מרפאת ארטרוסקופיה – פציעות וכירורגיה ארתרוסקופית
ביחידה לכירורגיה ארתרוסקופית ופגיעות ספורט מתמחים בניתוחים מתקדמים ובטיפול בשחיקת סחוס במפרקים, קרעים במניסקוס בברכיים, קרעי רצועות במפרקים תהליכים דלקתיים הגורמים לעיוות מבנה המפרק או תוצאות של פגיעה בתאונות או בעבודה. להבדיל מניתוחים "פתוחים" שבהם מבוצע בעור חתך הגורם לפגיעה ברקמות, ניתוחי ארתרוסקופיה דורשים התערבות ניתוחית-פולשנית-מינימאלית.
רופאים מנהלים
מידע למבקר ולמשפחה
קבלה למרפאה
המרפאה מיועדת לחברי כל קופות החולים בהצגת טופס 17 מקופ"ח, ביקור וטיפול ללא תשלום! (על המטופל להגיע עם טופס 17 והפנייה מודפסים) ביקור פרטי בעלות סימלית של 50-100 ש"ח. יש להביא מסמכים רפאיים רלוונטיים
קבע תור לרופא >מוקד טלפוני לזימון תורים
בכל מרפאות החוץ והמכונים פועלת מערכת זימון תורים המאפשרת לקבוע תורים בזמינות גבוהה
03-5771188איך מגיעים ?
לשירות המפות של גוגלהיחידה לכירורגיה ארתרוסקופית ופגיעות ספורט, מטפלת בחולים הסובלים מפגיעות וממחלות במפרקי הרגלים, מפרק הירך, הברך והקרסול.
מה זה כירורגיה ארתרוסקופית ?
יתרונות הטיפול הארתרוסקופי
להבדיל מניתוחים "פתוחים" שבהם מבוצע בעור חתך הגורם לפגיעה ברקמות, ניתוחי ארתרוסקופיה דורשים התערבות ניתוחית-פולשנית-מינימאלית.
לאחר הרדמה, מבוצע בעור חתך זעיר שאורכו מילימטרים ספורים. דרך החתך הזעיר מוחדרת לאזור הפגוע מצלמה שיש בה עדשות זעירות ומערכת תאורה המבוססת על סיבים אופטיים. התמונה המתקבלת מוגדלת ומוקרנת על מסך טלוויזיה, היא מאפשרת לרופא המנתח לראות על המסך את תמונת המפרק הפגוע, ואת פרטי הפרטים של הפגיעה במפרק. הטיפול הארתרוסקופי בפגיעה מבוצע דרך חתך זעיר נוסף, דרכו מוכנסים, לתוך המפרק הפגוע, מכשירים כירורגיים עדינים, שבאמצעותם ניתן לתקן את הפגיעות במפרק, ללא צורך בניתוח פתוח.
בשל צמצום הפגיעה ברקמות הניתוחים הארתרוסקופיים מתבצעים במסגרת אשפוז יום, כשלאחר ההתאוששות מההרדמה מותר ורצוי להשתמש באופן מיידי במפרק שנותח, והמטופל חוזר לביתו לאחר מספר שעות. בדרך כלל, לאחר תקופת החלמה שאינה עולה על ימים ספורים, המטופל יכול לחזור לחיים פעילים. המטופל מוזמן למעקב ביחידה בבית החולים במקרים מסוימים הוא מקבל יעוץ ותוכנית שיקום המותאמת במיוחד לאופי הפגיעה.
עלון היחידה לפציעות ספורט וכירוגיה ארתוסקופית
ארתרוסקופיה של הברך
ניתוחים ארתרוסקופיים של הברך מתבצעים בשל מגוון סיבות, כשהשכיחות ביותר הן קרע במיניסקוס הנמצא בתוך הברך, הימצאות גוף חפשי בברך שהתנתק ממקומו, ופגיעה בסחוס של הברך. לעיתים רחוקות יותר, הניתוח מטפל גם בפריקות או תת- נקיעות של הפיקה (הפטלה). לאחר הניתוח מומלץ למטופל לחזור באופן מיידי להליכה בדריכה מלאה על הרגל המנותחת, תוך הפעלת עומס רגיל על הרגל כבר ביום הניתוח, וללא עזרת קביים.
שחזור ארתרוסקופי של רצועה צולבת קדמית בברך ACL
זו הרצועה עיקרית המחברת בין עצם הירך (פמור) לעצם השוק (טיביה) ומייצבת ומאזנת את המפרק. קריעת רצועה בברך יכולה להיגרם בזמן סיבוב פתאומי של הברך המלווה בהתכווצות חזקה של השריר הארבע ראשי. הנפגע ירגיש תחושת קריעה, כאילו הברך "ברחה".
מדובר בנזק קשה לברך, שאם לא יטופל, יכולים לחזור אירועים של "בריחת" הברך, ולגרום לנזקים בחלקים נוספים בברך, ובסופו של דבר יזרזו הופעה של שינויים ניוונים. ניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית, מתבצע בשיטה ארתרוסקופית, דרך חתכים זעירים בעור, וללא פתיחה של מפרק הברך. במקום הרצועה הקרועה, מחובר שתל, כשהעדיפות היא בדרך כלל לשתל עצמי. אחר הניתוח יישאר המנותח ללילה אחד באשפוז בבית החולים. בבית החולים אנו מאמינים בתהליך שיקום מואץ של הברך, ובהתאם, כבר למחרת יום הניתוח יתחיל החולה בפיזיותרפיה, על מנת להגיע לתוצאות המקסימאליות לברך לפי פרוטוקול שיקום מסודר. בו ביום החולה יתחיל גם בהליכה, בדריכה מלאה על הרגל.
שחזור ארתרוסקופי של רצועה צולבת אחורית בברך PCL
הרצועה הצולבת האחורית נקרעת בעיקר עקב חבלה בקדמת הברך או השוק העליונה, בזמן שהברך נמצאת בכיפוף. במרבית המקרים, הרצועה הצולבת האחורית משקמת את עצמה במידה מסוימת, ולכן מרבית הנפגעים חוזרים לחיים פעילים לאחר טיפול שמרני, ומבלי להזדקק לניתוח שחזור. עם זאת, לעיתים נותרת אי-יציבות משמעותית בברך, בעיקר במקרים בהם נפגעות גם רצועות נוספות בברך. ניתוח שחזור רצועה צולבת אחורית, שחזור PCL , מתבצע גם הוא בשיטה ארתרוסקופית.
ארתרוסקופיה במפרק הירך
נדרשת במספר מקרים: כשקיימים גופים חופשיים של סחוס במפרק הירך, במקרים של קרע של ברקמת החיבור המשפשף את הסחוס במפרק, במקרים של דלקת ברקמת המפרק (סינוביטיס), בתחילתם של שינויים ניווניים במפרק המלווים במקרים רבים בהופעת זיזים של עצם במפרק הירך המגבילים את תנועת המפרק, ובמקרים של זיהום במפרק. ארתרוסקופיה במפרק הקרסול – נדרשת במקרים בהם קיימים גופים חופשיים במפרק, במקרים של פגיעה בסחוס של העצם התחתונה של הקרסול ( OCD ), או במקרים של הידבקויות קשות ברקמות בתוך מפרק הקרסול לאחר פציעות או ניתוחים פתוחים בקרסול.
דף מידע אורתופדיה ארתרוסקופיה ופגיעות ספורט
שאלות נפוצות למרפאה
-
מהם יתרונות הטיפול הארתרוסקופילידיעתך: להבדיל מניתוחים פתוחים שבהם מבוצע בעור חתך הגורם לפגיעה ברקמות, ניתוחי ארתרוסקופיה דורשים התערבות ניתוחית-פולשנית-מינימאלית.
-
תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות רגילה לאחר ניתוח החלפת מפרק ?לידיעתך: לאחר ההתאוששות מההרדמה מותר ורצוי להשתמש באופן מיידי במפרק שנותח, והמטופל חוזר לביתו לאחר מספר שעות. בדרך כלל, לאחר תקופת החלמה שאינה עולה על ימים ספורים, המטופל יכול לחזור לחיים פעילים.