Skip to Content

בעיות בהנקה – אם אני נותנת לו מוצץ אחרי האוכל הוא מקיא

2019 אוקטובר 24 / כ"ה תשרי ה' אלפים תש"פ

שאלה

שלום,

ילדתי את בני (ילד ראשון) לפני כחודשיים בלידה רגילה וקלה. נולד במשקל 3.5 וכיום שוקל בערך 6 קילו. הוא יונק הנקה מלאה למרות שאני חווה קשיים. רוב הפעמים שהוא יונק הוא לא רגוע, מתפתל ומשתולל ומושך את הפיטמה לאחור. גם אחרי ההנקה הוא לא רגוע. לפעמים הנקה בשכיבה עוזרת אבל לא תמיד. הפיטמות ורודות מאוד ושורפות. פיטמה ימנית כואבת באופן תמידי בכל הנקה. שד ימני נוטה לגודש וגושים מלווה בכאבים ושד שמאלי מתמלא מהר ללא גודש אבל מטפטף בקלות והזרימה ממנו מאוד חזקה. אני חווה לפעמים דקירות בשד עצמו בשני הצדדים. לאחרונה אני נותנת לו יותר את צד ימין ושואבת מצד שמאל. הוא אוכל בערך כל שלוש שעות, למשך 10-15 דקות.
יש לציין שהוא מקיא בקלות, אם אני נותנת לו מוצץ אחרי האוכל הוא מקיא. אם מטלטלים אותו מידי או אם הוא בוכה התגובה הראשונית היא להקיא. אני לא יודעת אם זה קשור להנקה.
לא הלכתי איתו לטיפת חלב כי אני לא סומכת על האחיות שם כל כך ואני פוחדת שהן יתנו לי עצות לא נכונות ואני אסיים בסוף עם גמילה מוקדמת ופורמולה. אני מעוניינת להניק כמה שיותר ועליך שמעתי דברים טובים אני ממש מקווה שתעזרי לי.
בתודה גדולה מראש!

תשובה

לפי הכתוב נראה שאת מבורכת בייצור חלב שופע, כפי שגם בא לידי ביוי בעליה במשקל. לעיתים יש גם ״צרות של עשירים״. רוב, אם לא כל, הדברים שאת מתארת נובעים משפע גדול של חלב. הטיפול הוא לנסות בהדרגה להפחית את ייצור החלב. כאשר יש חלב רב מאד הוא יחסית דל שומן, ולכן התינוק צריך לשתות הרבה מאד, מה שמקשה עליו, גורם אי שקט ולכל ההתנהגויות שאת מתארת. כאשר מצליחים להוריד את ייצור החלב הוא הופך לשומני יותר, ואז התינוק שבע מכמות חלב קטנה יותר.

ההמלצה היא לנסות להניק מצד אחד בלבד בכל הנקה, וגם לחזור לאותו צד אם הוא רוצה לינוק שוב לפני שעברו 3-4 שעות. את הצד השני מומלץ לשאוב רק מעט, כך שישאר יחסית מלא יותר, ובהדרגה להפסיק לשאוב בצד שהוא לא יונק ממנו. ככה כל פעם צד אחד ישאר מלא משך כמה שעות, מה שמדכא בהדרגה את ייצור החלב לרמה המתאימה. אפשר גם לשתות כוס תה מרווה 3 פעמים ביום משך כמה ימים, כדי לסייע להורדת הייצור. כמובן לשים לב שהצד שנשאר מלא לא מפתח גודש או דלקת. לרוב התהליך לוקח כשבוע.

אם את צריכה עזרה מפורטת יותר נסי לקבוע תור למרפאה שלי או לקבוע עם יועצת הנקה מנוסה. יש לציין שהמרפאה שלי לא תפעל עד אחרי סוכות.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה