Skip to Content

המוגלובין נמוך תינוקות – האם יש סיכוי להיגמל מהברזל?

האם יש סיכוי שבשלב מסוים בתי תיגמל מהברזל ?

2016 נובמבר 15 / י"ד חשון ה' אלפים תשע"ז

שאלה

שלום,

בתי בת שנתיים עם המוגלובין מאוד נמוך. היא מקבלת פריפל במינון של 7cc אך הרופא טוען שיש לעשות בדיקה מקיפה כדי לברר אם הפריפל בכלל נספג בדם. ברצוני לברר למה הכוונה? האם ייתכן שהפריפל אינו נספג? האם אפשר להחליף אותו בברזל מסוג אחר, ובכלל – האם יש סיכוי שבשלב מסוים בתי תיגמל מהברזל?

תשובה

אנמיה מחוסר ברזל הינה תופעה שכיחה בינקות ויש לטפל בה מכיוון שהברזל משתתף כמעט בכל תהליכים בגוף והאנמיה גורמת לא רק לחולשה, לנשירת שיער ולחוסר תאבון (כמו שהסבתות נוהגות להטיף) אלא גם משפיעה על התפקוד המוחי. במחקר שנערך לא מכבר לקחו ילדים אנמיים ועשו להם מבחני אינטליגנציה. לאחר טיפול של 12 שבועות חזרו על אותם מבחנים וראה זה פלא – הילדים השיגו יונים טובים יותר בכל תתי המבחנים, ומי מאיתנו לא רוצה ילדים חכמים?
ולגופו של עניין, קיימים בשוק מספר תכשירי ברזל ואחד מהם הינו פריפל. על מנת לטפל באנמיה יש צורך בטיפול של 3 חודשים – כדי למלא את מחסני הברזל. צודק הרופא שיש לחזור על בדיקות דם לאחר התחלת הטיפול ולראות האם הברזל הספציפי אותו מקבלת הפעוטה נספג. לעיתים יש ספיגה חלקית של התכשיר ואז יש לנסות תכשיר אחר.
מובן מאליו שברגע שמחסני הברזל יתמלאו ובדיקות הדם יחזרו לנורמה לא יהיה צורך בהמשך טיפול בתנאי שבכלכלה הפעוטה תקבל מספיק ברזל ואין מחלת רקע (כמו למשל צליאק) הגורמת לאנמיה.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חזור למעלה