיומי בטיפול ביילודים בפגיה.
לצד צוות הנטאולוגים עומדים מומחים בתחום כירורגיה ילדים, רדיולוגיה ילדים, ויועצים בכל התחומים הנדרשים. כמו כן שירות המעבדה – מאשרים כל בדיקה נדרשת
אחות אחראית פגיה
ביקור רופאים:
08:00- 12:00
שיחה עם רופא
15:00- 12:00.
רצוי ששני ההורים יהיו נוכחים בזמן השיחה עם הרופא.
פג הוא תינוק שנולד לפני שבוע 37 להריון. התינוקות המאושפזים בפגיה זקוקים לטיפול אינטנסיבי ולהשגחה צמודה. מיד לאחר הלידה מובא הפג למחלקת טיפול מיוחד בפג ובילוד, בה הוא מקבל טיפול מבוקר כדי לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות תקינה מחוץ לרחם.
הפג מחובר למוניטור שעוקב אחר סימנים חיוניים כגון דופק, נשימה וריווי חמצן בדם. בנוסף נמדדים לחץ דם ,חום הגוף וריכוז הסוכר בדם. כל ילוד המגיע לפגיה ייבדק על ידי רופא הילדים. בנוסף יילקחו מהתינוק בדיקות שיגרה כגון ספירת דם, סוג דם, תרביות דם ,לבנים וצילום חזה.
לאחר בדיקת הרופא ייקבע הטיפול ליילוד לרבות מתן עירוי נוזלים, מתן אנטיביוטיקה, מתן תרופות אחרות, הנשמה, מתן חמצן וכיו"ב. המשך טיפול בפגייה נקבע בהתאם לצרכים היחודיים של כל יילוד.
מומחים ברפואת תינוקות
הצוות במחלקה כולל רופאים מומחים, אחיות וכוחות עזר, עובדת סוציאלית, ופיזיותרפיסט. כולם מתמחים בתחום היילודים והפגים. נוסף עליהם נסמך הצוות על רופאים יועצים בתחומים שונים. הצוות אמון על עבודת קודש ונותן מעצמו את המקסימום לכל תינוק ותינוק, ללא קשר למצבו הרפואי. ההשקפה המדריכה את "מעיני הישועה", לפיה קדושת החיים מעל הכול, היא אבן יסוד גם במחלקה חשובה זו.
הטיפול בפג ומשפחתו
לאחרונה פותחה תוכנית חדשה בהובלתם של גב' לריסה אמינוב וגב' ג'נט צוקר מ"מ אחות אחראית שנקראת "ניהול הטיפול בפג ומשפחתו" ומהווה חלק בלתי נפרד מתוכנית טיפול כוללנית שבה אותה אחות מלווה את הורי הפג מהלידה ועד השחרור.
מטרת התוכנית
ריכוז המידע לגבי הפג עבור ההורים ומתן מידע לגבי מה נעשה ומה עתיד להעשות בשיתוף פעולה עם הרופא המטפל והצוות הרב מקצועי-עו"ס,פיזיוטרפיה,יועצת הנקה.במסגרת הפרוייקט הנ"ל נערכים מפגשים בין האחות לבין ההורים במועדים הנקבעים מראש, במהלכם הורי הפג יוכלו לקבל תמיכה ומענה על כל השאלות ולהעלות נושאים אשר מטרידים אותם.
בנוסף,במהלך האישפוז,ההורים יקבלו הדרכה לרחצת הפג וסדנא לקראת השחרור המיועד הביתה.
האשפוז הינו גורם סטרסוגני לתא המשפחתי.כחלק מטיפול בהפחתת מצבי דחק ומתן מענה לבעיות ייחודיות המשותפות להורי הפגים ועל מנת להקל על העומס הרגשי בתקופה זו, הוקמה קבוצת תמיכה לאמהות הפגים.
אחת לשבועיים מתקיים "מפגש אמהות" עם אחות מרכזת תחום הפג והילוד,אחות אחראית מחלקת פגים, ועובדת סוציאלית. בנוסף מתקיימת פגישת אמהות עם מנהל המחלקה ועם פיזוטרפיסט. בפגישה זאת ניתנת הדרכה לאמהות על התפתחות הפג ועל מתן גריה נכונה לפגים.
ההשתתפות במפגש, תורמת להרחבת הידע בנושאים הקשורים לפגים, לתחושת שותפות ולחיזוק הקשר בין האמהות לצוות.
"מפגש אבות" – במהלך אשפוז הפג מתקיימות קבוצות תמיכה לאבות הפגים עם מנהל המחלקה, הפיזיוטרפיסט וגורמים נוספים. במפגש עולים נושאים והתמודדויות משותפות ומתן תשובות לבעיות שהועלו. הפגישה עם גורמים מקצועיים מעניקה לאב תחושת בטחון ושותפות.
מדריכות קליניות:
מדריכת קורס החיאה בפגיה:
יועצות הנקה בפגיה:
יועצות הנקה:
נאמנת מניעת זיהומים:
נאמנת כאב:
פיזיותרפיסטית התפתחותית:
צוות רפואי בכיר
כנס הריון ולידה וירטואלי - צפו בוידאו >>
בשיתוף פעולה מוצלח עם אתר כיפה, התקיים כנס הריון ולידה בשידור חי...
הריון הוא תהליך טבעי. רוב ההריונות מתנהלים ללא סיבוכים ומסתיימים בלידה במועד. בחלק מההריונות קיימים סיכונים, חלקם עקב מצבה הבריאותי של האשה עוד לפני ההריון וחלקם מתפתחים במהלך ההריון סיבוכים אלה יכולים להגיע לדרגה בה קיימת סכנה לחייה של האם או העובר.