Skip to Content

הגברת ייצור חלב אם

2020 ינואר 5 / ח' טבת ה' אלפים תש"פ

שאלה

שלום,

אני חודש וחצי אחרי לידה בחודש הראשון ההנקה צלחה מצוין ללא תוספות כלל
אך לפני כשבועיים התינוק לא הפסיק להיות באי שקט ובעירנות מתמדת אז התחלתי תמל וההנקה הייתה בלילה בלבד אני מאוד רוצה לחזור להנקה אך מרגישה ירידה משמעותית בייצור השד תמיד מרגיש ריק ובשאיבות לא יוצא כלום השאלה מה אפשר לעשות כדי להחזיר את ההנקה כי זה מאוד חשוב לי ויש לי עוד 4 ילדים שהזמינות לשאיבות קצת מורכבת …..

תשובה

ראשית כמה מרשים לשמוע את המאבק שלך להצלחת ההנקה! ושנית בהחלט שיש מה לעשות לשיקום ההנקה.

אני שמחה לשמוע שההנקה היתה יעילה ושהתינוק שגשג על חלב אם בחודש הראשון לחייו. ברוך השם זה סימן מעודד להמשך תקופת ההנקה שלכם.

ממה שתארת נשמע שהיה קושי סביב מקפצת משקל טבעית של הצדיק וממנה טרם התאוששתם. כאשר התינוק מסיים שלב התפתחותי אחד בהצלחה הוא דורש יותר חלב עמ להגביר את התפוקה ולהתרכז בגדילה לשלב הבא בהתפתחותו התקינה. לעיתים הסימן שהתינוק רוצה עוד ועוד מהחלב האם המשובח שלך והעשיר בניסי השם, מרגיש כחוסר בו, אך ההפך הוא הנכון. התינוק "ראה כי טוב" ובקש עוד מהטוב שהענקת והנקת לו.

כאשר אנו מתספים בפורמולה אנחנו מונעים מהגוף לייצר את הדרישה ההתפתחותית של התינוק ומכאן נכנסים למעגל שלילי של תינוקי דורש ובמקום לפנות לשד לעוד הנקה ולגירויי עוד ייצור אנו פונים לבקבוק ומונעים מהשד את הגירוי הנכון להגברת התפוקה שהתינוק דורש. כעת התינוק גדל מתוסף והשד לא עבר את ההתפתחות והיונק צודק שרוצה להמשיך לשגשג מחוץ לשד. אבל ניתן להחזיר תינוק לשד על ידי מפגש קצר עם יועצת הנקה בו ראשית נמליץ על הנקה עם מערכת הזנה . מערכת הזנה היא צינורית קטנה שמודבקת על השד שקצה אחד נח בתוך בקבוק פורמולה והקצה השני נכנס לפה התינוק . במצב זה התינוק יונק מהשד ומקבל את התוסף ששואב מהבקבוק פורמולה.

למרות הקושי שבטאת בשאיבה , אני מאוד ממליצה על שאיבה חשמלית דו צדדית, בה השד יקבל גירוי מקסימלי לייצור חלב וזמן השאיבה יהיה קצר וממוקד. התהליך של מפגש עם יועצת הנקה בהקדם,עם הזנה על השד, גירוי להגברת תפוקה והמלצה על תוסף מזון לעידוד תפוקה בעהש, אני מאמינה שיקדמו אתכם לקראת הנקה.

בהצלחה רבה ובברכת חווית הנקה מעצימה לכם, ממני שרון , אחות ויועצת הנקה , מרכזת תחום הנקה, מחלקת יולדת ב.

יש לזכור כי ייעוץ בהתכתבות מבלי לבדוק את המטופל מתייחס תמיד למקרה ממוצע. אסור לעשות שינויים בטיפול מבלי להיוועץ ברופא המטפל. הפנייה לאתר אינה מהווה תחליף לייעוץ רפואי מיידי בעת הצורך. צוות הרופאים המומחים והמקצוענים שלנו במרפאות החוץ והמכונים פועלים בזמינות תורים גבוהה במיוחד!

מרפאות החוץ שלנו שודרגו בכל כך הרבה מומחים,
לכל גיל, לכל אחד וכמובן לכל המשפחה. לבריאות!

מחלקת ילודים

במרכז הרפואי מעיני הישועה, מטופלים באהבה למעלה – 12,000 תינוקות בשנה. אנו רואים בכך זכות גדולה אשר מחייבת אותנו לפעול במיומנות ובסטנדרטים גבוהים. המחלקה מטפלת בתינוקות ומכשירה את האם להמשך הטיפול בתינוק בביתו. הצוות הרפואי והסיעודי זמין להורים במהלך האשפוז ונותן מענה לפי הצורך גם לאחר שחרור התינוק.

קומה
3 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

מזל טוב וברוכה הבאה למחלקת יולדות! המרכז הרפואי שם לו למטרה להיות דוגמא ומופת למצוינות במתן שירות רפואי וסיעודי, תוך שמירה על כבוד האדם, בהתאם לרוח ההלכה.

מחלקת יולדות

בזכות ההצלחה והמוניטין שרכשה במשך השנים, הורחבה המחלקה בשנת 2006 והוקם בה אגף נוסף לטיפול ואשפוז של יולדות הנקרא "מחלקה ראשונה", בזכות העיצוב המיוחד. בשנת 2016 הורחבה המחלקה שוב והוקם בה אגף נוסף מחלקת יולדות ג', מהמשוכללים והנוחים בארץ.

קומה
2 5
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

מזל טוב וברוכה הבאה למיון יולדות!

מחלקת מיון יולדות

הצוות במיון הינו צוות מיומן הכולל רופאים מומחים ומתמחים, מיילדות, ואחיות מוסמכות. אשה הפונה למיון עוברת בדיקה קבלה ראשונית הכוללת סימנים חיוניים, אבחנה ראשונית וסיפור משפחתי. בהתאם לבדיקה הראשונית תופנה האשה להמשך בירור במיון עד לבדיקת רופא והחלטה על קבלה לאישפוז או שיחרור

קומה
0
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

קפיטריה

הלובי הממוזג והקפיטריה בקומה 3 פתוחים לשירותכם בין השעות 23:00 – 10:00 רצוף.
במוצ\"ש ומוצאי חג הכניסה ללובי עד השעה 22:45 בדיוק.
* הציבור מתבקש לא להכניס אוכל מבושל לשטח המרכז הרפואי מטעמי כשרות.

מחלקת פגים – פגיה

היחידה לטיפול מיוחד בילוד במרכז הרפואי מעיני הישועה מטפלת בכל שנה בלמעלה מ-350 פגים, כולל בפגים במשקל הנמוך מ- 500 גרם. המחלקה נועדה לספק תנאים אופטימאליים להתפתחות בריאה ותקינה של פגים וילודים לאחר לידתם. צוות המחלקה כולל רופאים מומחים בתחום הניאונטולוגיה, צוות סיעוד מקצועי, עובדת סוציאלית, ...

קומה
3
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

שעות ביקור
חווית לידה בטוחה! בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה

חדרי לידה

חדרי הלידה של המרכז הרפואי מעיני הישועה החדישים והמאובזרים בציוד מודרני ביותר, כיאה למקום המקבל לעולם את פניהם של למעלה מ-12,000 תינוקות בשנה. כל אחד עשר החדרים מצוידים בשירותים ומקלחת, מיטת לידה משוכללת, פינת טיפול בילוד, אוירה נינוחה וליווי צמוד של מיילדת וצוות רפואי לאורך הלידה.

קומה
כניסה
חניה

לנוחיותכם, מגרש לחניה במתחם בית החולים בכל שעות היממה.

חזור למעלה